HIFK tarrasi kotietuun

HIFK oli tiistaina terävämpi, kun helsinkiläisryhmä nappasi tärkeät pisteet taistelussa paikasta neljän parhaan joukkoon. Kuuden pisteen kamppailussa JYP kaatui lopulta lukemin 2-1. Tiukan ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä, jossa HIFK oli terävämpi ja käänsi tärkeän pelin itselleen.

Tiukkaa vääntöä ja rikkonaista peliä. Oliko syynä sitten ottelun suuri panos tai jokin muu, tiistai-ilta ei Helsingissä juuri suuria hienouksia tarjonnut, kun HIFK ja JYP iskivät yhteen. Tiukka kampailu pisteistä päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon, kun HIFK nappasi kolme tärkeää pistettä taistelussa kotiedusta kevään pudotuspeleihin.

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmannessa erässä, kun HIFK puolusti JYPin orastavan kirin ja nappasi tärkeät kolme pistettä nousten sarjataulukossa tukevan oloisesti sijalle kolme. Illan suurin sankari oli maalilla 32 torjuntaa napannut Dennis Endras, joka oli viimeinen lukko kotijoukkueen maalilla.

– Kokonaisuutena oltiin parempi joukkue, mutta maalit ratkaisevat ja niiden tekemisessä HIFK oli tänään vahvempi, JYP-käskijä Jyrki Aho harmitteli vierasjoukkueen tehottomuutta.

– Huikea taistelu tänään tältä ryhmältä. Ei ollut niin kovaa tunnemyrskyä kuin viime peleissä – ei saatu ihan yhtä intensiivistä peliä, kuten joukkueiden viime kohtaamisessa. Tärkeä voitto, mikä toi itseluottamusta ja onnistumisia laajalle rintamalle, tyytyväinen Petri Matikainen summasi tasaisen pelin yhteen.

Dennis Endras oli tiistaina helsinkiläisten parhaimmistoa, kun HIFK nappasi tärkeän voiton JYPistä.

HIFK avaa tehokkaasti

Vierasjoukkue JYP tuli ottelun alkuun pirteästi ja avausminuutit mentiin jyväskyläläisten hallinnassa. Vahvan liikkeensä ansiosta kotijoukkue olikin hätää kärsimässä ensimmäiset minuutit ja JYP pääsi kokeilemaan kertaalleen myös ylivoimalla – tuloksetta.

Hiljalleen myös kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja helsinkiläiset alkoivat päästä paremmin ja paremmin pois jyväskyläläisten kovan prässin alta. Montaa paikkaa ei Riku Heleniuksen maalilla ehditty nähdä, ennen kuin kolahti ensimmäisen kerran.

Mikko Kousa laukoi viivasta pahan kudin, joka jäi pyörimään maalin edustalle. Markus Granlund oli tilanteessa parhaiten hereillä ja pääsi iskemään kotijoukkueen johtoon jo reilun viiden minuutin jälkeen.

Maali herätti myös HIFK:n peliin ja loppuerä mentiinkin helsinkiläisten hallitessa pelitapahtumia. Kun ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, mentiin erätauolle kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen erä jatkui siitä, mihin peli ensimmäisessä jäi. Kun molempien joukkueiden hyökkäyspeli haki vielä itseään, ei toisella kaksikymppisellä aivan huippupaikkoja nähty.

Tähän kun lisätään hyvässä vireessä ollut maalivahtikaksikko Endras – Helenius sekä tehoton viimeistely, ei toisessa erässä maaleja nähty. Erän paras paikka syntyi jo avausminuuteilla Eric Perrinille, jonka avopaikka kariutui kuitenkin saksalaisvahdin varmaan torjuntaan.

HIFK ratkaisee – JYPin kirivaihe ei riitä

Kolmanteen erään kotijoukkue sai lentävän lähdön ja helsinkiläisryhmä pääsi kokeilemaan ylivoimalla kahteenkin otteeseen ilman tulosta. Erän puolivälissä kuitenkin napsahti, kun Juuso Salmi pääsi iskemään uran avausmaalinsa liigassa. Helenius oli tilanteessa pahasti maskissa, ja nuoren HIFK-puolustajan veto kimposi hieman onnekkaastikin JYP-maaliin.

Peli näytti pitkään ratkaisseen toiseen maaliin, kunnes yhdeksän minuuttia ennen päätössummeria syntynyt tapahtumaketju käänsi vielä tilanteen. Kousa pääsi kokeilemaan rangaistuslaukauksesta JYP-puolustuksen sulkiessa kiekon maalialueella. Puolustajan veto oli kuitenkin ponneton ja Helenius otti tärkeän torjunnan.

Tästä ei aikaakaan, kun JYP sai kaivatun kavennuksen samasta tilanteesta tuomitun HIFK-jäähyn aikana. Pirteästi pelannut Jani Tuppurainen oli vahvin maalin edustalla ja pääsi kääntämään Endrasin pudottaman irtokiekon helsinkiläisten maaliin.

Lopun jäähyt rikkoivat kuitenkin vierailijoiden kiriä, eikä joukkue saanut lopussa aivan terävintä takaa-ajoa käyntiin. Näin ollen HIFK nappasi erittäin tärkeät kolme pistettä taistelussa kotiedusta ja hyvistä lähtökohdista kevään pudotuspeleihin.

– Toiseen erään tulimme hyvällä meiningillä, pystyimme luomaan maalipaikkoja ja painetta HIFK:n päätyyn. Siinä vaiheessa jäähyt käänsivät pelin juoksua toiseen suuntaan. Olen kolmanteen erään muuten tyytyväinen, paitsi maaliin ja maalin jälkeisiin vaihtoihin, jotka olivat heikkoa pelaamista, Aho kiitteli joukkueen ilmettä tappiosta huolimatta.

– Kolmannessa erässä ei jääty odottelemaan, vaan lähdettiin voittamaan. Poissaolot eivät tuntuneet meitä vaivaavan, vaan koko ajan nousee uusia nuoria mukaan, Matikainen puolestaan kiitteli illan antia HIFK:n näkökulmasta.

JYP majoittuu yön yli Helsingissä, josta joukkue matkaa torstaiksi Lukon vieraaksi. HIFK:n taival jatkuu perjantaina, kun SaiPa saapuu Nordikselle.