HIFK:lle tärkeät avauspisteet - Husso keräsi kehuja

LIIGA / Raportti
Haastaako Ville Husso vaisusti torjuneen Brad Thiessenin HIFK:n maalilla?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
HIFK ja Ässät taistelivat tasaisessa ottelussa sarjapisteistä viimeiselle minuutille asti. Tähän asti pelinsä kanssa tuskaillut helsinkiläisryhmä nappasi tärkeän 5-3-kotivoiton. Ottelun sankariksi nousi Liigassa debytoinut maalivahti Ville Husso.

Ottelun alku ei herättänyt luottamusta HIFK-faneissa, sillä ensimmäiset minuutit menivät samalla kaavalla kuin stadilaisten aiemmat ottelut. Kotijoukkueen peli oli hermostuneen oloista, eivätkä edes helpot syötöt tuntuneet onnistuvan. Tästä johtuen Ässä-pelaajat pääsivät hyvin karvaamaan HIFK:n puolustusalueella ja metsästivät kovalla tahdolla ottelun avausmaalia. Ässien hyvä alku kuivui kuitenkin kasaan Jyri Marttisen ottaman neljän minuutin rangaistuksen myötä, ja HIFK pääsi paremmin mukaan peliin. 

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän loppupuolella, kun Eero Somervuori pääsi yllättäen nousemaan Ässien maalille ja lyömään kiekon Rasmus Rinteen ohi maaliverkkoon. Vielä ennen erätaukoa pitkän tauon jälkeen paluun tehnyt Ville Peltonen sai onnekaasti Juuso Puustisen maalille heittämän kiekon takatolpalle, ja vei HIFK:n turvallisen tuntuisesti kahden maalin johdossa toiseen erään. 

Toisessa erässä nähtiin tasaista vääntöä molempien joukkeiden tehdessä vuorotellen maaleja. Erän puolessa välissä Ässät sai hyvin painetta HIFK:n maalille. Tuomas Pihlmanin tehdessä 2-3-kavennusmaalin näytti siltä, että vierasjoukkue pääsee kotijoukkueen rinnalle pikkuhiljaa, mutta tämän jälkeen nähtiin ottelun käännekohta.

HIFK:ssa ensimmäistä liigapeliä pelannut Janos Hari pääsi nousemaan laidasta Ässien puolustusalueelle ja laukoi yllätyksettömän rannelaukauksen, joka kuitenkin yllätti Rinteen. Tässä kohtaa Ässät vaihtoi maalille Juuso Riksmanin

HIFK pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella lähtemään kolmanteen erään johtoasemassa. Joukkue puolustikin johtoaan sinnikkäästi, vaikka Ässät sai pelattua hyvin kiekon kotijoukkueen puolustusalueelle. Eero Elon kavennusmaali jäi laihaksi lohduksi HIFK:n korjatessa sarjapisteet kotiin. Vasta 18-vuotias Ville Husso joutui todelliseen kiekkosateeseen viimeisillä minutteilla, mutta kesti sen hienosti. 

- Husso muistuttaa mua tosi paljon Kari Lehtosesta. Siinä on HIFK:lle pidemmällä tähtäimellä maalivahti, joka on tosi lahjakas. Kovaan paikkaan joutui tänään ja voittopeli, joka on kova juttu, HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen yltyi kehumaan tulokasmaalivahtia. 

Kuparinen kehui joukkueen taisteluhenkeä 

HIFK:n ehdoton avain voittoon oli joukkueen kyky nousta vaikean alun jälkeen voittajaksi. Porilaislähtöinen HIFK-sentteri Matti Kuparinen kiitteli joukkuekavereitaan loppuun asti pelaamisesta.

- Vähän vaikea alku oli meille, mutta sitten saatin peliä paremmin kasaan. Ottelun viimeiset minuutit oli meiltä loppuun asti taistelemista. Juuri tämän kaltaisia voittoja tarvitsemme, jotta pääsemme eteenpäin, Kuparinen summasi.

Aiemmissa otteluissa HIFK:n puolustus on ajoittain vuotanut pahasti. Tämä oli Kuparisen mukaan yksi asia, jota lähdettiin tänään korjaamaan.

- Meidän tarkoitus oli tukkia keskustaa, jotta vastustaja ei pääse siitä läpi. Alkuun Ässät pääsikin siitä tulemaan, mutta me petrattiin sitä ottelun edetessä. Omalla puolustusalueella pelasimme kovaa ja aktiivista peliä. 

Pelissä silmäänpistävää oli myös HIFK:n avausmaalin tärkeys. Somervuoren maalin jälkeen joukkueen itseluottamus kasvoi ja HIFK pelasikin sen jälkeen parempaa peliä. 

- Noi on henkisen puolen asioita. Meitä vastaan on tehty paljon ensimmäisiä maaleja, joten totta kai se on tärkeää, että me onnistuttiin siinä tänään, Kuparinen myönsi. 

Ottelu oli pitkälti hyvinkin tasainen. Kuparinen löysi syitä siihen miksi täydet sarjapisteet päätyivät kotijoukkueelle. 

- Me taistelimme tänään tosi hyvin ja laitoimme kroppaa likoon. Mun mielestä kaiken kaikkiaan uhrautuvasti pelattiin. Tietysti meidän nuori maalivahti otti kiinni tarvittavat kiekot, Kuparinen kiitteli Hussoa.  

Kuparinen yltyi kehumaan myös entistä joukkuettaan. 

- Ässät oli sellainen vastustaja mitä odotettiinkin. Hyvin tulivat lujaa päälle ja olivat maalinedustalla vahvoja. Maalin eteen saivat pieneen tilaan laadukkaita syöttöjä, joista taisi yksi maalikin tulla, Kuparinen linjasi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle