IFK:lle tärkeät pisteet

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK selvitti jälleen yhden vastustajan taistelussa playoffs-paikasta. Tällä kertaa tosin vastus oli ennakkoon heikommaksi ennustettu Ilves, joka laittoi kuitenkin IFK:n tiukoille.

lveksen kausi on ei ole sujunut odotusten mukaisesti, mutta tamperelaiset ovat silti pelanneet ajoittain hyvin ja pitäneet montaa joukkuetta tiukoilla. Tänään kävi samoin IFK:lle. Vajaamiehinen kotijoukkue otti pisteet lähinnä hyvän toisen eränsä ansiosta. IFK:nlta olivat edelleen sivussa pitkäaikaispotilaiden lisäksi Kimmo Kuhta ja Toni Söderholm, sekä lepovuorossa ollut maalivahti Dave Stathos. Ilveksen rivejä verottivat puolustaja Bert Robertssonin pelikielto sekä Jesse Niinimäen aivotärähdys, josta hän ei ollut vielä toipunut pelikuntoon.

Ottelun alkuun Ilves tuli hyvin valmistautuneena. Tamperelaiset pitivät kiekkoa enemmän ja saivat painetta IFK:n päätyyn. Ottelun avausmaalin laukoi Ilves-puolustaja Ismo Siren. Maali oli Sirenille uran ensimmäinen SM-liigassa. IFK:n nuori Arttu Luttinen tasoitti pelin Marek Zidlickyn hyvän esityön jälkeen maalin edustalta. Ilves siirtyi uudelleen johtoon Ville Hirvosen maalilla. Avausmaalin tekijä Siren laukoi viivalta, ja Hirvonen sai mailansa väliin. Kiekko nousi yli Timo Laaksoharjun hanskan.

IFK ratkaisi toisessa erässä

Toinen erä oli selkeästi IFK:n hallintaa. Kotijoukkue teki erässä neljä maalia, jotka lopulta ratkaisivat pisteet. IFK:n tasoitusmaalin teki ykkösketjun laidassa pelannut Joonas Vihko. Vihko sai riistettyyä kiekon David Printziltä ja pääsi puolittain läpi. Suora laukaus toimitti keikon maaliin ohi Ilveksen maalilla pelanneen
Tuomas Nissisen. Vihko ei kuitenkaan ehtinyt juhliaa maaliaan kauaan, sillä hän kaatui tilanteessa ja törmäsi laitaan. Vihko loukkasi tilanteessa nilkkansa ja joutui olemaan sivussa loppupelin.

IFK siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Kimmo Salmisen maalila. Turo Järvinen syötti kulmasta maaliin eteen, johon Salminen tuli ohjaamaan kiekkoa. Kiekko nousi yli Nissisen ja IFK johtoon. IFK:n johtoa lisäsivät toisessa erässä vielä Arttu Luttinen ja Jari Kauppila. Luttinen teki toisenkin maalinsa aivan maalin edustalta. Jari Kauppila teki IFK:n viidennen maalin päästyään laukomaan Ilveksen puolustuksen välistä. Viidennen maalin jälkeen Ilveksen maalille tuli Bruce Racine sinänäsä hyvin pelanneen Nissisen tilalle.

Ilves kirii

Kolmannen erän loppu aiheutti lisää harmaita hiuksia IFK:n kannattajille. Toisen erän jälkeen peli näytty jo ratkenneen, mutta ei sitä ollut. Erän alku ei tarjonnut juurikaan mitään tapahtumia, mutta aivan pelin lopussa Ilves syttyi kiriin. Ilves-ikoni Raimo Helminen käynnisti takaa-ajan maalillaan. Ville Snellman harhautti ensin pari IFK-pelaajaa ja pelasi kiekon Helsiselle maalin takakulmalle. Helminen onnistui viimeistelyssään ja Ilves oli mukana pelissä. Ilveksen toisen kavennusmaalin teki illaan teho-ilves Ville Snellman. Snellman ohjasi Teemu Jääskeläisen viivalta laukoman kiekon korkealta ohi Timo Laaksoharjun. Ilves ei saanut aivan pelin lopussa aikaan kunnollista painetta IFK:n maalille.

IFK onnistui siis kasvattamaan pistesaldoaan. Helppoa se ei kuitenkaan ollut, sillä Ilves oli pelissä hyvin mukana ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. IFK:n Luttisen ja Ilveksen Snellmanin tehot ilahduttavat varmasti seurajohtoja. IFK:sta onnistuivat lisäksi mm. Marek Zidlicky ja Niclas Hedberg jotka syöttivät kumpikin kaksi maalia. Ilveksen tehokkaimpia olivat Snellmanin lisäksi Siren ja Helminen. IFK:n maalilla pelannut Timo Laaksoharju pelasi kelpaavasti, mutta omiin meni tas maaleja. Ilveksen puolella Bruce Racine pääsi aika helpolla, mutta ei toisaalta päästänytkään yhtään maalia reilussa erässä.

Joukkueet jatkavat pelejään jo tiistaina. IFK saa kotonaan vastaansa Ässät ja Ilveksen vieraaksi saapuu Pelicans.

» Lähetä palautetta toimitukselle