ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Ässät mureni Helsingissä

LIIGA / Raportti
HIFK ja Ässien välinen liigaottelu pelattiin varsin erikoisesti. Harvinaisen suurinumeroisesti 11-3 päättynyt kamppailu ei muistuttanut lainkaan normaalia pienten marginaalien liigaottelua, kun HIFK:lta onnistui kaikki ja Ässiltä ei lähes mikään.

Hyvin kauden aloittaneesta Ässistä odotettiin lauantai-illan otteluun kovaa haastajaa HIFK:lle, mutta ottelun kuva muuttuikin nopeasti aivan toisenlaiseksi.

– Se positiivinen alku, joka meillä oli kauden alussa mureni tänään totaalisesti, Ässien Pekka Rautakallio harmitteli.

Ässät pelasi ensimmäisessä erässä suhteellisen hyvin ja karvasi jopa alussa voimakkaasti kahdella miehellä. HIFK vei erän kuitenkin selvästi 3-0, mutta kaksi viimeistä maalia tulivat vasta erän loppuminuuteilla, kun Teemu Ramstedt ja Mikael Granlund onnistuivat vajaan minuutin sisällä toisistaan.

Varsinainen repeäminen nähtiin toisen erän alussa. Rautakallio luistelutti erän alkuun maalinsuulle Eero Kilpeläisen tilalle liigadebyyttinsä tehneen 21-vuotiaan Juha Järvenpään, jolle ilta oli murheellinen. Järvenpää ehti olla kentällä vain vajaat kaksi minuuttia, torjua kahdesti ja päästää kaksi maalia, kun Ville Peltonen ja Juha-Pekka Haataja veivät HIFK:n viimeistään ratkaisevaan 5-0-johtoon. Kilpeläisen palattua maalille ei tahti juuri muuttunut, vaan lukemat olivat ennen ottelun puoltaväliä jo 8-1.

– Maalivahtipeli ei ollut kummankaan maalivahdin kohdalla SM-liigatasoista. Sen jälkeen siinä mureni koko muukin pelaaminen. Jos emme pysty auttamaan maalivahtia, on se tuon näköistä, Rautakallio kuvaili.

HIFK:n ykkösmieheksi nousi toisessa erässä Lennart Petrell, joka teki kolme maalia. Illan kokonaissaldo laiturille oli komeat 3+2.

– Lennu [Petrell] on erittäin hyvin sopeutunut Villen [Peltonen] ja Mikken [Granlund] laitaan, ennen kaikkea
tehot näkyvät. Saatiin laajalla rintamalla onnistumisia, pelaajille se on tärkeätä, HIFK:n Kari Jalonen myhäili.


Ottelun hahmon on helppo tuulettaa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Ottelun kolmas erä sujui jo astetta vaisummin, sillä eränumerot 2-1 toivat HIFK:lle lopulta 11-3 voiton. Ässien illan valopilkku oli ottelun viimeiseksi jäänyt maali, jolla hienosti kynäillyt 17-vuotias Joel Armia avasi liigan pistesaldonsa.

Tunteetkin kuumenivat

Pelin ratkettua tunteetkin ehtivät kuumenemaan. Toisessa erässä nähtiin pari tappelunpoikasta, joista joutuivat suihkuun ensin HIFK:n Markus Kankaanperä ja Ässien Patrick Yetman ja myöhemmin HIFK:n Max Wärn ja Ässien Kristian Kudroc, joka sai tilanteen päälle vielä ottelunrangaistuksenkin käsimerkeistään.

Peliä värittivät muutenkin Ässien suuret jäähymäärät. Porilaisten saldoksi jäi vitosten ja kymppien lisäksi 15 kakkosta, kun HIFK selvisi viidellä. Vieraat eivät pysyneet tilanteissa mukana, kuumenivat ja saivat myös helppoja jäähyjä. HIFK rankaisi jäähyistä neljällä ylivoimamaalilla.

– Pelaajat jäpättää tai huutaa tuomareille, kun kokevat epäoikeudenmukaisuutta. Sen verran pitäisi kunnioittaa peliä, että siellä ollaan suu kiinni, kun tuomarit yrittävät kuitenkin parhaansa. Jos on jotain sanottavaa, niin minä kerron sitten, Rautakallio harmitteli pelaajiensa keskittymisen herpaantumista.

– Sitä ylivoimaa oli äärettömän paljon, eihän tämä normaali peli ollut sillälailla. Kyllä me siellä ne YV-maalit tehtiin. Se menee vähän puuroksi, kun jäähyjä alkaa tulla noin paljon, Jalonen kommentoi HIFK:n ylivoimapeliä.

Vain yksi peli

Ässien kauden alku oli yllättänyt monet, kun saldona oli neljä voittoa kuudesta ottelusta. Rautakallio ei halunnut nostaa ottelua kuitenkaan määräänsä isompaan merkitykseen.

– Nollaamme tämän nyt samantien. Meillä ei ole tämän kanssa mitään muuta tekemistä, kuin katsoa eteenpäin. Tästä
ei ole mitään sen ihmeellisempää kerrottavaa.

– Aika tuntemattomat ovat tiet näiden pelaajien mielialojen suhteen, missä mennään ja millä tavalla mennään. Jos nyt rupeamme taakkaa tästä kantamaan mukanamme, niin tämä tulee olemaan pitkä kausi, Rautakallio pohti.

HIFK:lla oli aihetta tyytyväisyyteen, kun jo toista kertaa viikolla joukkue pystyi vakuuttaviin otteisiin kotijäällä, vaikkakin vastus olikin jokseenkin heikkotasoinen.

– Meidän puolelta oli hyvää se, että viikon kolmannessa pelissä energiavarastot olivat täynnä. Siitä menee iso kiitos joukkueelle, Jalonen kiitteli.

– Tietysti voitontunteessa tulee olla, se tulee aina ansaita. Mutta tämä peli pitää unohtaa, huomenna vähän levätä ja maanantaina valmistautua seuraavaan Lukko-taisteluun, Jalonen muistutti.

HIFK jatkaa pelejään siis tiistaina Raumalla Lukkoa vastaan. Ässät yrittää puolestaan koota rivinsä tiistaita varten, kun se isännöi Kärppiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle