HIFK taipui Frölundalle päätöserässä

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK jatkoi tappiollisten otteluiden sarjaa Nordic Trophyssä. Tällä kertaa kotijoukkuetta parempi oli ruotsalainen Frölunda, joka oli HIFK:ta 3-2-lukemin parempi.

HIFK on pelannut tämän vuotisessa Nordic Trophyssä kolme ottelua. Ensimmäinen ottelu TPS:ää vastaan päätyi rangaistuslaukaustappioon, ja Oulussa tappio tuli jatkoajalla.

Voittotili ei avautunut Frölundaakaan vastaan, vaikka HIFK aloitti ottelun vierailijoita pirteämmin. Ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue oli ansaitussa 2-0-johdossa.

HIFK:n avausmaalista vastasi kokoonpanoon palannut Ilkka Pikkarainen, joka jatkoi Rem Murrayn syötön verkon perukoille. Ketjun kolmas lenkki oli Steve Guolla.

Kotijoukkueen toisen maalin sai nimilleen nuori Janne Keränen, jonka rystyvippaus painui verkkoon. Keränen olikin ottelussa HIFK:n pirteimpiä pelaajia.

HIFK:n hyvä ote katosi ottelun edetessä, kun taas vierailijat pääsivät loppua kohden paremmin peliin mukaan. Ruotsalaisten avausmaali näki päivänvalonsa kun toista erää oli pelattu vain puoli minuuttia. Maalista vastasi Tomi Kallio, jonka onnistui yllättää HIFK:n maalisuulla torjunut Jan Lundell.

Kolmannessa erässä HIFK:n peli sekosi lopullisesti. Kiekon syöttäminen omille pelaajille osoittautui ylivoimaisen vaikeaksi ja pelistä katosi tyystin ajatus. Vieraat eivät tyytyneet seuraamaan sivusta kotijoukkueen kompurointia, vaan göteborgilaiset tasoittivat ottelun kun kolmatta erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Maalintekijänä kunnostautui sveitsiläisvahvistus Martin Plüss, joka iski osumansa alivoimalla läpiajon päätteeksi.

Ottelun voittomaalista syntyi vain minuutti Plüssin maalin jälkeen. Maalista vastasi vierailijoiden Jonas Johnsson.

Göteborgilaisilla ei ollut vaikeuksia säilyttää johtoaan loppuun asti, joten HIFK on edelleen ilman voittoja Nordic Trophyssä. Seuraavan kerran helsinkiläiset tavoittelevat täyttä pistepottia jo perjantaina, kun kotikaukalossa vastaan asettuu Färjestad.

» Lähetä palautetta toimitukselle