Helsingissä viimeisen minuutin ihme

Tomas Zaborsky oli hyvällä pelipäällä perjantai-illassa
Kirpeässä pakkasillassa Blues otti mittaa HIFK:sta. Läheltä piti -tilanteita täynnä ollut peli oli tasainen. Ottelu ratkesi vasta viimeisellä peliminuutilla kotijoukkueelle.

Blues pääsi jo ensiminuuteilla näyttämään HIFK:lle mistä rahaongelmien kanssa painiva espoolaismiehistö on tehty. Kotijoukkueen hyvä alku kuihtui Corey Elkinsin jäähyn myötä. Iikka Kangasniemi kävi lähimpänä ylivoimaosumaa. Vanhanaikainen ei kuitenkaan yllättänyt HIFK:n maalille palannutta Kevin Lankista.

Kotijoukkue otti pian pelin takaisin hallintaan, mutta viimeistely ontui. Onnettomuuksiltakaan ei vältytty, kun HIFK-hyökkääjä Thomas Nykopp otti osumaa ja joutui jättämään leikin kesken.

Kuten isoveljen ja pikkuveljen välillä, myös ottelussakin tunteet kuumenivat. Keith Aulie otti yhteen Ilmari Pitkäsen kanssa ja suunsoitto sävytti ensimmäistä erää. Ensimmäisen maalin iski ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt HIFK, kun Tomas Zaborsky ja Robert Leino pääsivät alivoimalla hyökkäämään. Leino takoi slovakin oivan syötön Blues-molari Christian Engstrandin selän taakse.

Vieraillakin oli paikkansa ja hetkittäin vain ihme nimeltä Lankinen pelasti HIFK:n takaiskuilta. Erätauko alkoi kotijoukkueen 1−0-johdossa. Laukaukset olivat tasan 20-20.

Uusi erä, espoolaisten uudet kujeet

Toiseen erään Jyrki Ahon suojatit tulivat uudella sotasuunnitelmalla. Blues pääsi haastamaan kotijoukkueen useaan otteeseen vastaiskuista ja hämmensi HIFK:n peliä. Tämä toi lopulta tulosta. Punanuttujen puolustus oli pihalla kuin lumiukko Peter Tiivolan pomputellessa kiekon maaliin Veeti Vainion ja Eetu-Ville Arkiomaan syötöistä.

HIFK:n ensimmäisen erän vauhti ja pelinhallinta olivat toisella 20-minuuttisella varjo vain. Blues vyörytti miehiä HIFK-maalille aalto aallon perään. Leino kävi lähellä toista osumaa maalinkulmalta, mutta ei onnistunut yllättämään toistamiseen Engstrandia. Tasalukemat siivittivät joukkueet erätauolle. Joku huusi yleisöstä "Peliä HIFK."

− Työmäärä oli tänään kova. Joukkueemme teki kollektiivisesti virheitä hyökkäyspäässä ja siitä seurasi lumipalloefekti. Blues taisteli tuoreella ilmeellä ja saa kaikki pisteet siitä. He myös tiesivät ettei ylipelaamiseen ole varaa, kertoi selvästi pettyneen oloinen HIFK-luotsi Antti Törmänen.

Kolmannen erän alkupuolella HIFK-puolustaja Yohann Auvitu hyödynsi kuin varkain tälle siunaantuneen paikan. Mies ajoi vauhdilla keskikaistaa ja laukoi kiekon häkkiin Matt Generouksen ja Elkinsin syötöistä.

Lähes yhtä äkillisesti avautui Bluesille tilaisuus iskeä peli tasoihin. Jari Sailion kenttä juoni, mutta kiekon matka tyssäsi jonnekin maalitolpan kulmille. Kotiyleisön mölyn hiljensi videotarkistuksen jälkeen Jere Seppälä kauniilla tasoitusosumalla.

Erän lopussa tuomarin jakama Salomonin tuomio sai vielä yleisön viheltämään villisti. Peli ratkesi viimeisellä minuutilla kotijoukkueelle. Jasse Ikonen oli mies oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja täräytti verkot töttörölle. Syöttöpisteet 3−2-voittomaaliin saivat Teemu Ramstedt ja kotijoukkueen toisen iskenyt Auvitu.

− Minä en syytä tuomareita vaikka saimmekin runsaasti jäähyjä. Kolme pistettä hienolla maalilla on hyvä asia; muuta hyvää maalivahtipelin ja alivoimapelin lisäksi ottelusta on vaikea löytää. Joka alueella on huomiseen parannettavaa, jatkoi Törmänen.