Frölunda vei vähämaalisen ottelun

Helsingin IFK kärsi Nordic Trophyn toisessa ottelussaan tappion Frölundaa vastaan tarkan pelin jälkeen. Ottelussa nähtiin vain yksi maali, ja siten vieraat veivät pisteet lukemin 0-1.

HIFK:n toinen ottelu Nordin Trophyssä ei sujunut yhtä hyvin kuin torstain avausottelu, josta irtosi 3-2 -voitto Djurgårdens IF:stä. Vastuskin oli tosin kovempi, vaikka Frölunda ei pelannutkaan täydellä miehistöllään. TPS:lle torstaina hävinneestä kokoonpanosta ruotsalaiset olivat jättäneet sivuun mm. Tomi Kallion, mutta alakerta oli vahvistunut maajoukkuepakeilla Ronnie Sundinilla ja Andreas Holmqvistilla ja etenkin maalivahti Johan Holmqvistilla.

HIFK:n kokoonpanomuutokset olivat nelosketjussa, jossa Robert Nyholm ja Teemu Ramstedt korvasivat uusina miehinä Siim Liivikin ja Jerry Ahtolan. Maalilla esiintyi Aleksis Ahlqvist. Joukkueen uusi puolustaja Tom Walsh ei vielä ollut mukana pelissä.

Illan erotuomarikaksikko Tom Laaksonen – Ville Vuohtoniemi vihelsi tarkalla linjalla. HIFK pääsi pelaamaan ylivoimaa kolme kertaan ennen ensimmäisen erän puoltaväliä, mutta ilman tulosta. Pelin edetessä Frölunda pääsi mukaan paremmin ja pystyi karvauksellaan tyrehdyttämään HIFK:n hyökkäyksiin lähdöt. Frölunda pyrki hyökkäyksissään pitämään kiekkoa, eikä heittänyt sitä juurikaan ränniin tai maalille.

Ottelun ainoa maali nähtiin toisen erän alussa. Maalin viimeisteli Frölundan veteraani Niklas Andersson. Andersson pääsi suorassa hyökkäyksessä kiekon kanssa keskelle hyökkäysaluetta ja harhautti Ahlqvistin jäihin vatsalleen. Tämän jälkeen viimeistely olikin helppoa.

Kolmannessa erässä vieraiden ote herpaantui hieman, eivätkä he saaneet aikaan ylivoimallakaan tilanteita. HIFK painosti suurimman osan erästä, mutta Frölundan uusi maalivahtihankinta, viime kaudella Tampa Bayssä ja Dallasissa pelannut Holmqvist oli ohittamaton ja nappasi hanskaansa useamman hyvän laukauksen. Parhaan venytyksensä hän teki torjuessaan Kimmo Kuhdan maalin takayläkulmaan suuntautuneen rannevedon.

Toisena peräkkäisenä päivänä pelattu ottelu näkyi HIFK:n taklauspelissä. Torstaina Djurgårdenia vastaan punapaidat saivat otteen pelistä fyysisellä pelillä. Tällä kertaa taklaukset olivat kuitenkin vähissä. Takaisku HIFK:lle oli myös se, että laituri Lennart Petrell joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä.

Nordic Trophy jatkuu molemmilla joukkueilla sunnuntaina. HIFK pelaa kotiottelunsa Linköpingiä vastaan Tikkurilassa, Frölunda matkaa Kärppien vieraaksi Ouluun.