IFK lähti Hietarantaan

Jokerit jatkoi totutulla linjalla ja löi IFK:n neljännessäkin puolivälierässä. Jokerit iski ylivoimalla, ja Kari Lehtonen tukki maalinsuun.

Ottelusta ei juuri muuta kerrottavaa jäänyt kuin Jokereiden voitto. Ottelusarja ei missään vaiheessa herännyt sellaiseen hurmokseen, kuin siltä odotettiin. Ennustuksista kävi toteen vain Jokereiden voitto.

Ensimmäinen erä hermostunutta

Kiekko poltti ensimmäisessä erässä varsinkin IFK:n lavassa, ja syötöt menivät useasti sinne, minne niiden ei pitänyt mennä.

Jokereilla oli selkeä taktiikka, jota he noudattivat. Tarkan puolustuksen kautta maalintekoon ja sitten vielä tarkempaa puolustusta.

-Pääsimme alussa johtoon ja saimme siten painetta IFK:lle. Lauantaina oli selvin peli, mutta IFK:lla oli kyllä monta paikkaa hoitaa otteluita itselleen. 4-0 ei anna oikeaa kuvaa sarjasta, tasaisia otteluita, kertoi Raimo Summanen

Ensimmäinen maali syntyi, kun Kimmo Kuhta istui jäähyllä korkeasta mailasta. Ville Peltonen pääsi laukomaan sivuttaisliikeessä olleen Dave Stathoksen jalkojen välistä kiekon maaliin.

-Saimme ylivoiman toimimaan, kun siirsimme Ville Peltosen viivamieheksi, jossa hän sai rauhassa pyörittää ylivoimaa. Tärkeimmät osa-alueet, maalivahtipeli ja ylivoima toimivat, jatkoi Summanen.

Toinen erä tasaisin

Toisessa erässä mentiin hyvin tasaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet loivat tilanteita. IFK:lla oli useita loistavia vetopaikkoja, mutta kun vedot paukkuvat plekseissä, niin ei kiekko maaliin mennyt.

Kerran onnistui IFK tekemään ottelussa maalinkin. Tomek Valtosen koukkaamisjäähy oli juuri päättymässä, kun Toni Sihvonen esti IFK-pelaajaa. Sihvonen jäähylle ja IFK:n aika huonosti toiminut ylivoima pääsi pyörimään uudelleen. Toni Söderholm laukoi ja Timo Pärssinen ohjasi kiekon yläkulmaan ohi loistavasti torjuneen Kari Lehtosen.

-Lehtosen kanssa puhuin ja hän otti monta vaikeaa vetoa kiinni. Meidän puolustuspelimme onnistui loistavasti ja vedot tulivat aika vaikeista paikoista. Mutta Kari Lehtonen on huikea maalivahti, kertoi Jokeri-luotsi Summanen.

Erän viimeisellä sekunnilla Jari Kauppila otti typerän jäähyn. Jokerit pelasi ylivoimalla ja Ville Peltonen laukoi samalla hetkellä, kun summeri soi. Kauppila otti Peltosta päästä kiinni ja retuutti hieman. Kauppilalle kaksi minuuttia ja Jokereille kolmannen erän alkuun tilaisuus pelata 1.18 kahden miehen ylivoimalla.

Jokerit ratkaisee nopeasti ja on IFK:n loman aika

Erän alussa IFK:n toinen jäähy oli jo lähellä loppua, kun IFK purki kiekon Jokerien puolustusalueelle. Ville Peltonen pyysi jo vaihtoa, mutta hänet huikattiin takaisin kentälle vaihtopenkin edestä. Jokerit sai kiekon yli sinisen ja Martti Järventie syötti Peltoselle. Peltonen laukoi kiekon maalin yläkulmaan samalla hetkellä, kun RP Lehtosen jäähy oli päättynyt.

Tämän jälkeen IFK vielä jaksoi yrittää, mutta ei onnistunut maalinteossa. Jokerit taas onnistui.

Petri Pakaslahti iski irtokiekon Stathoksen taakse, ja peli alkoi olla sillä selvä. Kun vielä minuuttia myöhemmin Roman Vopat yritti taklata Mikko Ruutua ja Ruudulta aukesi huuli oli peli ratkennut. Jari Levonen vihelsi Vopatille 2+10 minuuttia; 10-minuuttinen taisi olla vain varmistelua, että Vopat ei enää pääsisi ilkeilemään loppupelin aikana.

Sitten vielä Robert Kantor taklasi Tomek Valtosta päähän ja sai hänkin 2+10 minuuttia.

Jussi Pesonen viimeisteli luvut 1-4 tyhjiin ja IFK:lla alkoi kesäloma. Jokerit jatkaa välieriin ja pääseekin lepäämään nyt viikon, sillä ensimmäinen välierä pelataan tiistaina 25.3.

Suhosen kommentit ja herätysyritys

Alpo Suhonen valmennusjoukkoineen yritti vielä viime hetkillä saada joukkueeseen uutta henkeä. IFK veti vielä maanantaina täysmittaiset jääharjoitukset ja tiistaina aamullakin joukkue kävi vetämässä jääharjoituksen. Mielenkiintoinen yritys herättää joukkue, mutta jälkikäteen voidaan miettiä onko rasittava harjoitus hyvä veto ennen tärkeää peliä. Toki pelkkää spekulointia.

Millainen peli mielestäsi?

-Ensinnäkin onnittelut Jokereille. Neljä tasapainoista ottelua, joukkue tulee menemään pitkälle. Ongelmia meille tuottivat Lehtonen, 1. kenttä joka oli parempi kuin meidän ykkösemme ja tapa jolla pelasivat. Emme pystyneet rikkomaan sitä millään.

-Iso kiitos myös omalle joukkueelle, jokaiseen peliin lähdettiin hyvin mukaan. Harmi, että ei kertaakaan johdettu isoilla luvuilla tai voitettu ottelua, se olisi voinut kääntää sarjaa. Käännepiste koko kaudella oli tammikuun alun loukkaantumissumassa, mutta siitä huolimatta pääsimme hyvin eteenpäin. Nuori joukkue ja varmasti monia pelaajia nähdään huipulla myöhemmin.

Valmentaako Alpo Suhonen Helsingin IFK:ta ensi kaudellakin?