Seitsemännet putkeen

HIFK jatkoi tauon jälkeen vahvoja otteitaan, kun joukkue nappasi jo seitsemännen voiton putkeen, kun se kaatoi nyt yhtä monta kertaa putkeen hävinneen Ilveksen lopulta maalein 4-1. Ottelua alussa ja lopussa hallinnut kotijoukkue ratkaisi pelin toisen erän lopulla, kun helsinkiläisryhmä pehmensi tamperelaisten kirivaihteen ja karkasi omille teilleen.

Avauserä kotijoukkueen, toinen Ilveksen ja kolmas jälleen HIFK:n. Tiistaina Helsingissä nähtiin vuoristoratamainen kamppailu, jossa HIFK oli suuremman osan ajasta hallitseva osapuoli, ja nappasi lopulta selvän 4-1-voiton.

Illan ratkaisun hetket nähtiin toisen erän lopulla Ilveksen hakiessa kuumeisesti 2-2-tasoitusta. Maalia ei kuitenkaan koskaan nähty, kun HIFK iski erän lopulla. Tyler Redenbach oli maalin edustalla hereillä ja pääsi iskemään vapaasti illan ratkaisevan osuman. Molemmat valmentajat näkivätkin maalin olleen illan suurin ratkaisu.

– Toisessa erässä saimme vähän pelistä kiinni. 2-1 tilanteessa oli omat paikkamme tasoittaa, mutta ei saatu sitä iskettyä ja HIFK iski kolmannen, mikä tappoi pelin meidän osalta, Seppo Hiitelä harmitteli pelin jälkeen.

– Tauolla on tehty oikeita asioita, jalka oli erittäin tuoretta kaikilla jätkillä. Kolmas maali oli tärkeä, en tiedä olisimmeko ansaittu sitä, mutta saatiin siihen tärkeä osuma, Petri Matikainen komppasi positiivisena.

HIFK avaa vahvasti

HIFK tuli kamppailuun vauhdilla ja ottelun avauserä oli pitkälle yhtä maalia. Kuvaavaa ensimmäisen kaksikymppisen osalta onkin maalivahtien torjunnat. Kun Vesa Toskala joutui huhkimaan seitsemän laukauksen eteen, merkattiin virkaveli Dennis Endrasille vain yksi koppi.

HIFK:n ilo ja Ilveksen alakulo saivat jatkoa.

Kotijoukkueen vahva liike oli tamperelaisille myrkkyä, ja Ilves joutui rikkomaan omassa päässään. Erän ainoa maali nähtiinkin ylivoimalla, kun HIFK pyöritti komean kuvion päätteeksi illan avausmaalin.

Jo kauden 30. pisteensä tehnyt Toni Söderholm löysi nerokkaalla syötöllä vapaaksi jääneen Markus Granlundin, jolla oli helppo työ viedä helsinkiläiset maalin johtoon vasta reilun viiden pelatun minuutin jälkeen.

– Vaikea ensimmäinen erä ja paljon jäähyjä heti alkuun. Petyin siihen, ettei oltu valmiita pelaamaan. Jäähyt johtuivat puhtaasti siitä, että jouduttiin poukkoilemaan, Ilves-käskijä harmitteli huonoa alkua.

Ilves herää, HIFK rankoo

Jos avauserä oli tasoltaan vielä heikohkoa, nousi pelin tempo huomattavasti toisella kaksikymppisellä Ilveksen heräämisen myötä. HIFK tuli erän alkuun kuitenkin vahvasti ja iski jo ensimmäisestä hyökkäyksestään.

Kimmo Kuhta hyödynsi avautuneen tilanteen ja lirutti varmasti kiekon ohi Toskalan. Tilannetta edelsi Ilves-puolustuksen paha kömmähdys, minkä kokenut laituri käytti surutta hyödykseen.

Ilves ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi peliin vielä mukaan jäähyjen myötä. Jesse Niinimäki teki loistavan esityön, ja Martti Järventie nosti Ilveksen maalin päähän ja kiinni taisteluun.

Maalin jälkeen vierailijoilla oli vielä omat paikkansa, kun joukkue pääsi pelaamaan hetken jopa kahden miehen ylivoimalla. Kuviot olivat kuitenkin liian monimutkaisia ja vedot jäivät puuttumaan hyvästä pyörityksestä huolimatta.

Paras paikka syntyi Kai Kantolalle, jonka läpiajon Endras torjui kuitenkin komeasti mailalla. Kesken Ilveksen hyvän otteen kotijoukkue iski vielä kerran. Vain minuutti ennen erätaukoa HIFK:n kolmosketju sai palkinnon, kun Tuomas Huhtanen löysi maalin edustalta Redenbachin, joka vei kotijoukkueen kahden erän johdossa päätöserään.

– Toinen erä meni vähän yliyrittämiseksi ja ”hawaiji-kiekoksi”. Tuli kiekon menetyksiä kummallekin joukkueelle ja jäähyt rikkoivat rytmiä. Meiltä puuttui kyky pelata pelisuunnitelman mukaan toisessa erässä ja oltiin siinä vaikeuksissa, HIFK-käskijä näki toisen erän teeman.

Kolmannessa erässä kotijoukkue tappoi pelin lopullisesti viisaalla puolustuspelillä. Ilves ei missään vaiheessa saanut kirivaihdetta päälle, minkä myös Hiitelä myönsi. Erän ainoan maalin iski maalinedusväännön päätteeksi Daniel Fernholm.

– HIFK pelasi kolmannen erän viisaasti ja pelasi meidät pois paikoilta, Hiitelä myönsi pelin jälkeen.

– Vielä on kuitenkin tekemistä, että saadaan pelin virta pysymään joka vaihdossa, sekä saadaan tehtyä niitä sovittuja asioita, eikä mitään muuta. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen ilmeeseen ja jalkaan tänään, muikea Matikainen pisti illan pakettiin.

Seitsemän ottelun voittoputkessa majaileva HIFK kohtaa seuraavaksi perjantaina Kärpät Oulussa. Ilves matkustaa samana päivänä Jyväskylään.