Vahva toinen erä toi voiton HIFK:lle

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK kaatoi Nordic Trophyn avausottelussaan tukholmalaisen Djurgårdens IF:n niukin 3-2-numeroin. Tasaisista lukemista huolimatta HIFK oli lähes koko ottelun luistimenvedon ruotsalaisia edellä.

Järvenpään jäähallissa pelatun ottelun ratkaisu syntyi toisessa erässä, jonka kotijoukkue HIFK vei nimiinsä 3-1-lukemin. Ottelun voittomaalin iski punapaitojen puolustaja Mikko Turunen, kun toista erää oli jäljellä vajaat neljä minuuttia.

Vierailijat saivat otteluun HIFK:ta paremman alun. Peliaikaa ei ollut ennättänyt kulua kuin reilut viisi minuuttia, kun kahden miehen ylivoima tuotti tulosta ja Jimmy Ölvestad iski kiekon maaliin Dick Axelssonin mainiosta esityöstä. Tasaisen ottelun pelannut Juha Pitkämäki ei voinut osumalle mitään.

HIFK:n riveistä nousi jo ottelun avauserässä vahvasti esiin puolustajat Markus Kankaanperä sekä nuori Joni Haverinen. Kankaanperä tuntui tekevän ottelussa kaikkea, sillä hän taklasi jatkuvasti, pelasi ylivoimaa maski- ja viivamiehenä, runnoi vastustajan maalille ja hukkasi kertaalleen kiekon vaarallisesti omalla alueella. Haverinen sen sijaan tuntui saaneen aimo annoksen itseluottamusta kesän aikana ja mies nousikin rohkeasti kiekon kanssa vastustajan maalille.

Kari Jalosen luotsaaman HIFK:n pelitapa oli täysin erilainen kuin mitä viime kaudella. Tässä vaiheessa kautta kaikki kuviot eivät luonnollisesti menneet kohdalleen, mutta merkillepantavaa oli syöttöjen ja syöttöyritysten runsas määrä. Joukkue pyrki pitämään kiekon jatkuvasti liikkeessä ja keskialue ylitettiin nopeasti lyhyillä syötöillä.

HIFK tasoitti ottelun, kun toista erää oli pelattu 1.16. Maalin esityöstä vastasivat Matias Loppi ja Hannu Pikkarainen, jotka namuttelivat kiekon maalin kulmalle nousseelle Ilkka Pikkaraisella. Laiturilla olikin helppo työ siirtää kiekko tyhjiin.

Syöttöpisteestään huolimatta Lopin esitys jätti parantamisen varaa. Sentteri ei saanut oikein mitään aikaiseksi ja luistelu näytti verkkaiselta. Päätöserän läpiajokin kariutui löysään laukaukseen suoraan Stefan Ridderwallin hanskaan.

Hirschovits iski pelin tasoihin

DIF onnistui nousemaan uudestaan johtoon, kun toista erää oli kuutisen minuuttia jäljellä. Osuma syntyi jälleen maalinedustaruuhkan päätteeksi, kun Andreas Enqvist väänsi kiekon maalin. HIFK ei Djurgårdenin johdosta lannistunut vaan tasoitusosuma syntyi vain 20 sekunnin kuluttua DIF:n johtomaalista. Kim Hirschovits ja Kimmo Kuhta karkasivat 2-1-hyökkäykseen. Hirschovits syötti kiekon Kuhdalle, jolta se kimposi hieman onnekkaasti takaisin ja sentteri sai siirtää kiekon puolityhjään maaliin.

Ottelun voittomaali syntyi ajassa 36.02. HIFK painoi väkesti DIF:n päädyssä ja kiekko ajautui maalin taakse Jussi Pesoselle. Vaisun ottelun pelannut Pesonen antoi hyvän syötön maalin eteen Turuselle, joka veti kiekon ohi mailansa hukanneen Ridderwallin.

Ottelun päätöserässä ei enää maaleja nähty. DIF:n tasoitus oli kuitenkin lähellä erän puolivälissä, kun Nicklas Danielsson leikkasi vaarallisesti maalille. Pitkämäki torjui kuitenkin maltillisesti sivuttaisliikkeessä Danielssonin yrityksen.

Hyvän ottelun pelannut Ilkka Heikkinen oli lähellä lisätä HIFK:n johtoa erän puolivälissä. Hirschovits antoi namusyötön kentän poikki ja Heikkinen veti voimalla, mutta tolppaan. Ottelun lopussa nähtiin vielä pientä naamanhieromista, kun Hirschovits taklasi tukholmalaispelaajan juuri kun ottelu vihellettiin päättyneeksi. DIF:ltä jäi päätöserän loppuhetkillä viimeinen rutistus puuttumaan ja näin HIFK nappasi ansaitun 3-2-voiton.

HIFK:n seuraava ottelu on jo perjantaina, kun se saa Järvenpäässä vastaansa Färjestadin. DIF:n matka jatkuu Tapparan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle