"Pudin alanahka" ratkaisi HIFK:lle lisäpisteen

LIIGA / Raportti
Mika Partanen sai kauden Liiga-maalitilinsä auki.
HIFK oli vaikeuksissa kaksi erää kotonaan, mutta erien loppuhetkien maalit riittivät pitämään helsinkiläiset Ässien kyydissä. Juuso Puustisen VL-osuma jätti lisäpisteen helsinkiläisille ja vakuutti ainakin joukkuekaveri Mika Partasen.

HIFK ja Ässät väänsivät ratkaisun pitkän kaavan kautta. Vielä voittomaalikilpailussa mentiin monta kierrosta maalitta, kunnes Juuso Puustinen ratkaisi varmalla onnistumisella voiton HIFK:lle.

- Puustisen ratkaiseva rankkari jäi tästä illasta päällimmäisenä mieleen, sillä voitettiin. Oli vaikea peli, pisteet eivät tulleet helpolla. Ässät oli hyvin valmistautunut, HIFK:n Mika Partanen summasi. 

Vierasjoukkue Ässät pääsi iskemään ottelun avausmaalin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. HIFK-puolustus oli auttamattomasti myöhässä tilanteessa, ja Juha Kiilhoma pääsi tälläämään täysin vapaasti joukkueensa johtoon.

Pari minuuttia myöhemmin HIFK juhli jo tasoitusta, mutta ilo oli ennenaikaista. Joonas Rask oli rynnännyt sääntöjen vastaisesti, ja ottelun tuomarit olivat antaneet tilanteesta kahden minuutin jäähyn.

Ässien Ari Ahosen tuskaisen näköiset torjunnat ihmetyttivät, ja avauserän loppupuolella mies luistelikin vaihtoon.

Andreas Bernard ei saanut porilaisten maalilla unelma-alkua, kun erän loppuhetkillä Partanen toi kauden ensimmäisellä maalillaan kotijoukkueen tasoihin. Partanen tarjosi ottelun jälkeen värikkään selvityksen osumastaan.

- Corey Elkinsillä oli hyvä karvaus päällä, hän piti kiekkoa siellä maalin takana. Mietin, että Corey varmaan heittää kiekon maalille. Menin sinne, ja kiekkokin pomppi sinne. Sijoitin sen alaläskiin.

Tunteella taistellut Ässät sai kuitenkin toisen erän alkuun jälleen onnistumisen, kun Kevin Lankinen HIFK-maalilla päästi irtokiekon, eikä HIFK-puolustuksesta ollut pysäyttämään Joonas Huovista viemästä porilaiset uudelleen johtoon.

Jälleen loppuhetkillä tasoihin

Erän lopussa Ässät aloitti jäähyilyn. Ville Uusitalo tuomittiin ensin boksiin estämisestä, ja parikymmentä sekuntia sen jälkeen Jyri Marttinen sai huitomisjäähyn, josta mies ei ollut lainkaan samaa mieltä. Lauri Taipalus iski kotijoukkueen illan toisen kahden miehen ylivoimalla.

Kiilholmakin ehti vielä kuluttaa jäähypenkkiä erän lopussa, mutta HIFK ei saanut aikaan enempää maaleja.

- Pudi heitti sen kiekon alanahkaan, Partanen luonnehti ottelun käännettä samalla, kun Puustinen itse naureskeli vieressä.

Tasaisissa merkeissä edennyt päätöserä oli puurtamista. Ässät pääsi kokeilemaan ylivoimaa, ja Semir Ben-Amor toimittikin kiekon maaliin 6011-päisen yleisön edessä. Porilaisten harmiksi hän tosin seisoi molemmin jaloin Lankisen maalivahdin alueella, joten osuma hylättiin. Tilanne puhutti, sillä Ben-Amor ei häirinnyt Lankisen torjuntatyöskentelyä.

- Ei ollut paras peli. Saimme jalat kunnolla auki vasta viimeiseen erään, kunnon tekemisen meiningin. Siinä olimme mielestäni sillä tasolla, jolla pitää olla. Se oli hyvä erä ja vei rankkareille asti, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kuvaili.

Ben-Amorin kyseenalainen maalitilanne toi otteluun hetkeksi ryhtiä, mutta muutamaa taklausta ja laukausta pidemmälle ei päästy. Loppuhetkien perusteella molemmat näyttivät tyytyvän pistejakoon. Ratkaisijaksi nousi lopulta voittomaalikilpailussa Puustinen.

- Pudi heitti sen kiekon alanahkaan, Partanen luonnehti ottelun käännettä samalla, kun Puustinen itse naureskeli vieressä.

HIFK kohtaa seuraavaksi lauantaina Kärpät.

- Lähtö peliin oli huono, ja oli siinä kaverin hyvyyttäkin. Jalat olivat osalla meistä juntturassa, eivätkä he saaneet puristettua tarpeeksi. Annoimme vähän periksi, ja se näkyi tekemisessä. Ei kaikilla tosin, ykköskenttähän painoi erittäin hyvin ensi vaihdoista alkaen, vaikka eivät tulosta saaneetkaan, Törmänen summasi.

Ässät pelaa vasta ensi viikon perjantaina Lahdessa. Tämän jälkeen porilaisten halliremontista johtunut vieraskiertue päättyy, ja joukkue pääsee pelaamaan kotonaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo