Avaimet käteen ja pisteet Pasilaan

LIIGA / Raportti
Jokerit kampesi itsensä kolmannessa erässä voittoon.
Kuva © Jussi Kivimäki
Helsingin Jokerit nappasi kauden toisen voittonsa paikallisvastustaja HIFK:sta torstaina. Isännät olivat ottelussa pitkään niskan päällä, mutta unelias päätöserä käänsi ottelun Jokerien eduksi. Jokerit otti lopulta maukkaan 3-2-vierasvoiton.

Kotijoukkue HIFK luisteli kolmanteen erään täysin otteensa kadottaneena. Uninen isäntäjoukkue näytti siltä kuin olisi odottanut tuskissaan kuoliniskua. Ensimmäinen kirvelevä isku punapaitojen kilpeen tuli ajassa 46.22. NHL-apu Erik Karlsson antoi mainion syötön amerikkalaishyökkääjä Steve Mosesille, jolla oli helppo työ purjehtia ruususen unta nukkuvan HIFK-puolustuksen läpi ja veivata kiekko ohi Joni Ortion.

Lisää kylmää vettä isäntien niskaan satoi vain tovia myöhemmin. Kohun keskellä tarponut Semir Ben-Amor antoi maalin takaa nappisyötön Ilari Filppulalle, joka ujutti Ortion patjan alta voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman. Tästä väsynyt HIFK ei enää toipunut, vaikka se yrittikin kiivaasti tasoitusta ottelun lopussa ilman maalivahtia.

- Me tipahdettiin kolmannesta erästä täysin vauhdista pois. Jokerit tuli niin kovaa ja pystyi nostamaan vielä tempoakin. Se, miksi näin tapahtui, sitä en osaa sanoa. Johtuiko sitten siitä, että tauon jälkeen eka peli vai mistä, mutta ei vaan riittänyt, pettynyt HIFK-luotsi Pasi Sormunen pyöritteli.

Jokerien leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti iloisemmat.

- Meidän liike säilyi ja pystyttiin laittamaan vielä pykälä lisääkin. Sillä tavalla tultiin sitten rinnalle ja ohi. Kolmanteen erään olen äärimmäisen tyytyväinen. Joukkueella riitti halu ja sitkeys tänään, jokeriluotsi Tomi Lämsä myhäili.

HIFK takoo itsensä karkumatkalle

Ottelu alkoi erittäin tunnustelevissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei käytännössä taklannut juuri lainkaan avauserässä ja pelillinenkin anti jäi todella laihaksi. Kaksikko Jarkko Ruutu-Siim Liivik toki yritti kaikkensa, jotta tunnetaso nousisi, mutta mitään sen suurempaa rähinää ei nähty.

HIFK istahti kuskin paikalle ennen avauserän puoliväliä. Ville Peltonen laukoi ylivoimalla b-pisteiden välistä ja Eero Somervuori lapioi irtopalan sisään ajassa 9.05. Tämä jäi vaisun avauserän ainoaksi täysosumaksi.

Peliin tuli ilahduttavan paljon säpinää toisessa erässä. Alun vielä sukkasillaan hiihtäneet joukkueet alkoivat taklata puhtaasti ja kovaa. Tämä näytti sopivan isännille paremmin. Jokerit ei saanut toisen erän alussa omaa peliään kuosiin, vaikka siihen tarjottiinkin oiva mahdollisuus Iiro Pakarisen rangaistuksen aikana. Jokerien ylivoima oli läpi illan tehotonta. Kiekko kyllä pyöri lavasta lapaan, mutta laukaukset jäivät uupumaan kokonaan.

HIFK siirtyi ansaittuun 2-0-johtoon erän puolivälissä. Toisessa erässä kahdesti jäähyboksissa istunut Petteri Lindbohm ehti istua ensimmäistä kakkuaan vain 31 sekuntia, kun NHL-apu Stephane Robidaksen tulinen viivakuti muutti lukemat 2-0:aan.

Tässä vaiheessa näytti vahvasti siltä, että kotijoukkue istuu tukevasti kuskin paikalla hamaan loppuun asti, mutta vierailija oli päättänyt toisin. Kotijoukkue selvisi vielä Eero Somervuoren aiheuttamasta alivoimastaan kunnialla, mutta jäähyn jälkeen paketti näytti ensi kerran sulamisen merkkejä. Jarkko Ruutu vapautti komealla pystysyötöllä Teemu Pulkkisen läpiajoon, joka ratkaisi tilanteen tyylilleen uskollisena – kova lämäri yläpesään.

- Meillä oli kolme äijää kiekon alla, ja me onnistuttiin pelaamaan se tilanne jotenkin niin, että sieltä pääsee joku läpi, Pasi Sormunen totesi ja pyöritteli päätään.

Maalintekijänä tunnetulle Pulkkiselle osuma oli vasta kauden kolmas.

- Pulkkisen Teemulle varmasti todella vapauttava maali siihen toiseen erään, Lämsä kehui suojattiaan.

Hardt loukkaantui

Torstaissa oli Jokereille paljon hyvää, mutta kolikolla on usein kääntöpuolensa. Helsinkiläisille jo liian tutuksi tullut sairastupa saattoi nimittäin saada yhden miehen lisää. Tanskalaishyökkääjä Nichlas Hardt joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä. Hardt kävi vielä kokeilemassa jalkansa kantavuutta vaihtoaitiossa, mutta palasi pian takaisin pukukoppiin.

- Hardtille tuli siinä polveen joku vamma. Vamman laadusta en osaa vielä sanoa, se selviää sitten jatkotutkimuksissa, Lämsä totesi.

HIFK jatkaa kauttaan lauantaina, kun se saa vieraakseen Turun Palloseuran. Jokerit matkustaa samana päivänä Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle