HIFK:lle vakuuttava voitto

Helsingin IFK jatkoi vakuuttavaa saldoaan kotiotteluissaan Espoon Bluesia vastaan 5-2 voitolla. Lopulta selvät numerot syntyivät pitkälti IFK:n vahvan toisen erän ansiosta.

HIFK sai otteluun erinomaisen alun. Lukemat olivat 1-0 vain 23 sekunnin pelin jälkeen. Ensin IFK:n ykkösketjun Brett Harkins pääsi puolittain läpiajoon, mutta kaatui ratkaisevalla hetkellä Blues-vahti Mika Oksaan. Jälkitilanteesta Kimmo Kuhta pompotteli kiekon Oksan ohitse.

Erä jatkui IFK:n painostuksella ja vajaan kahden minuutin kohdalla Sebatian Sulku joutui ottamaan kakkosen koukkaamisesta. IFK:n ykkönen pyöritti ylivoimaa yhtä katkoa lukuunottamatta koko rangaistuksen ajan, mutta laukaukset ja siten maali jäi puuttumaan.

Ensimmäisen viiden minuutin pelin jälkeen kenttätapahtumat tasaantuivat, ja hieman ennen erän puoltaväliä Blues tasoitti Marko Tuomaisen maalilla. Juha Ylönen toi tilanteessa kiekon ylös ja laittoi syötön maalilla olleelle Tuomaiselle, jonka maila oli kuitenkin sidottu. Kiekko osui Tuomaiseen ja ohitti Stathosin.

Ottelun loppuerä oli Bluesin, joka pääsi pelaamana myös viiden minuutin ylivoiman. Jere Karalahdelle napsahti kauden kolmas ottelurangaistus tilanteessa, jossa hän taklasi vaihtoaitioiden edessä kiekkoa pitänyttä Kari Kaltoa selänpuolelta laitaan. Ottelun päätuomari Hannu Henriksson ei epäröinyt suihkukomennuksen kanssa.

Bluesin ylivoima ei ollut tuloksellista. Joukkue sai pidettyä kiekkoa IFK:n alueella, mutta muutamat laukaukset eivät tulleet vaarallisista paikoista, joten Dave Stathos ei joutunut varsinaisesti koville IFK:n maalilla. Bluesin Mika Oksa pääsi kuitenkin koko erässä vielä helpommalla. Oksalle kertyi vain yksi torjunta.

- Yksi torjunta ensimmäisessä erässä oli tilastokummajainen ja johtui pitkälti meidän vitosesta, IFK:n valmentaja Hannu Aravirta selvitti peliä.

Vopat ja Pärssinen ratkaisevat

Ottelun toinen erä alkoi IFK:lta yhtä hyvin kuin ensimmäinen. Kimmo Kuhta, Brett Harkins ja Timo Pärssinen pääsivät käsittämättömästi hyökkäämään yhtä Bluesin puolustajaa vastaan, eivätkä onnistuneet epäonnistumaan maalinteossa. Kuhta ja Harkins syöttivät, ja Pärssinen viimeisteli maalin takakulmalta lukemiksi 2-1.

Viiden minuutin pelin jälkeen IFK:n tsekkilaituri Roman Vopat iski kahdesti kahden minuutin sisällä. Vopatin ensimmäinen maali syntyi hieman onnekkaasti. Vopat piti kiekkoa IFK:n hyökkäysalueella ja päätyi kääntölaukaukseen siniviivan tuntumasta. Vopatin laukaus meni maskissa olleen Oksan torjunnan ja tolpan kautta lopulta maaliin.

Vopatin toinen maali oli sitävastoin paljon hienompi. Kim Hirschovits laittoi siirretyn rangaistuksen aikana siniviivalta kovan syötön maalille rynnineelle Vopatille, joka ohjasi kiekon Oksan jaloista maaliin.

IFK iski vielä kertaalleen ottelun toisessa erässä Bluesin maalivahdin Mika Oksan avustuksella. Oksa lähti purkamaan Bluesin alueelle tullutta kiekkoa, mutta sai sen ainoastaan keskialueelle Timo Pärssisen lapaan. Pärssinen ei aikaillut vaan veti suoraan Oksan hanskaa hipoen kiekon maalin yläkulmaan. Maali oli Pärssisen liigauran sadas.

Ottelun kolmas erä ei enää tarjonnut hienouksia katsojille. IFK ei enää yrittänyt maaleja kovinkaan tarmokkaasti, ja Bluesin yritykset eivät olleet järin tehokkaita. Kaksi minuuttia ennen pelin loppua Juha Ylönen pääsi kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 5-2 lähes tyhjään maaliin Miika Elomon siirrettyä rebound kiekon hänelle. IFK antoi lopussa otteen helposti Bluesille, mutta ottelun lopputulos ei missään vaiheessa ollut kyseenalainen.

Vähän tilastotapahtumia

Ottelun erikoisuus oli vähäisessä jäähymäärässä. Hannu Henriksson puhalsi ainoastaan kaksi tuomiota, joista molemmat tulivat ensimmäisessä erässä. Ottelu olikin vähäkatkoisena nopeatempoinen.

Bluesin päävalmentaja Hannu Virta löysi helposti syyn joukkueensa vaisuihin otteisiin.

- Se selvisi, että joukkue on väsynyt. Pojat yrittävät kyllä, mutta polttoaine loppuu niin polttoaine loppuu.

- Huomenna aerobista luistelua, ja sitten yritetään kasata joukkue kahteen otteluun TPS:ää ja HPK:ta vastaan. Sen jälkeen on kaksi viikkoa aikaa harjoitella, Virta kertoi jatkosuunnitelmistaan.

Virralla oli mielessään myös muutoksia tuleviin otteluihin.

- Meidän pitää opetella passiivisempi pelityyli, varsinkin näitä isoja joukkueita, IFK:ta, TPS:ää ja Jokereita vastaan.

Bluesin pelaajista vaisuus näkyi erityisesti ykköstähti Jan Calounissa. Varsinkin IFK:n pakkipari Lamberg-Benysek kohteli Calounia kovakouraisesti ja vei häneltä pelitilan pois kahden ensimmäisen erän aikana. Kolmannessa erässä Calounkin sai pitää kiekkoa hieman enemmän.

IFK:n riveissä esiintynyt uusi mies, try-outilla oleva Ahmojen Mestiksen kärkipistemiehiä oleva Janne Lehtinen ei pystynyt esittämään kiekon kanssa ihmeellisiä asioita. Lehtisen teot kentällä jäivät lähinnä muutamaan taklaukseen.

Hannu Aravirta oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Tällä kertaa kritisoimista ei juuri löytynyt.

- Tiesimme, että lähtökohdat peliin ovat erilaiset. On eri asia pelata tiistaina tai valmistautua koko viikko otteluun.