HIFK jatkoi Lukon vaikeuksia

Iiro Pakarisella oli vahva rooli Lukon kaadossa.
Kuva © Jussi Kivimäki
HIFK:n ja Rauman Lukon välillä pelattiin torstai-iltana hyvätunnelmainen jääkiekko-ottelu. Isännät olivat tylyjä vierailijoille kurittamalla Lukkoa maalein 6-3. Lukon vaikeudet jatkuvat, kun HIFK taas alkaa löytää peliään.

HIFK aloitti ottelun vahvasti vyöryttäen ensimmäisestä vaihdosta lähtien peliä raumalaisten päätyyn.

- Tänään meiltä ensimmäisessä erässä kauden parasta hyökkäyspeliä, sanoi HIFK:n valmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

HIFK:ta palkittiin viiden minuutin pelin jälkeen maalilla, kun Toni Söderholmin syöttö löysi hienosti Joni Töykkälän Lukon hyökkäyssinisellä ja Toni Leinonen pääsi laukomaan maalin Töykkälän syötöstä.

Seuranneen keskialoituksen jälkeen HIFK:n kultakypärä Tyler Redenbach otti jäähyn korkeasta mailasta.

Lukko-ylivoima osoitti vaarallisuutensa ja Jussi Pesonen pääsi laukomaan Lukon tasoihin Ryan Caldwellin siniviivalaukausta seuranneesta irtokiekosta.

HIFK jatkoi hyökkäyspeliään ja pääsikin pian ylivoimalle Ryan Caldwellin ottaessa jäähyn kampituksesta. Ilari Melart laukoi HIFK:n jälleen johtoon pyörityksen päätteeksi.

Ensimmäisen erän maalit eivät kuitenkaan jäänee tähän. Ensin Teemu Nurmi pääsi tuomaan Lukon tasoihin HIFK:n maalilla pelanneen Mika Norjan haparoidessa. Pian tämän jälkeen HIFK hölmöili itselleen kahden miehen alivoiman ja Lukko siirtyi ylivoiman päätteeksi ottelussa johtoon Justin Azevedon maalilla.

Toinen erä pelailua, ratkaisu kolmannessa

Toiseen erään siirryttiin Lukon johtaessa maalein 3-2. Vierailijat tulivat toiseen erään terävämmin ja veivät hieman toista erää. HIFK vaihtoi maaalilleen epävarmasti pelanneen Mika Norjan tilalle Joni Ortion. Toinen erä pelattiin pitkään maalittomana ja peli aaltoili päästä päähän Lukon hienoisesti hallitessa.

Paluun kokoonpanoon tehnyt Siim Liivik siirsi HIFK:n tasoihin Iiro Pakarisen maalille nousua seuranneesta irtokiekosta. Erää oli jäljellä 40 sekuntia.

Lukko aloitti kolmannen erän ylivoimalla Söderholmin ottaessa jäähyn toisen erän loppuun.

HIFK selvitti raumalaisten hyvin toimineen ylivoiman ja sai painettua peliä raumalaisten päätyyn. Lukko pääsi tekemään vastahyökkäyksestä erän alkuun maalin, mutta maali hylättiin korkealla mailalla tehdyksi. Siim Liivik antoi Lukolle mahdollisuuden mennä johtoon ottamalla kyseenalaisen jäähyn korkeasta mailasta. HIFK kuitenkin kesti vaarallisesti pyörineen ylivoiman.

Harri Tikkanen rikkoi kaksi kertaa saman vaihdon aikana Markus Granlundia. Jälkimmäisestä rikkeestä arvottiin Tikkaselle jäähy korkeasta mailasta. Pitkään ei Tikkanen tuomiotaan istunut, kun Mikko Jokela laukoo komealla lyöntilaukauksella HIFK:n jo kahden maalin johtoon.

Loppunumerot 6-3 löi jälleen pirteästi pelannut Roope Talaja. Hienon esityön karvauksellaan maaliin teki jälleen Iiro Pakarinen.

HIFK:lla aihetta tyytyväisyyteen, Lukolla vaikeaa

Lukon kakkosvalmentaja Juha Vuori oli hiljainen mies ottelun jälkeen.

- Meillä on vaikeaa. Tehdään liikaa vääriä ratkaisuja ja virheitä. Meidän pitää päästä nopeasti niistä eroon, mies luonnehti Lukon tilannetta.

Voitto sai puolestaan HIFK:n valmentajana toimineen Antti Pennasen hyville mielin.

- Pelattiin ensimmäisessä erässä kauden parasta hyökkäyspeliä ja kolmannessa muistettiin puolustaakin, Pennanen arvioi.

- Ehjää 60 minuuttista kaipaamme edelleen.

Pelaajista HIFK:n puolelta esiin voi nostaa hienosti pelanneet Siim Liivikin ketjun ja toisen hienon paluun tehneen Ilari Melartin, joka näytti isoa sydäntä heittäytyessään kiekkojen tielle.

Rauman Lukosta pirteimpänä voi nostaa esiin Jussi Pesosen. Toisella tavalla näkyvä oli Anssi Rantanen, joka oli esillä muun muassa kolmella perättäisellä kampitusjäähyllään.

Lukolla ohjelmassa lauantaina on ottelu Bluesia vastaan Raumalla. HIFK kohtaa lauantaina Turussa TPS:n.