HIFK avasi Nordic Trophyn tappiolla

HIFK aloitti harjoitusottelunsa kotonaan Djurgårdens IF:ää vastaan tappiollisesti. Vieraat vievät Nordic Trophy -turnaukseen kuuluvat ottelun nimiinsä lukemin 2-3.

Ottelu oli tämän kesän tuttuun tapaan runsasjäähyinen. Päätuomari Markku Kruus vihelsi uuden linjauksen mukaan estämisiä tarkasti etenkin ottelun alussa. Paluun liigajäille tehnyt kiekko katsomoon -sääntö toi otteluun vielä neljä lisäjäähyä. Illan viidestä maalista neljä tehtiinkin ylivoimapelissä.

Djurgårdenilla hyvä alku

kuvakooste

Kauden ensimmäinen, parannettu, kuvakooste
[katso kuvat]

Tiistaina kautensa Tapparaa vastaan avannut Djurgården hallitsi ottelun ensimmäistä erää. Ruotsalaiset ottivat johdon erän lopun kahdella maalillaan. Ensin nuorisotähti Dragan Umicevic harhautti IFK:n maalissa pelanneen Jan Lundellin nopean hyökkäyksen päätteeksi ja nosti kiekon verkkoon. Maali syntyi ylivoimalla, kun Jere Karalahti istui jäähyaitiossa. Hieman myöhemmin ottelun parhaana palkittu, NHL:ssäkin aikanaan pelannut laituri Fredrik Bremberg laukoi suorasta luistelusta siniviivan jälkeen taululle 0-2-lukemat.

Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta tilastomerkintöjä saatiin rangaistuksista. IFK aloitti erän kahdella päällekkäisellä jäähyllä, kun ensin Turo Järvinen ja heti perään Ilkka Pikkarainen laukoivat kiekon katsomoon. Myöhemmin erässä Djurgårdenin Thomas Johansson laukoi ylivoimalla siniviivalta kiekon maalin yli suoraan päätyverkko ja päätti joukkueensa ylivoiman.

IFK:n maalit eivät riitä

Kolmannessa erässä IFK sai peliään paremmin kasaan. Joukkueen valmentaja Bob Francis muutti hieman kokoonpanoa ja siirsi Ilkka Pikkaraisen ykkösketjuun Kimmo Kuhdan ja Janne Laakkosen vierelle. Muutos toi tulosta, ja ketju toi IFK:n tasoihin kahdella ylivoimamaalillaan.

IFK:n kauden avausmaalin teki Pikkarainen, joka sai lyhyen syötön maalin takatolpalle Cory Murphyltä ja siirsi pelivälineen maaliin. Tasoitusosuman viimeisteli IFK:n kapteenina toiminut Kimmo Kuhta tarkalla laukauksella. Kuhta sai hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon Jere Karalahdelta ja laukoi tarkan ja kovan laukauksen Djurgårdenin Teemu Lassilan ohi.

Tasapelitilanne jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä vieraat siirtyivät jälleen johtoon ylivoimamaalilla. Ennen IFK:n maalia Patrik Lostedt oli tapellut DIF:n Timmy Petterssonin kanssa saaden ottelurangaistuksen. Kun Pettersonin tilanteesta saama kakkonen loppui, Djurgården pääsi iskemään ylivoimalla. Jimmie Ölvestadin laidasta laukoma kiekko lipsahti erittäin hyvän ottelun pelanneelta Jan Lundellilta jalkojen välistä maaliin, ja vieraat johtivat jälleen. Ottelun loppuhetkillä IFK haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei pystynyt viimeistelyyn. Voitto ja turnaussarjapisteet päätyivät siis tukholmalaisten tilille.

Kokonaisuudessaan ottelu oli rikkonainen ja vain viikon ajan jäällä olleet joukkueet hakivat vielä yhteispeliä. Djurgärdenin kaksi ensimmäistä ketjua olivat odotetusti joukkueen parhaat osat, ja Umicevic ja Bremberg erottuivat tehoillaan.

IFK:n pelaajista parhaiten ottelussa onnistuivat Lundell, hyökkääjistä pirteästi esiintyneet Kuhta sekä Pikkarainen. IFK:n puolustuksessa Robert Schnabel oli vetreässä kesäkunnossa ja Cory Murphy viihtyi varsinkin ylivoimapelissä. Jere Karalahti haki ottelussa paljon taklauksia ja istui myös neljä kahden minuutin rangaistusta.

Jääkiekko jatkuu Helsingissä jo perjantaina kun IFK kohtaa jälleen kotonaan Elitserien-joukkueen, tällä kertaa Linköpingin.