Tunteet kuumina Helsingissä - tiukka taisto päättyi kotivoittoon

LIIGA / Raportti
Maalilla riitti kuhinaa stadin illassa
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäinen peli Helsingissä oli tiukka. Kovat otteet ja suunsoitto sävyttivät kiihkeää ottelua käytännössä koko ottelun. Ilveksen kynnenleikkaaja oli lopulta Tomas Zaborsky.

Lauantai-illan ottelu Helsingissä alkoi unisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalipaikkojen luomista ja siinä Ilves oli selvästi niskan päällä aluksi. HIFK-veskari Kevin Lankinen kävi pariinkin otteeseen rähmällään näyttävästi ja avausmaali roikkui ilmassa.

Kova ja fyysinen peli

Kovan pudotuspelimeiningin mukaisesti kaukalossa myös taklattiin kovaa ja ennen pitkää jotakuta sattui. Näin kävi Tomas Nykopille, jonka peli jäi kesken vasta vajaan viiden minuutin jälkeen. Peli oli pitkään katkolla ja HIFK-fanit huusivat: "Eikö tuomari nähnyt mitään. No ei tietenkään."

Ensimmäisen rangaistuksen otti lopulta kotijoukkue. Puolustajajärkäle Matt Generous heivasi kiekon katsomoon ja sai jäähyn pelin viivyttämisestä. Kotijoukkueen puolustus pelasi mallikkaasti eivätkä tamperelaiset saaneet mitään aikaan.

HIFK:n ylivoimakaan ei ottanut ensimmäisessä erässä toimiakseen, vaikka siihen tarjoutui mahdollisuus kahdesti. Kuvion rakentaminen oli hieman vailla suunnitelmaa.

Erän lopussa joukkueiden riveissä ruvettiin hakemaan tanssipareja. Arttu Luttinen sai käytösrangaistuksen tämän kohdeltua kaltoin Aleksi Mustosta. Päähän kohdistunut taklaus ja sen jälkipuinti herätti joukkueet. 

Maalihanat aukeavat

Toisen erän alussa HIFK-hyökkääjä Sami Blomqvist oli todella lähellä siirtää kiekon häkkiin. Samaisessa tilanteessa suunsoitto jatkui, kun Joonas Raskilla ja Blake Kesselillä oli asiaa toisilleen.

Erän ensimmäisen rangaistuksen otti Ilves. Steven Zalewski katseli pleksin takaa kuinka Teemu Ramstedtin syöttö siniviivalta löysi Toni Söderholmin maalinedustalta ja HIFK-kapteeni vei joukkueensa johtoon. Maalia ei paljon tuuleteltu, sillä Söderholmin tönäisy jäänpintaan samassa tilanteessa sai pelaajat jälleen tulistumaan, mutta Lisärangaistuksia ei tuomittu.

Kotijoukkue pääsi maalin myötä paremmin peliin mukaan ja sai luotua paikkoja. Miihkali Teppo osui laukauksellaan tolppaan, mutta kultakypärää kantava Tomas Zaborsky ei epäonnistunut. Kova laukaus siniviivasta upposi Ilves-maalivahti Joonas Korpisalon selän taakse Matti Kuparisen tehtyä ensiluokkaista maskia.

Erän lopussa Antti Tyrväinen toi tamperelaiset maalin päähän komealla yksilösuorituksella, kun HIFK-puolustaja Daniel Grillfors jäi kilpaluistelussa kakkoseksi, ja kolmanteen erään lähdettiin yhden maalin ratkaisussa.

Ilves heräsi liian myöhään

Kolmas erä oli paluu ensimmäiseen. Joukkueet pääsivät luomaan paikkoja, mutta viimeistely uupui. Ilves aloitti lopussa vimmatun kirin ja Lankinen HIFK-pelaajien kanssa eivät välillä tienneet missä kiekko on. Kotijoukkueen maalilla oli kuitenkin liikaa ruuhkaa kiekon löytääkseen läpi. Lopulta tamperelaiset yrittivät vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Ottelu päättyi suunsoittoon ja kotijoukkueen 2—1-voittoon.

- Pelasimme jokaisen tilanteen loppuun ja jokainen äijä pisti itsensä likoon. Yleisö syttyy tämänkaltaisista jutuista ja uskon, että huomenna Tampereella on sama karnevaali, ynnäsi Luttinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle