JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

HIFK:n ja Ilveksen maali-iloittelu päättyi dramaattisesti

LIIGA / Raportti
HIFK-maalilla riitti säpinää.
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures
Tiistai-illassa Ilves teki töitä ja voitti ansaitusti runsasmaalisen pelin. HIFK-hyökkääjä Matti Lamberg oli näkymätön paluuottelussaan. Joonas Rask ja Toni Söderholm pääsivät pitkästä aikaa maalin makuun.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta murheellisesti. Ilves sai aikaan hyvän pyörityksen Ville Husson vartioimalle maalille ja kiekon löi häkkiin maalinedustalta Matias Sointu. HIFK jäi ensimmäisen erän tilanteissa auttamattomasti vieraiden jälkeen ja se altisti virheille.

Corey Elkins laukoi kiekon katsomoon, ja tamperelaiset pääsivät pelaamaan ylivoimapeliä. Ruletti pyöri näyttävästi ja lopulta Blake Kesselin siniviivalaukaus toi tulosta. Vieraat menivät 2−0-johtoon alle viiden minuutin pelin jälkeen, ja kotijoukkueen sekoilu kiekon ja kuvioiden kanssa jatkui.

Erän loppupuolella punapaidoille siunautui pariinkin kertaan mahdollisuus pelata kahden miehen ylivoimaa, mutta se ei onnistunut rakentamaan kuin pari kelpo paikkaa. Ensin Tomas Zaborsky ja myöhemmin Arttu Luttinen pääsivät laukomaan maalinedustalta tuloksetta.

Maaleja hurjalla tahdilla

Toisen erän alku toisti ensimmäistä. Sami Sandell oli liikkeellä hyökkäysalueella ja syötti maalinkulmalla päivystäneelle Vojtech Polakille. Hyökkääjällä oli helppo työ siirtää kiekko puolityhjään rysään.

Tämän jälkeen HIFK sai rakennettua tilanteen vastustajan maalille, mutta homma kuihtui Joonas Raskin jäähyn myötä. Pian tämän jälkeen jäähyili myös Matti Kuparinen ja tamperelaisten ylivoima oli jälleen myrkkyä HIFK:lle. Kessel pääsi jälleen laukomaan tulisesti ja siirtämään joukkueensa jo 4−0-johtoon. Syötön antoi edellisen maalin taituroinut Polak.

Seuraavaa maalia ei kauan tarvinnut odotella. Aleksi Mustonen tinttasi ja peli oli 0−5. Tässä vaiheessa fanit alkoivat jo kyllästyä HIFK:n unisiin otteisiin ja rupesivat liukenemaan paikalta. Tupsukorvat puolestaan löivät lisää löylyä kiukaalle kelpo taklauksilla ja kiekonhallinnalla. Antti Tyrväinen löi taululle lukemat 0−6 Jarkko Näppilän syötöstä.

Kuivan kauden loppu

Erän puolivälin jälkeen aukesi Nikolai Goldobinille väylä Ilves-maalille. Oman ratkaisun sijaan vennäläinen syöttikin laidalla tulevalle Juuso Puustiselle, ja Joonas Korpisalo torjui patjallaan. Aivan toisen erän lopussa sai jo pidemmän aikaa ilman osumia pelannut Joonas Rask tulosta aikaan. Teemu Ramstedt syötti ja hyökkääjäkaksikko huudatti yleisöä. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 1−6.

Kolmannessa erässä HIFK paransi otteitaan ja sai aikaan kelvollisia laukauspaikkoja, jotka eivät kuitenkaan olleet tarpeeksi kieroja Korpisaloa yllättämään. Erän lopussa Tyrväinen pelasi itsensä suihkun puolelle korkealla mailalla. Tilanteessa kovia kokenut Thomas Nykopp ei loukkaantunut.

Viiden minuutin ylivoima tarjosi kotijoukkueelle mahdollisuuden kaunistella lukemia. Tämän aloitti Elkins, joka Goldobinin kanssa juoni kiekon maalin perukoille. Tämän jälkeen peli seisoi pitkään, kun yleisöön tarvittiin lääkintämiestä. Sairauskohtauksen saanut henkilö oli sairaalaan vietäessä tajuissaan. Aivan erän lopussa kauden ensimmäisen osumansa laukoi siniviivalta kovaa Toni Söderholm. Ottelu loppui lukemiin 3−6.

Dramaattisesti päättyneen illan jälkeen vaihtokopeissa oltiin vaitonaisia.

− Ihme ettei kukaan muu fani saanut tämän esityksemme perusteella sairaskohtausta, totesi HIFK-luotsi Antti Törmänen ja lähetti terveisensä sairaalaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle