IFK viimeisteli nolla maalia

LIIGA / Raportti
Porin Ässät vei kaksi pistettä mukanaan Poriin, kun Helsingin IFK ei onnistunut maalinteossa kertaakaan.

IFK vei pitkänaikaa Ässiä kuin litran mittaa, mutta surkea viimeistely ja vielä surkeammat syötöt pitivät pelin tasaisena. Loppujen lopuksi Ässät teki tarvittavat kaksi maalia, joten pisteet matkasivat Poriin.

IFK aloittaa vahvasti

IFK tuli ensimmäiseen erään tuulispäänä ja loi useita paikkoja Ässä-maalille. Jostain syystä teatteriesitystä ei pistänyt pystyyn ex-teatterijohtajan IFK, vaan Ässät. Tällä kertaa esityksen nimi oli "St. Moritzin pujottelukepit". Ässät seisoi paikoillaan ja antoi IFK:n hyökätä. Tosin IFK:n pelaajat välttelivät vetoja ja huippupaikoistakin kiekko saatiin ohi maalin.

Peli muistutti hyvin paljon viimeksi Helsingissä pelattua IFK-Ässät-ottelua. Tosin sillä erotuksella, että Scott Langkow pelasi hyvän pelin ja IFK:n maalinteko tökki pahasti.

Erän toiseksi tyylikkäin taklaus nähtiin, kun Jarkko Glad veti Roman Vopatin puhtaalla avojääpommilla selälleen. Vopat katseli kiekkoa, mutta Glad ei.

Seuraavan, mutta ei puhtaan taklauksen esitti Kim Hirschovits. Hirschovits ohjasi Gladin laitaan syliotteella, mutta jostain syystä nosti kädet niin ylös, että Gladilta lähti kypärä päästä ja pää kolahti laitaan. 2+10min. oli oikeutettu tuomio.

Tästä aiheutuneella ylivoimalla parhaat paikat loi alivoimalla pelannut IFK. Ensin Jari Kauppila karvasi kiekon ja pääsi yksin Langkowta vastaan. Ei maalia. Sitten kauden parhaan eränsä pelannut Marek Zidlicky ohitti upealla jalkakikalla Ässä-puolustajan, mutta Langkow oli jälleen parempi.

Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi yllättäen Ässät, jolla oli erässä yksi tilanne ja yksi maali. Loistavaa viimeistelyä siis. Kristian Kuusela kiersi IFK-maalin ja tuikkasi pienestä kulmasta lukemat nollaan yhteen.

IFK pääsi erän 17 minuutilla pelaamaan ylivoimaa ja pelasi sitä yhtä surkeasti, kuin Ässätkin. Tällä ylivoimalla tapahtui IFK:n fanien ja pelaajien tunteita kuohuttanut tilanne. Samu Wesslin nousi oikealta ja Roman Vopat luisteli miehen kiinni, ajoi suoraan luistelulinjalle ja taklasi puhtaasti Wesslinin nurin.

Wesslin törmäsi Vopatiin ja jäi jäähän makaamaan. Päätuomari Timo Favorin näki tilanteen ja odotti, nouseeko Wesslin ylös. Koska mies jäi makaamaan, vihelsi Favorin pelin poikki. Pitkän harkinnan ja Wesslinin ja linjatuomarin kanssa käymänsä keskustelun jälkeen Favorin päätti ajaa Vopatin ulos. Tätä eivät IFK, sen fanit eikä varsinkaan Vopat sulattanut. Vopat hakkasi IFK:n jäähyboksin oven rikki, haastoi Ässien vaihtopelaajat ja vihdoin käveli hallista ulos.

Taklauksena tilanne oli puhdas, mutta ainakin sääntökirjan mukaan tilanne oli päähän kohdistunut taklaus. Hieman kyyryssä olleen Wesslinin naama osui pidemmän Vopatin olkapäähän.

Ässät saa hieman otetta

Ensimmäisen erän lopulla Ässät ei ylivoimaansa onnistunut hyödyntämään, mutta toisen erän alussa onnistui. Fandul ja Glad mursivat loistavilla syötöillään IFK:n puolustusnelikon ja Tomi Pöllänen pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin.

Lopun erää IFK hallitsi, mutta Langkow oli ohittamaton. IFK:n suurin tuhlaajapoika Frantisek Mrazek ei saanut kiekkoa edes loistosyötöistä tyhjään maaliin. Mikko Laineen läpiajon Langkow torjui.

Surkea, surkeampi, IFK

Ässät ei viimeisessä erässä juuri muuhun pyrkinyt kuin pelin jäädytykseen. IFK iski turhaan päätään tuohon muuriin ja kun syöttöpeli oli surkeaakin surkeampaa, pisteet matkasivat Poriin. IFK sai parhaimmillaan kolme syöttöä peräkkäin omille ja siihen se sitten jäikin.

IFK:n fanit alkoivat jo laulaa Alpo-laulujaan, mutta Suhonen viis veisasi tästä. Kuin kiusallaan Suhonen otti aikalisän vasta kaksi minuuttia ennen loppua, kun peli oli jo ohitse. Järkevintä näin jälkikäteen olisi ollut ottaa se jo erän puolivälissä, jolloin muutamalla valitulla sanalla IFK:n peli olisi saatu rauhoitettua ja ehkä syötötkin olisivat osuneet kohdalleen.

Valmentajien kommentit

Mika Toivola, Ässät:

Vaikka playoff mahdollisuudet onkin menetetty, niin taistelua näyttää riittävän?

-Meidän piti kovaa lähteä yllättämään IFK:ta ensimmäisen viiden minuutin aikana, mutta kävi vähän kuin Hämeenlinnassa. Ei kunnolla omista pois päästy. Pikku hiljaa peli parani, toisessa erässä maalivahti piti meitä pystyssä ja mielestäni kolmas erä oli meiltä erittäin hyvä.

Johtuiko passiivinen pelityyli tänään kapeasta materiaalista vai mistä?

-Kyllä, ei meillä paljon äijiä ole ja joka peliin on ollut tarkoitus lähteä kovaa.

Miten motivointi onnistuu, vaikka playoff-haaveet ovatkin menneet?

-Kyllä joka peliin lähdetään voittamaan ja tiedotusvälineitä kiusatakseni sanon, että toivomme jonkun joutuvan hylätyksi, jos vaikka playoff-paikka saataisiin.

Mikä on Wesslinin tilanne?

-Aivotärähdys eli tuskin pelaa torstaina.

Alpo Suhonen, IFK:

Pelissä oli hyvä alku, mutta sitten meni vaisuksi?

-Jonkinlaista surutyötä ilmeisesti joukkueessa menossa, ei peli ole parasta mahdollista tällä hetkellä. Kentällisistä ei ole mitään jäljellä, joudutaan joka peliin vaihtelemaan ketjuja. Puolet joukkueesta poissa, henkisellä puolella raskasta joukkueelle. Playoff-paikka ratkaistaan ensi viikolla kolmessa pelissä. Onneksi on muutama päivä ladata henkistä akkua, kaikki mahdollisuudet ovat olemassa.

Paikkoja saatiin kuitenkin luotua hyvin tänään?

-Aika monta parasta pistemiestä Pärssisen jälkeen on poissa ja tietysti se näkyy. Olihan siinä Laineella ja Hirschovitsilla ja vaikka kuinka monella paikkoja, mutta ei kun ei.

Vopatin ulosajo aiheutti melkoisen hässäkän, miten itse näit tilanteen?

-No ehkä Ässä-pelaaja enemmänkin ryntäsi Vopatia päin kuin Vopat siinä löi, mutta tuomari teki ratkaisunsa.

Mikä oli Pasi Saarisen poissaolon syy?

-Lopullinen syy oli kuume ja flunssa, mutta Saarinen on kolme-neljä peliä pelannut puudutetulla olkapäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle