HIFK lisäsi Bluesin ahdinkoa

Blues joutui jälleen poistumaan ilman pisteitä Helsingin Jäähallista. HIFK kukisti espoolaiset 2-1 Kim Hirschovitsin vastatessa voitto-osumasta. Illan onnistujiin kuului myös hyvin torjunut HIFK-vahti Dave Stathos. Bluesin asema ei ole kadehdittava, sillä sijoitus sarjataulukon viimeisenä on aivan muuta, mitä Espoossa odotettiin kauden alkaessa.

HIFK aloitti ottelun yhtä räväkästi kuin Pelicansia vastaan edellisviikolla. Ensimmäistä erää oli oli ehditty pelata vain 2.14 minuuttia, kun HIFK:n uusittu ykkösketju iski ylivoimalla. Loukkaantuneen Timo Pärssisen paikalla pelannut Jarkko Ruutu teki hyvää maskia Jere Myllyniemen vartioiman maalin edustalla. Marek Zidlicky sai kiekon siniviivalla ja vippasi sen kohti maalia, jossa Jarkko Ruutu sai mailansa väliin ja kiekko painui Ruudun ohjauksesta maalin perukoille. Syöttäjäksi maalin merkittiin Zidlickyn lisäksi Toni Söderholm.

Muita osumia ei ensimmäisessä erässä nähty huolimatta jatkuvista erikoistilanteista. Ensimmäinen erä olikin varsin rikkonainen, sillä jäähyjä jaettiin seitsemän kappaletta. Tämä vaikutti HIFK:n päävalmentaja Hannu Aravirran mukaan pelirytmiin pääsemissä.

- Todella rikkonainen erä. Rikkonainen lähtö tappoi fiiliksen ja pelitunnelman.

Bluesin ottelun ainokainen syntyi viidellä kolmea vastaan HIFK:n Hannu Pikkaraisen ja Arttu Luttisen istuessa jäähypenkillä. Ladislav Kohn sai kiekon maalin kulmalla, josta hän antoi tarkan syötön toiselle kulmalle nousseelle Olli Ahoselle. Ahosen ei tarvinnut kuin laittaa maila väliin ja kiekko oli verkossa. Dave Stathos HIFK-maalissa ei voinut osumalle mitään.

Bluesin Ryan Malonen johtama ykköskenttä sai ensimmäisessä erässä muutaman hyvän pyörityksen HIFK:n päätyyn, mutta maalit jäivät syntymättä. HIFK:n paras paikka osui Toni Söderholmille, joka ohjasi kiekon niukasti maalin ohi.

Hirschovits ratkaisi toisessa erässä

Ottelun toisessa erässä ei tapahtumilla liiemmälti herkuteltu. HIFK-leirissä aihetta juhlaan tuli ajassa 37.08, kun Kim Hirschovits iski voittomaalin siirretyn rangaistuksen aikana. Arttu Luttinen sai kiekon Bluesin siniviivan tuntumassa. Blues-pelaajan maila nousi Luttisen kasvoihin, Luttiselta kiekko ajautui Hirschovitsille, joka pääsi irtautumaan puolustajista. Jere Myllyniemi yritti työntää kiekon Hirschovitsn lavasta, mutta Hirschovits veivasi Myllyniemen ohi ja nosti kiekon komeasti reppuun rystyltä. Hirschovitsin ketju pelasi muutenkin hyvin läpi ottelun.

- Hirschovitsin kentältä kauttaaltaan kompakti suoritus, Aravirta kehui.

Maalin lisäksi Hirschovits tarjoili muutaman hyvän paikan Joonas Vihkolle, mutta viimeistely ei onnistunut.

Blues ei päässyt maalirautoja lähemmäksi

Kolmannessa erässä HIFK alkoi varmistella voittoaan, mikä Aravirran mukaan oli suunniteltua.

Bluesille tuli hyvä tilaisuus tasoittaa ottelu, kun Teemu Elomo karkasi alivoimalla läpiajoon Kimmo Kuhdan kompuroitua siniviivalla. Dave Stathos torjui kuitenkin läpiajon osittain tuurillakin.

Blues kolisutteli Ryan Malonen johdolla maalikehikkoja, mutta maaliin kiekko ei mennyt. Raivoisa loppurynnistys jäi Bluesilta puuttumaan, vaikka se pääsikin pelaamaan ylivoimalla, kun ottelua oli kaksi minuuttia jäljellä. Dave Stathos HIFK:n maalilla oli kuitenkin hyvässä vedossa, eikä maaleja enää nähty.

Kummankin joukkueen maalivahti pelasi kelpo pelin. Jere Myllyniemi oli virkaveljeään työllistetympi, mutta isommat kehut valmentajilta keräsi Dave Stathos.

- Jere Myllyniemi pelasi ihan hyvän pelin, mutta HIFK:lla on huippuveska, Pekka Rautakallio totesi.

Samaa mieltä oli Hannu Aravirta.

- "Davey" oli erittäin hyvä!

HIFK:n kuulua ykkösketjua oli jouduttu uusimaan Timo Pärssisen loukkaannuttua edellisessä ottelussa. Pärssisen tilalla pelasi Jarkko Ruutu, joka ahkerasti parkkeerasi Bluesin maalin. Ylivoimamaalista huolimatta Hannu Aravirta oli tyytymätön ykköskentän esitykseen.

- Tasakentin ykköskentällä meni liikaa tilanteita omaan päätyyn. Ei todellakaan hyvä suoritus. Onhan se selvää, että kun vuoden yhdessä pelannut ketju hajotetaan, ei kaikki voi heti onnistua. Tämä kuitenkin oli ensi-ilta, mutta ei hyvä sellainen.

Jarkko Ruudun tilalle HIFK:n kakkosketjuun Aravirta oli nostanut Mikko Laineen. Lainetta pelipaikka isokokoisten Roman Vopatin ja Lasse Pirjetän ketjussa miellytti, vaikka ketjun esitys jäikin vaisuksi. Varsinkin sentteri Lasse Pirjetä oli läpi ottelun normaalia näkymättömämpi.

- Totta kai on hienoa pelata Pirjetän ja Vopatin kanssa. Toivottavasti saan jatkaa samassa ketjussa seuraavassakin ottelussa, Laine toivoi.

Mikko Laine harmitteli hukattuja tilanteita, sillä pistetili on edelleen tämän kauden osalta avaamatta.

- Yritystä kyllä löytyi tänäänkin. Hiukan on tullut hätäiltyä maalintekopaikoissa. Jos sen maalin saisi tehtyä, niin ehkä niskassa painavan eläimenkin saisi pois. Apina se ei enää ole, Laine naureskeli.

Bluesilta puuttuu tunne

Ottelusta odotettiin etukäteen fyysistä, olihan Blues esittänyt fyysistä peliä turkulaisia vastaan edellisellä kierroksella. Reilu kuusi ja puolituhantinen yleisö joutui kuitenkin pettymään, sillä pelistä ei muodostunut kovinkaan fyysistä, muutamasta molemmin puolin jaetusta kovasta taklauksesta huolimatta.

Blues vaikutti läpi ottelun hengettömältä ja joukkueesta aisti selvästi, että Helsingin Jäähalli on espoolaisille vaikea paikka.

- Tunteen pitää olla esillä! Meillä oli läpi ottelussa selviytymisen meininkiä. Eilinen ottelu vaikutti ja vei meiltä energiaa, Rautakallio harmitteli.

Suuria taktisia muutoksia ei uusi päävalmentaja ole joukkueeseen omien sanojensa mukaan tuonut.

- Samoilla eväillä mennään. Tiettyjä tarkennuksia on tehty taktiikkaan. Tämä on pitkä tie, jota pitää laskea päivä kerrallaan. On tässä kuitenkin otteluja, jotta saamme pelimme kulkemaan.

Espoolaisten onkin syytä toivoa että peliin löytyy pian tunne. Ero pudotuspeliviivaan ei voi loputtomasti kasvaa, mikäli Blues mielii jatkaa pelejään runkosarjan jälkeen.