Peltonen pelasti IFK:n

Ville Peltonen on isojen pelien mies. Siitä saatiin taas yksi todiste lisää maanantaina Helsingin jäähallissa, kun Peltosen kaksi tärkeää maalia nosti HIFK:n voittoon Jokereista, ja ottelusarja kaventui 2-1:een. Loppunumerot tulikuumassa paikallisderbyssa olivat lopulta 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Helsingin IFK lähti tukalasta asemasta joukkueiden väliseen kolmanteen puolivälieräkamppailuun. Jokerit oli onnistunut ryöväämään kahdesta aiemmasta tärkeät voitot, ja vain voitto pitäisi IFK:n toiveet realistisesti elossa.

Mutta missä ratkaisun paikka, siellä myös Ville Peltonen. HIFK:n kapteeni näytti johtamisen mallia omilleen, ja punnersi kahdella tahtomaalilla voittoon riittävän maalimäärän kotijoukkueen sarakkeeseen. Jokerien tiivis puolustupaketti nitkahteli murtuessaan.

Jokerit hankki itselleen lisää vaikeuksia ottelun lopussa, kun sekä päävalmentaja Erkka Westerlund että maalivahti Jan Lasak ottivat itselleen kyseenalaista kunniaa. Lasakille tuomittiin henkilökohtainen käytösrangaistus ja Westerlundille ottelurangaistus. Tämä tarkoittaa sitä, että Westerlund on varmuudella sivussa narripaitojen aitiosta ainakin seuraavasta puolivälierästä.

HIFK aloittaa vahvasti

Kuten ensimmäisessä osaottelussa perjantaina, aloitti HIFK ottelun terävästi halliten sen alkuhetkiä. Kaikesta tekemisestä näki joukkueen nälkäisyyden; nyt oli pakko voittaa.

Avauserän herkullisimmat paikat siunautuivat kotijoukkueelle Tomi Mäen rangaistuksen jälkeisessä pyörityksessä. Paluun kokoonpanoon tehneen Mikael Granlundin ketju sai hyökkäyspäässä pari minuuttia kestävän painostusjakson, mutta viimeistely ontui.

HIFK keräsi muutenkin avauserän paremmat tekopaikat, mutta kuten tähänkin asti, punapaitojen viimeistely oli heikolla tasolla.

Peltonen-Shown ensimmäinen näytös

Ottelun toinen erä sai Jokerien näkökulmasta erinomaisen startin. Toisen erän lopussa kasaantuneet IFK-rangaistukset kostautuivat, ja toistaiseksi koko ottelusarjan hahmo, Janne Lahti pääsi iskemään takatolpalta valkopaitaisen jokerijoukkueen johtoon. Maukkaan passin Lahdelle tarjoili Ben Eaves.

Ville Peltonen näytti omilleen esimerkkiä.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Muutoin erä noudatti varsin tarkoin avauserän käsikirjoitusta. HIFK teki kaukalossa kaikki aloitteet, mutta Jokerien tiivis puolustusmuuri kesti. Erkka Westerlundin taktiikka näyttäisi purevan tehokkaasti; Jokerit piti oman maalinedustansa tiukasti otteessaan, joka pakotti Kari Jalosen johtamat IFK-joukot laukomaan parhaan maalintekosektorin ulkopuolelta.

Ville Peltonen vaati toisen ottelun jälkeen joukkueeltaan ilkeyttä ja pääsyä sinne kuuluisalle ”sota-alueelle”. Kapteeni itse näytti vaatimuksistaan mallia punapaitojen avausmaalissa. Vanhan hallin digitaalit pysähtyivät aikaan 30.18, kun kapteeni lapioi maalinedusruuhkasta numeroiksi 1-1.

Peltonen-shown toinen osa

Ottelun kolmas erä käänsi lopulta ottelun kovasti uurastaneelle kotijoukkueelle. HIFK oli edelleen aktiivisempi osapuoli ja haki hanakasti voittomaalia. Kotijoukkueen kauan odottama mahdollisuus avautui ajassa 58.18. Ikitaistelija Lennart Petrell murtautui väkisin maalille, ja Semir Ben-Amorin keinot olivat vähissä. Jokerihyökkääjälle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kaataa raamikas Petrell maalin edessä, ja lähteä istumaan kaksiminuuttista.

HIFK sai etsikkoaikansa. Ylivoima liikkui tahmeasti, mutta #16 oli jälleen valttia. Kiekko jäi pyörimään Jan Lasakin nenän eteen ja HIFK-kapteeni oli paikalla. Peltosen nosto tavoitti maaliverkon ja siirsi kotijoukkueen johtoon, kun vain 22 sekuntia jäi kelloihin tehokasta peliaikaa. HIFK sai palkintonsa ahkerasta työstään. Kapteeni itse oli ottelun hyvin päättäväisin mielin. Ottelusarjan hankala tilanne ei mietityttänyt helsinkiläisjoukkuetta.

– Ei me pelätä mitään, joukkue oli hyvin päättäväinen ennen peliä, Peltonen kommentoi.

Tämä oli liikaa sekä Lasakille että Westerlundille. Otteluvalvoja Pertti Juholan raportin mukaan Westerlund rikkoi tuomarin koskemattomuutta ja heitti juomapullon kohti päätuomaria. Kurinpitäjä päättää Westerlundin kohtalosta myöhemmin.

Jokerit sai ottelun jälkeen valoa synkkään iltaansa, kun Teemu Pulkkisen tiedottiin päässeen sairaalasta.

Puolivälieräsarja jatkuu keskiviikkona Helsingin Areenassa.