IFK vei Ässiä

IFK pelasi parhaan kotipelinsä Ässiä vastaan luistelemalla hitaat Ässä-pelaajat nurin.

IFK pelasi kauden parhaan ottelunsa luistelemalla 60 minuuttia. Harvoin tuollaista tunnelmaa sekä peliä Helsingin Jäähallissa tällä kaudella on nähty. Selkeästi paras ottelu "Stadissa" koko kaudella.

IFK aloitti tarkasti

IFK aloitti tarkasti taistellen, mutta ensimmäisen maalin teki silti Ässät. Ensimmäisen laukauksen vetänyt Timo Hakanen yllätti Dave Stahoksen. Maalia edelsi Robert Kantorin virhe, kun mies ei saanut kiekkoa pois Hakaselta.

IFK:n tasoituksen ohjasi Timo Pärssinen Tuomo Ruudun vedosta. Ei muuta kuin maila vedon väliin ja kiekko oli Langkowin selän takana. IFK onnistui myös ylivoimalla.

Toinen Ässien painostusta

Turo Järvisen maali tuli ottelun tärkeimpään hetkeen. IFK pyöritti Ässien päässä, kun Ilkka Pikkarainen syötti kiekon Turo Järviselle. Järvinen iski vihdoinkin ensimmäisen maalinsa tämän kauden liigassa. Tuuletuksesta näki maalin tärkeyden.

Erän puolivälin paikkeilla Ässät pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ylivoimaa, mutta ei onnistunut pistämään kiekkoa maaliin.

Seuraava maalin alkutahdit lyötiin, kun Jarkko Glad sai 5+20min päähän kohdistuneesta taklauksesta, kun hän taklasi kiekotonta Tuomo Ruutua toisessa erässä.

Jäähystä ehti kulua vain 9 sekutia, kun Marek Zidlicky kuittasi. Roman Simicek pisti poikittaissyötön "Zetalle", joka odotti pitkään ja pisti kiekon sen jälkeen maaliin.

Kolmas edelleen IFK:n erä

Harvoin on IFK kotona jaksanut taistella 60 minuuttia, mutta tänään jaksoi. Ensin ylivoimalla Joonas Vihko pisti kiekon tyhjiin Zidlickyn syötöstä ja hieman sen jälkeen Mikko Laine iski Mikko Kurvisen hienosta läpisyötöstä kiekon ohi Scott Lankgow:n. IFK johti 5-1 eikä paljon tarvinnut enää sen jälkeen tarvinnut tappiota odottaa.

IFK taisteli alusta asti ja esitti parastaan. Ilmankos 6700-fania oli paikalle saapunut.

Ottelun viime minuuteilla IFK hieman hölläsi tahtiaan ja Ässät pääsi peliin mukaan.