HIFK jäi taas maaleitta

Helsingin IFK jäi toisessa peräkkäisessä Nordic Trophyn ottelussaan ilman maaleja. Tällä kertaa maalinteon esteeksi asettui Linköpings HC, joka käänsi tasaisen ottelun edukseen iskemällä maalin joka erässä.

Tikkurilassa pelattu HIFK:n ja Linköpingin välinen ottelu oli loppulukemista huolimatta varsin tasainen. Kotijoukkue HIFK sai luotua hyviä maalipaikkoja ensimmäisessä ja viimeisessä erässä, mutta viimeistely ontui. Hyökkäyspäästä esiin nousi parivaljakko Matias Loppi – Ilkka Pikkarainen. Sentteri Loppi pelasi Pikkaraiselle useammankin hyvän maalipaikan, mutta laiturin kädet eivät toimineet tarpeeksi hyvin. Päätöserässä Loppi laukoi lopulta itsekin, mutta ruotsalaisvahti Jonas Fransson oli aina kiekon tiellä.

Punapaitojen riveissä luisteli ensimmäistä kertaa amerikkalaisvahvistus Tom Walsh. Puolustaja pelasi pääasiassa Mikko Turusen pakkiparina. Walshin liike oli kelvollista, syötöt lähtivät lujaa ja onnistuipa Walsh kertaalleen vapauttamaan HIFK-hyökkääjän läpiajoon syötöllään. Eniten ongelmia Walshilla oli sijoittumisen kanssa eikä hän taklannut kertaakaan.

Ottelun avausmaali syntyi heti pelin toisella minuutilla. Markus Kankaanperä pelasi liian ylhäällä eikä ehtinyt Mikael Håkanssonin perään. Håkansson laukoi b-pisteen kaaren tuntumasta ja HIFK-vahti Juha Pitkämäki hörppäsi kiekon helpon näköisesti jalkojensa välistä.

HIFK yritti toistuvasti avata peliä syöttämällä kiekon oman siniviivan tuntumasta vastustajan sinisellä leikkaavalle hyökkääjälle. Linköping sai kuitenkin tukittua alueen ja HIFK:n syötöt painuivat jatkuvasti pitkiksi tai vastustajan lapaan.

Kotijoukkueen ylivoimapeli sen sijaan toimi avauserässä kohtuullisesti. Kiekko saatiin nopeasti Linköpingin alueelle ja maaleja haettiin siniviivavetojen kautta tai pelaamalla kiekko maalin eteen.

Linköping aloitti toisen erän selvästi HIFK:ta vahvemmin ja erä oli muutenkin Linköpingin paras. Ylivoimalla joukkue pommitti ahkerasti kohti HIFK-maalia Andreas Pihlin ja Dennis Bozic johdolla, Pitkämäki oli kuitenkin tehtävien tasalla. 2-0-maali syntyikin tuuripompusta. Teemu Aalto lähetti kiekon maalille, jossa se pomppasi suoraan Eric Beaudoinin mailaan ja siitä maaliin.

Ottelun kolmas erä oli HIFK:n kannalta rikkonainen. Kim Hirschovits sai suihkukomennuksen korkeasta mailasta ja Ilkka Heikkinen sai samassa tilanteessa neljä minuuttia jäähyjä yritettyään tapella Martin Ylven kanssa. Tappelu kuitenkin tyrehtyi, kun linjatuomari päätti pilata välienselvittelyn.

Linköping ei jättänyt hyödyntämättä kahden miehen ylivoimaansa. Johan Fransson ja Niklas Persson pelasivat kiekon Aallolle, joka ei mainiosta paikasta erehtynyt vaan laukoi Linköpingin voittolukemiksi 3-0.

Nordic Trophyn pelit jatkuvat molemmilla joukkueilla ensi viikon torstaina. HIFK kohtaa Turussa TPS:n ja Linköping HC saa vieraakseen Djurgårdens IF:n.