HIFK järjesti maalikarkelot ja varmisti historiallisen runkosarjavoiton

Roope Hintz viimeisteli Ässiä vastaan hattutempun.
HIFK oli tyly isäntä Ässille ja takoi porilaisten verkkoon seitsemän maalia. Punanuttujen Roope Hintz viimeisteli ottelussa hattutempun ja Ville Husso piti nollapelin. Voiton myötä HIFK varmisti historiansa ensimmäisen runkosarjavoiton.

Kotijoukkue HIFK sai otteluun lentävän lähdön, kun se teki 48 sekuntiin kaksi maalia. Vain yhdeksän sekuntia oli pelattu, kun punanuttujen kultakypärä Teemu Ramstedt pääsi viimeistelemään kiekon Ässät-vahti Ari Ahosen taakse. Syötön osumaan antoi tänään HIFK-kapteenina toiminut Daniel Grillfors.

Kotijoukkue siirtyi 2-0 -johtoon vain 40 sekuntia myöhemmin. Maali seurasi Ässien maalilla ollutta sekavaa tilannetta. Kiekko löysi tiensä Ässät-maalin edessä olleen kasan alta Robert Leinolle ja hän sai laittaa kiekon tyhjään maaliin. Porilaisten päävalmentaja Mikael Kotkaniemi päätti tilanteen jälkeen ottaa aikalisän.

Tämä ei tuonut helpotusta Ässien ahdinkoon, vaan sen syöttö- ja avauspeli tökki läpi erän. HIFK lisäsi johtoaan vielä erän loppupuolella ylivoimaosumalla. Jasse Ikonen laittoi kiekon maaliin polviltaan aivan Ari Ahosen vartioiman maalin edestä.

HIFK:n maalilla nollapelin pelannut Ville Husso oli syystä tyytyväinen omiensa pelaamiseen.

— Peli lähti hyvin kulkemaan heti alussa ja teimme hienot maalit tuohon pelin alkuun. Pystyimme pitämään johdon ja peli oli meiltä ehjä 60 minuuttinen. Ei Ässillä siinä ollut tänään mitään saumaa.

Punanutut jatkoivat toisessa erässä siihen, mihin avauserässä jäivät. Joukkue takoi niin ikään kolme maalia toisella 20 minuuttisella. Ässät ei ollut tämänkään erän alussa valmiina, vaan Tomás Zaborský pääsi viimeistelemään 4-0 -johtomaalin vanhanaikaisella, kun vain 7 sekuntia erää oli pelattu. Tämä riitti Ari Ahoselle ja tässä tilanteessa maalille vaihdettiin Andreas Bernard.

HIFK:n viidennestä ja kuudennesta maalista vastasi Roope Hintz. Punanutuilta ehdittiin jo hylätäkin yksi maali toisessa erässä. Yohann Auvitu ajoi maalille ja kiekko ylitti maaliviivan. Videotarkituksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin potkumaalina.

Ässien avaus- ja syöttöpeli takerteli läpi tämänkin erän, eikä joukkue päässyt kontrolloituihin hyökkäyksiin. HIFK sen sijaan teki lähes mitä tahtoi ja pääsi pyörittämään pitkiä hyökkäysjaksoja.

Päätöserässä ottelun kuva ei muuttunut aiemmasta. HIFK vyörytti hyökkäyksiään porilaisten päätyyn ja Ässien kiekollinen peli tökki pahasti. Porilaisten parhaimpia paikkoja oli kolmannessa erässä sen ylivoimalla, mutta joukkue sai luotua vain pari maalipaikkaa. Kiekko kävi ottelun loppupuolella myös ylärimassa, mutta videotarkistuksen perusteella kiekko ei ylittänyt maaliviivaa.

Ässien hyökkäyspelistä ottelussa kertoo, että HIFK-vahti Hussolle kirjattiin vain 16 torjuntaa ja Ässät-vahdeille yhteensä 38 torjuntaa. Porilaisten hyökkäysketjuista ei tahtonut tänään oikein kukaan erottua positiivisesti.

— Tämmöinen peli on aina haastava veskarille, kun tulee vähän vetoja. Koko joukkue puolusti kuitenkin tänään hyvin. Ei siinä ollut mitään hätää kertaakaan, kertasi Husso omaa peliään.

Tappion myötä Ässät jää torstain TPS-kamppailun myötä kesälomalle. HIFK pelaa runkosarjan viimeisen ottelun Lappeenrannassa ja lähtee sen jälkeen valmistautumaan kohti pudotuspelejä.

— Totta kai katseet on jo vähän playoffeissa. Tämä runkosarjan voitto oli meidän yksi tavoite ja se on nyt saavutettu, mutta kunnialla pitää hoitaa viimeinen peli. Torstaina pitää laittaa kaikki peliin, kommentoi Ville Husso.