Jokerit vei ekstrapisteen viihdyttävästä paikallisottelusta

Raimo Summasen HIFK taipui Jokereille
Kuva © Tomi Hänninen
Helsingin Jokerit nappasi kaksi sarjapistettä Helsingin jäähallista lauantaina. Kauan odotettu paikallinen tarjosi täydelle jäähallille hyvää kiekkoviihdettä, vaikka maaleja nähtiinkin vain yksi. Jokerit vankisti asemiaan sarjan kärjessä 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0)-voitolla.

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jossa Teuvo Teräväinen oli ainoa onnistuja. Nuoren lupauksen komea harhautus tiputti HIFK-vahti Joni Ortion jäihin ja Teräväinen nosti kiekon rystyllä maalin kattoon. Jokerien illan hahmo maalivahti Eero Kilpeläinen torjui HIFK:n kaikki yritykset.

- Se oli kova jääkiekko-ottelu ja olen ylpeä meidän pelaajista. Ne laittoivat sinne kaiken, mitä löytyy. Enempää ei voi pyytää, kun sen, että laitat sielun sinne jäälle. Me tehtiin se tänään ja tulos oli tämä. Selvästi laadukkain peli meiltä tänä vuonna ja se on hyvä asia, HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen totesi.

HIFK:lla pirteä alku

Isäntäjoukkue HIFK aloitti ottelun terävästi ja hallitsi hienokseltaan ottelun avauserää. Maalipaikkojakin joukkue sai luotua kiitettävästi, mutta Kilpeläisen loistokas torjuntavire ja helsinkiläisten kehnot viimeistely-yritykset pitivät numerot pyöreinä.

- Ottelun alku oli meille haastava tänään. Ensimmäisessä erässä IFK tuli todella voimakkaasti ja oli kyllä niskan päällä siinä. Me pelattiin eilen illalla todella kova ottelu Ilvestä vastaan ja ihan loppuun asti jouduttiin vääntämään voitosta. Olisiko se sitten ollut syynä, mitä vaikeutti tähän otteluun tuloa, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä pyöritteli.

Myös Lämsä jakoi kiitosta maalivahti Kilpeläiselle.

- Kilpeläisen Eero oli kyllä tänään aivan huikea. Hän piti meidät pelissä mukana.

HIFK pääsi tämän tästä vaarallisesti Jokerien maalilla, mutta laukausten laatu oli kerrasta toiseen heikko. Etenkin hyvään kevätvireeseen päässyt Kimmo Kuhta pääsi useampaankin otteeseen hyville maalipaikoille, mutta vedot jäivät vaisuksi. Tämä helpotti Eero Kilpeläisen työtä Jokerien maalilla.

Avauserän puhutuin tilanne oli Martti Järventien taklaus Steve Mosekseen, joka loukkasi itseään tilanteessa ja joutui jättämään ottelun kesken. Moseksen putoaminen Jokerien kokoonpanosta heti ottelun alussa aiheutti päävalmentaja Lämsälle harmaita hiuksia.

- Moseksen tippuminen vaikeutti peluutusta. Jouduttiin kyllä kierrättämään paljon ja sapluuna oli vähän hukassa siinä, jokerivalmentaja myönsi.

Jokerit virkistyy

Toisessa erässä Jokerit selvästi piristyi ja alkoi saada paremmin jalkojaan liikkeelle. Tämä tuotti töitä HIFK-maalilla jälleen loisto-ottelun pelanneelle Ortiolle, joka oli kuitenkin kollegansa tavoin erinomaisessa torjuntavireessä.

- Toisessa erässä saatiin punottua juonia siihen, että oltiin paremmin kiekossa ja rohkeampia. Päästiin paineistamaan kaveria myös maalintekopelissä, mutta ei saatu pussia siihen, Lämsä harmitteli.

Aivan huippupaikkoja Jokerit ei juuri rakentanut toisessakaan erässä, vaikka rohkeus kiekollisena lisääntyi. Maalipaikkojen vähyyteen vaikutti toki myös molempien joukkueiden äärimmäisen tiivis pelaaminen.

- Niitä sovittuja juttuja löytyi tänään joka ukolta. Loistavasti pelaajat pistivät itsensä likoon ja söivät kiekkoja.

Nordlundin taklaus Peltoseen puhutti

Ottelun kolmannessa erässä HIFK:lle tarjottiin paikkaa voittomaalin värkkäämiseen, kun se pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa Markus Nordlundin lennettyä suihkuun tämän taklattua HIFK-kapteeni Ville Peltosta. Nordlundin kädet nousevat tilanteessa ja Peltosen pää jää pleksilasin ja Jokeri-hyökkääjän kyynepään väliin. Peltonen talutettiin tilanteen jälkeen pukukoppiin, eikä hän enää tämän jälkeen pystynyt ottelua jatkamaan. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin läpi illan ponnetonta ja Jokerit selvisi tästäkin pinteestä kuivin jaloin.

Seuraava mahdollisuus kotijoukkueelle tarjoontui aivan päätöserän lopussa, kun Semir Ben-Amor kaatoi maalin takana IFK-vahti Ortion. Ylivoiman tehottomuus kuitenkin jatkui ja ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta ja voittomaalikilpailusta.

Kokonaisuutena ottelu tarjosi loistavaa kiekkoviihdettä kansalle. Ottelusta ei vauhtia puuttunut, eikä taklauksissa säästelty. Molemmat joukkueet olivat siirtyneet puolustuksellisesti jo pudotuspeleihin, sillä niin tarkkaa molempien joukkueiden peli lauantaina oli.

HIFK:n kausi jatkuu tiistaina, kun se matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi. Jokerit jatkaa kauttaan vasta ensi lauantaina, kun se kohtaa Porissa Ässät.