HIFK hävisi huitomiskilpailun

Magnitogorsk vei voiton Pajulahden urheiluopistolla pelatussa harjoitusottelussa maalein 2-5. Taitavat venäläiset käyttivät tuttuun tyyliinsä mailojaan lyömäaseina.

Noin 300 Pajulahteen saapuneen IFK-fanin edessä pelattu harjoitusottelu ei juurikaan hienouksia tarjonnut, jollei sitten venäläisten huitomista kauniina pidä.

Venäläiset näyttivät ottelun alussa unohtaneet järjettömän halonhakkuunsa ja pyörittivät peliä taitavilla syötöillä IFK:n puolustuspäädyssä.

Sitten kuitenkin alkoi huitominen, jota ei saanut loppumaan tuomari, eikä IFK:n pelaajat. Erän ainoan maalin saivat aikaan venäläiset hienolla seinäsyöttö-kuviolla.

Toisessa hulinoitiin

Toisen erän alussa ihmeteltiinkin sitten tuomioita, kun Toni Söderholm kimmastui venäläispelaajalle ja iski tätä poikittaisella mailalla. Tästä syntyi kolmella kolmea vastaan tappelu, johon osallistuivat IFK:sta Mikko Laine, Jermu Porthen ja Söderholm.

Tuomiota jakanut Auger ei pysynyt tappelussa mukana ja ajoi IFK:n Laineen ulos, Söderholmin saadessa tilanteesta kympin. Venäläisistä taas kaksi tuomiokseen 5+20 minuuttia ja näin IFK pääsi pelaamaan 5 minuuttia kahden miehen ylivoimalla.

Tämän ylivoiman aikana IFK onnistui kahdesti maalinteossa, kun ensin try-outilla oleva Martin Spanhel iski Eetu Holman ja Timo Pärssisen esityöstä kiekon reboundina venäläisvahdin taakse.

Toinen maali syntyi Roman Vopatin viimeistellessä ensin itse hankittuaan venäläiselle koukkaamisesta siirretyn rangaistuksen. IFK pääsi siis pelaamaan 6-3 vastaan ylivoimaa Stathosin luisteltua pois ylimääräisen pelaajan tieltä. Spanhel piti kiekon alueella, syötti sen Häppölälle, joka antoi namusyötön maalinkulmalle nousseelle Vopatille, jolla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään maaliin.

Venäläisten maalivahti ei tätä hyväksynyt, vaan lensi ulos jatkettuaan suunsoittoa päätuomarille.

Ajassa 14.22venäläiset tulivat tasoihin, eikä IFK tämän jälkeen enää saanut oikeastaan mitään erikoista aikaan.

Erän viimeisellä minuutilla Vopatilla keitti yli ja hän alkoi haastamaan venäläispelaajaa. Toinen venäläinen tuli tilanteeseen väliin ja päätuomari laittoi Vopatin ja väliintulijan kymmenen minuutin istunnolle. Edes Vopatin "You took out the wrong guy"-huuto ei auttanut muuttamaan päätuomarin kantaa kahinan osapuolista.

Viimeisessä erässä IFK jäähyili

Kolmas erä oli vain ottelun loppumisen odottelua ja IFK sai monta kyseenalaista jäähyä. Magnitogorskin pelaajat eivät juuri sitä harmitelleet, vaan toimittivat kiekon kolme kertaa hienoilla kuvioilla IFK-vahti Stathoksen taakse. Yhden rangaistuslaukauksen Stathos kuitenkin torjui, kun Benysek koukki nurin läpiajossa olleen venäläisen.

Makupaloja

Ottelussa taklattiin harmittavan vähän ja pelkät huomautukset ja nyrkiniskut huitomisesta eivät huitomista lopettaneet. Taklauksia on syytä tulla lisää.

Jääkiekkona tämä kamppailu oli jo parempaa, huitomista lukuunottamatta, kuin viime viikon HPK-ottelu. Magnitogorsk on hyvä joukkue ja sen riveistä löytyy monia suomalaisillekin tuttuja pelaajia, kuten Lubomir Vaic ja Tomas Chlubna.

IFK:sta ei erikoisia esittänyt monikaan, mutta muutaman voi silti mainita. Stathos pelasi hyvän pelin, eikä maaleista voi miestä syyttää. Reboundeja tuli aivan liikaa ja tuntuikin välillä, että IFK-pelaajat väistelivät enemmän venäläismailoja, kuin pyrkivät poistamaan vastustajia maalin edestä.

Söderholm kävi melkoisen kuumana ja pelillisestikin hän onnistui hyvin.

Pakeista myös Mikko Turunen on tekemässä läpimurtoa edustusjoukkueeseen ja ylösnousut olivat hyviä kuten edellisessäkin ottelussa.

Hyökkääjistä Spanhel on tehnyt kahdessa ottelussa hienot lukemat 2+2, mutta siltikään hänen otteensa eivät aina oikein vaikuta.

Joonas Vihko kunnostautui lähinnä kovien taklausten antajana. Sai mies niistä kolme jäähyäkin.

Brett Harkins ei ollut vielä joukkueen mukana, eikä myöskään Hannu Aravirta. Aravirta seurasi ottelun katsomon puolelta jostain syystä.

Kysymyksiä IFK-faneissa herätti se, miksi IFK haluaa lähteä Venäjälle turnaukseen pelaamaan. Onko kyseessä hyvä rahallinen korvaus? Tuollainen huitominen ei ole mukavaa katsottavaa, onni oli, ettei tänään kukaan kuitenkaan loukkaantunut. Miten sitten Moskovassa?

IFK:n kokoonpano: