Näkyvä nousi ratkaisijaksi

LIIGA / Raportti
JYP otti perjantain liigakierroksella kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, kun se kukisti Helsingissä IFK:n. Jyväskyläläisten sankariksi nousi puolustaja Kristian Näkyvä, joka viimeisteli päätöserässä kaksi maalia.

Kahden erän jälkeen näytti, että HIFK:n ja JYPin ottelusta tulisi vähämaalinen. Kotijoukkue IFK oli osunut avauserässä kerran, JYP puolestaan nousi tasoihin keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana.

Päätöserä eteni tasatilanteessa seitsemännelle minuutille asti. IFK:n Miikka Tuomaisella oli mainio paikka viedä joukkueensa johtoon, mutta Joni Myllykoski torjui laiturin yrityksen.

Seuraavasta hyökkäyksestään JYP iski johtomaalin. IFK:n merkkauspeli petti, ja Kristian Näkyvä pääsi vapaasti etenemään laukaisusektoriin. Puolustajan terävä rannelaukaus painui Jan Lundellin vartioiman maalin ylänurkkaan.


JYP juhli IFK:n kustannuksella.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue nousi vielä tasoihin. Harri Ilvosen kaksiminuuttinen oli juuri päättynyt, kun Kimmo Kuhta laukoi maalia kohti, ja Ville Peltonen ohjasi kiekon Myllykosken taakse.

JYP rankaisi kuitenkin heti perään omalla ylivoimallaan. Tuomainen seurasi jäähyaitiosta, kun Näkyvä ohjasi maalin edestä ottelun toisen maalinsa. Mainion syötön maaliin tarjoili Eric Perrin.

JYP rankaisee IFK:n virheistä

IFK ei saanut takaa-ajoaan kunnolla käyntiin, kun Filip Riska vei vieraat kahden maalin karkumatkalle. Lundell yritti heittäytyä kiekon päälle, mutta Kim Hirschovits vei sen pois maalivahtinsa ulottuvilta. Riska kiitti ja viimesteli 2–4-maalin tyhjään IFK-pömpeliin.

Lopussa Harri Pesonen kaunisteli vielä loppulukemat 2–5:een. Pesonen sai kiekon maalin eteen ja sai aivan rauhassa sijoittaa rannelaukauksensa Lundellin taakse.

– Olipa dramaattinen ilta meille, summasi IFK:n päävalmentaja Petri Matikainen.

– Osin oli todella hyvää tasapainoa, hyökkäämistä ja painetta. Emme kuitenkaan kestäneet 60:tta minuuttia. Sekaan mahtui pieniä mustia hetkiä.

JYPille voitto oli kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla. Päävalmentaja Jyrki Ahon mukaan maalihanojen aukeaminen oli vain ajan kysymys.

– Taustalla on ollut muutamia todella hyviä pelejä, joissa emme ole saaneet maaleja aikaan millään, Aho esitti.

Avauserä IFK:n, toinen JYPin

Ottelun avauserä sujui kotijoukkueen komennossa. IFK mursi JYPin ohjauspelin huomiotaherättävän helposti. Omassa päässään vierasjoukkue sai pyöritykset poikki vain rikkomalla.

Erän ainoan maalin IFK tekikin ylivoimalla. Antti Pihlström tosin hölmöili itsensä jäähyaitioon kahinoimalla Mikko Jokelan kanssa tilanteen jälkeen.

IFK:n ylivoimakentällinen pyöritti peliä yli minuutin, kunnes Kuhdan poikittaissyöttö tavoitti Mikael Granlundin. Granlund sijoitti rannelaukauksensa rauhassa ohi Myllykosken.

Toisessa erässä IFK päästi JYPin mukaan peliin. Kotijoukkueen pelaaminen hajosi, eikä se saanut enää aikaan pyöritystä vieraiden päätyyn.

– Toisessa erässä ei tehty sovittuja asioita, Matikainen harmitteli.

Isännät tappoivat kaksi jäähyä helposti, mutta erän lopussa jyväskyläläisten ykkösketjun laiturit pääsivät hyökkäämään kaksin Lundellia vastaan. Lundell torjui Jani Tuppuraisen laukauksen, mutta Juha-Pekka Hytönen pääsi ensimmäisenä kiinni paluukiekkoon ja suti sen yli maaliviivan.

– Toinen erä oli totaalisesti meidän, summasi Aho.

JYP päätti kolmen ottelun viikkonsa perjantaihin. Seuraavan kerran jyväskyläläiset pelaavat tiistaina, kun SaiPa saapuu heidän vieraakseen. IFK puolestaan on tulessa uudestaan heti lauantaina, kun se kohtaa Ässät Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle