Linköpingille selvä voitto Helsingissä

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK kärsi 0-4-kotitappion Linköpingille Nordic Trophy -turnauksen toisessa ottelussaan. Haluttomasti esiintynyt kotijoukkue jäi ilman maaleja, kun Linköpingin tähtimaalivahti Roman Cechmanek sai peitettyä kaikki maaliyritykset.

Linköping otti ohjat ottelussa ehti ensimmäisen erän alussa. 0-1-maalin viimeisteli Sami Torkki, joka sai syötön maalin takaa Tim Erikssonilta ja latasi kiekon takakulmaan ohi IFK:n maalilla debytoineen Aleksis Ahlqvistin. Linköping hallitsi erää, mutta ei onnistunut lisämaalien teossa edes kahden miehen ylivoimalla.

kuvakooste

Perjantai-illan otokset
[katso kuvat]

IFK:n oli ottelussa huomattavasti vaisumpi kuin keskiviikon pelissä Djurgårdenia vastaan. Joukkue ei syttynyt missään vaiheessa kunnon taisteluun, eikä pelannut hyökkäystilanteitaan suoraviivaisesti. Ottelun toisessa erässä joukkue sai tarpeelliset paikat maalintekoon, niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin, mutta ei pystynyt ohittamaan Roman Cechmanekia. IFK yritykset kaatuivat usein liiallisen syöttelyyn ja aikailuun laukaisupaikoissa.

Torkki illan tehomies

Ottelun tehomieheksi nousi Linköpingin Sami Torkki, joka viimeisteli ottelun toisessa erässä illan toisen maalinsa. Ennen Torkin osumaan Linköping oli jo siirtynyt 0-2-johtoon viime kaudella Bluesissa pelanneen Joakim Erikssonin maalilla. Eriksson sai syötön maalin taakse menneeltä hyökkääjältä, ja pääsi yllättämään Ahlqvistin ja IFK-puolustuksen. Torkki teki illan toisen maalinsa ylivoimalla, kun puolustaja Chris Kelleherin laukaus kimposi Torkille parhaaseen maalintekosektoriin.

Ottelun kolmannessa erässä Linköping varmisti lopullisesti voittonsa Johan Lindströmin 0-4-maalilla. IFK oli jälleen paikkoja, mutta viimeistely ei ollut kohdillaan. Muutamaan kertaan joukkueella oli tarjolla tyhmä maalikin, kun Cechmanek seikkaili pelaamassa kiekkoa maalin takana. Rennosti esiintynyt Cechmanek odotteli ottelun kolmannessa erässä hyökkäyksiä maski otsalla mailaansa nojaten ja nousi ottelun näkyvimmäksi hahmoksi.

IFK:n puolella edellisen ottelun onnistujat olivat nyt vaisumpia. Kimmo Kuhta oli hyökkäyksessä yksin ja Ilkka Pikkarainen pelasi väsyneen oloisesti. Cory Murphy ei onnistunut kiekollisessa pelissä erityisen hyvin ja Jere Karalahden ainoaksi taklaukseksi jäi toisen erän niitti omaan mieheen Janne Laakkoseen. Maalilla Aleksis Ahlqvist torjui suuren määrän laukauksia, eikä varsinaisesti epäonnistunut maaleissa, joissa IFK-puolustus jätti Linköpingin miehille vapaat tekopaikat. Kenttäpelaajista pirteimmin esiintyivät Pasi Salonen, Miikka Jouhkimainen ja joukkueen junioriosasto Mika Koposen ja Siim Liivikin johdolla.

Seuraavan kerran IFK nähdään kaukalossa viikon päästä Turussa TPS:n vieraana. Joukkue jatkaa Nordic Trophy -turnausta kahden ottelun jälkeen nollasta pisteestä, ja valmennusjohto odottaa varmasti loukkaantumislistan kaventumista tuleviin otteluihin.

Joukkueiden kokoonpanot

Linköping

T. Eriksson – Söderströn – Torkki

Emvall – Persson – Ringeberg

Mårtensson – J. Eriksson – Blomdahl

Samuelsson – Olausson – Lindström

Kelleher – Välivaara

Gunnarssonn – Luoma

Johansson – Ackeström

Cechmanek

HIFK

Laakkonen – Kuhta – Pikkarainen

Järvinen – Porthen – Laine

Jouhkimainen – Salonen – Keränen

Koponen – Liivik – Nousiainen

Schnabel – Murphy

Turunen – Karalahti

Korhonen – Holmberg

Ahlqvist

» Lähetä palautetta toimitukselle