HIFK ei suostunut häviämään

Puustinen onnistui jälleen iskemään.
Kuva © Tomi Hänninen
HIFK otti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa KalPan kustannuksella. Kuopiolaiset karkasivat jo kolmen maalin johtoon, muttei onnistunut lyömään viimeistä naulaa helsinkiläisten arkkuun. HIFK voitti lopulta Iiro Pakarisen jatkoaikamaalilla lukemin 4-3.

HIFK aloitti ottelun vahvasti ja kuopiolaisilla oli vaikeuksia päästä mukaan pelirytmiin. Kotijoukkue karvasi aktiivisesti aina maalin takaa asti koko hyökkäyskolmikon voimin. Helsinkiläiset saivatkin lukuisia kiekonriistoja jo hyökkäysalueella, eivätkä jättäneet KalPan puolustukselle sanan sijaa.

HIFK:n vahvasta alusta huolimatta joukkue ei onnistunut maalin teossa. Vahva alku loppui jäähyilyyn. KalPa käytti erän toisen ylivoimansa hyväkseen, kun Marko Kauppinen löysi syötöllään HIFK-puolustuksen taustalle hakeutuneen Artturi Lehkosen, joka vei läpiajosta kuopiolaiset johtoon.

Ottelun edetessä KalPa nopeutti peliään ja vaihtoi viivelähdöt nopeisiin kääntöihin. Kun yhtälöön lisättiin oman karvauksen nostaminen, vierailijat käänsivät ottelun kulun omaan hallintaansa.

Toisessa erässä ensimmäisen maalin kaava toistui. Tällä kertaa vain Jukka Voutilainen oli mies, joka syötti Lehkosen läpiajoon. Eikä nuorukainen epäonnistunut tälläkään kertaa.

Toisen maalin jälkeen Raimo Summanen yritti herätellä joukkuetta aikalisän ja ketjumuutosten turvin. Herättely ei kuitenkaan tuottanut haluttua tulosta, vaan vieraat karkasivat Kasperi Kapasen maalilla jo kolmen maalin karkumatkalle. HIFK:n apuvalmentaja Joonas Tanska ei silitellyt omiensa päätä ottelun jälkeen.

− Hirveän tyytyväinen ei voi peliesitykseen olla. Todella jähmeää oli meidän peli pari ensimmäistä erää.

− Vastustaja oli sisuuntunut lauantaista ja pelasi paremmin. Kamppaili halukkaammin, liikkui paremmin ja ajoi maalille. Asioita, joita hyvän jääkiekkojoukkueen pitääkin tehdä.

HIFK:n loppukiri tuo toivotun tuloksen

HIFK ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla. Ottelu näytti menevän kuopiolaisille näytöstyyliin, kunnes yksi onnistuminen käänsi kupin ympäri. HIFK:n kavennusmaalin tekijänä oli tuttu mies, Juuso Puustinen. Corey Elkins, Ville Peltonen ja Puustinen taistelivat kiekon kulmasta ja kultakypärän onnistui ohittaa KalPan maalia vartioinut Pekka Tuokkola.

Kolmannessa erässä KalPa jatkoi aktiivista pelaamistaan, muttei onnistunut pysäyttämään voittoputken tuoman itseluottamuksen turvin pelaavaa HIFK:ta. Ensin Toni Söderholm kavensi aloitusvoiton jälkitilanteesta ja vain hetkeä myöhemmin Arttu Luttinen toi kotijoukkueen tasoihin.

Heikosta alusta huolimatta Tanska halusi jakaa tunnustusta omiensa kirille.

− Meiltä jäi valitettavasti hieman piippuun tänään. Pitää kuitenkin poimia positiivinen asia, tulimme vaikeuksista huolimatta voittoon asti tällaisen esityksen jälkeen.

Jatkoajalla HIFK:n sankariksi nousi KalPassa suuren osan junioriurastaan pelannut ja liigadebyytin kuopiolaisten riveissä tehnyt Iiro Pakarinen. Syötön maaliin tarjoili tasoitusmaalin tehnyt Luttinen.

HIFK:n ottelut jatkuvat perjantaina Lappeenrannassa SaiPan vieraana, KalPa puolestaan kohtaa jo torstaina Jyväskylässä JYPin.