Miehiä tippui

LIIGA / Raportti
Helsingissä HIFK:n ja Jokerien ensimmäinen puolivälieräkohtaaminen latistui hieman ja muuttui 1-0-peliksi, kun kaukalossa ei nähty kaikkia kirkkaimpia tähtiä. Jokerit haki Tomi Mäen maalilla tärkeän ensimmäisen voiton itselleen.

Odotettu paikallissarja HIFK:n ja Jokerien välillä lähti käyntiin kysymysmerkkien saattelemana, kun HIFK:lta eivät terveinä olleet Martti Järventie ja Juha-Pekka Haataja ja Jokerit koki pahan menetyksen, kun Teemu Pulkkinen joutui sairaalahoitoon munuaistulehduksen takia.

Ilman tehokkainta hyökkäyskolmikkoaan Jokerit oli kiekollisena varsin aseeton, mutta pelasi tiivistä puolustuspeliä. Toisen erän lopun vastahyökkäys toi illan ainoan maalin, kun Ben Eaves syötti ja Tomi Mäki jatkoi kiekon suoraan ohi Juuso Riksmanin.

– Emme tänään olleet ihan parhaimmillamme, mutta maalivahtipeli toimi hyvin ja puolustajien peli toimi hyvin, Jokerien Erkka Westerlund myönsi.

HIFK:n tilanne paheni pelin aikana, kun puolustajista Ari Vallin joutui sivuun toisen erän alussa ja Markus Kankaanperäkin oli kolmannessa erässä pitkään sivussa. Kaiken kukkuraksi sentteri Mikael Granlund joutui jättämään pelin kesken ilmeisesti päävamman takia.

– Miksi se on aina niin, että meidän pelaajia kohdellaan kaltoin? Silloin on mahdotonta voittaa, HIFK:n Kari Jalonen ihmetteli tuomaritoimintaa.

Vajaamiehisenä HIFK joutuikin yllättäen taitovajeeseen, eikä kolmannen erän loppukiri toiminut toivotulla tavalla, kun esimerkiksi Joni Töykkälä ja Siim Liivik pelasivat ylivoimaa. Ottelun lopussa taas jäähyjä ei tullut, vaikka kotiyleisö protestoi muutamaan kertaan voimakkaasti, kun HIFK:n pelaajat kaatuivat hyökkäyksessä.

Paikkoja HIFK:lla kuitenkin pelissä oli riittävästi: kiekko osui pariin otteeseen tolppaan ja Jokerien maalilla illan hahmo Jan Lasak torjui tukun pahoja paikkoja.

”Kovaa taistelua”

Ottelu ei välttämättä ollut kaikkein hienointa peliä, mutta selvästi ainakin taisteluvire oli molemmilla joukkueilla tapissa, kuten voitiinkin odottaa.

– Kovaa taistelua kaiken kaikkiaan. Playoffit ovat alkaneet ja hyvä niin, Jalonen kuvasi.

– IFK tuli odotetun fyysisesti, mutta emme jääneet ihan jyrän alle. Se tämän ottelusarjan keskeisimpiä asioita, että pääsee vyöryn alta pois, Westerlund puolestaaan painotti.


Näin rakennettiin illan maali.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Jokerien ketjuista toimivat parhaiten Henri Heinon ja peleihin palanneen Esa Pirneksen kolmonen ja nelonen, jotka saivat luotua painetta ja pyörityksiä HIFK:n päähän. Kaikkia neljää voittoa Jokerit eivät voi lähteä hakemaan puolustuksen kautta, joten tehoja on löydyttävä lisää.

– Ensimmäinen kiinnitys tällä tavalla, mutta voidaan parantaa ennen kaikkea hyökkäyspeliä, Westerlund pohti jatkoa.

HIFK:n ongelmana oli lähinnä viimeistelyn puuttuminen. Jokerit miehitti maalinedustansa aina vähintään kahdella miehellä, joten muurin murtaminen ei ollut helppoa.

– Oltiin omalla tasollamme, siitä ei voi joukkuetta tukistaa . Nolla maalisarakkeessa, siitä löytyy syy. Kaveri käytti yhden paikan ja vei sillä voiton, Jalonen harmitteli.

Sarja jatkuu nopeaan tahtiin, kun seuraava ottelu pelataan Jokerien isännöimänä jo lauantai-iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle