Pelicans voitti väsyneen Rapperswilin

LIIGA / Raportti
Jazz-turnauksen pronssiottelussa kohtasivat Pelicans ja Rapperswil. Neljännen pelin viiden päivän sisällä pelannut Rapperswil-Jona jaksoi isäntäjoukkueen kyydissä vain yhden erän. Pelicans vei voiton lopulta selvin numeroin.

Rapperswilin ja Pelicansin kesän toinen kohtaaminen ei kummoista kiekkoviihdettä tarjonnut. Joukkueet olivat kohdanneet jo aiemmin viikolla Heinolan jäähallissa, ja tuolloin Rapperswil oli selvästi parempi joukkue. Tänään oli Pelicansin vuoro. Molemmilla joukkueilla taisi luistin jo painaa, ja etenkin Rapperswilin ajatukset näyttivät olevan jo lentokentällä.

Ensimmäinen erä vielä tasaista vääntöä

Heti erän alussa Pelicans pääsi hakemaan avausosumaa kahden miehen ylivoimalla Rapperswilin Dale McTavishin ja Patrick Aeberlin istuessa jäähyaitiossa. Pelicansin ylivoimapeli takkuili, mutta Teemu Sainomaa onnistui. Sainomaa nousi päädystä maalintekopaikkaan, eikä erehtynyt iskiessään kiekon ohi epävarmasti pelanneen Thomas Bergerin. Muutamaa minuuttia myöhemmin liki samanlainen tilanne nähtiin toisessa päädyssä. Thomas Lüber pääsi iskemään paluukiekon Mikko Rämön selän taakse.

Rapperswil oli tehdä maalin vielä kahteen kertaan erässä. McTavish iski kiekon maalin tolpalta vain aavistuksen ohi Oliver Setzingerin istuessa estämisrangaistusta. Muutaman minuutin päästä Rapperswil toimitti kiekon maaliin saakka alivoimalla, mutta peli oli vihelletty jo poikki. Erinomaisen pelin pelannu Sainomaa pysäytti heittäytymisellään yhden läpiajotilanteen. Pelicans pääsi ylivoimahyökkäykseen vielä erän lopussa, mutta Berger venyi kiekon tielle.

Pelicans menee menojaan

Toisen erän alussa Sainomaa oli jälleen pahanteossa. Sainomaa iskee yllättävän jäänuoliaisen Jari Kauppilan syötöstä ja laukaus yllätti Bergerin täysin. Rapperswilille tarjottiin tasoitusmahdollisuutta hetki tämän jälkeen. Pelicans pelaaja kaatoi läpiajoon läpiajoon rynnistäneen vastustajan ja päätuomari Pajunen ei epäröinyt päätöksessään. Rapperswilille rangaistuslaukaus, ja laukojaksi Jarno Peltonen. Peltonen valitsi harhautuksen sijasta suoran laukauksen, mutta kiekko meni ohi maalin.

Seuraavaksi nähtiinkin melkoisen turha episodi. Kauppila koukkasi kovassa vauhdissa olleen McTavishin nurin maalin takana. Pajunen antoi Kauppilalle tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen. Kauppila ei tuomiota purematta niellyt ja seurauksena olikin suihkukomennus. Pelicans turhautui tilanteesta pahasti ja tuomarille huutelua nähtiin tämän jälkeen useamman pelaajan taholta. Rapperswil ei kuitenkaan pystynyt käyttämään hyväksi hetkellisesti muissa aatoksissa olleen Pelicansin lepsuilua. Ja pian Pelicans olikin taas maalinteossa. Tomi Hirvonen pelasi paikan Olli Julkuselle, joka kiitti kunniasta ja toimitti kiekon maaliin.

Kolmas erä pelkkää kosmetiikkaa

Rapperswililtä ei löytynyt enää paukkuja noista peliin mukaan kolmannessa erässä. Joukkue oli lähellä maalintekoa vain kerran, tämäkin tilanne rakentui Mikko Rämön seikkaillessa kaukana maaliltaan. Rämö kuitenkin paikkasi virheensä syöksymällä komeasti laukauksen tielle ja koppaamalla kiekon hanskaansa. Pelicans hallitsi peliä ja lisäsi johtoaan vielä komealla maalilla. Harjoituspeleissä erittäin pirteästi alusta asti pelannut ketju Saarinen-Keinänen-Setzinger järjesteli ottelun hienoimman osuman. Kiekko kiersi mieheltä miehelle ja Setzinger lämäsi kiekon maaliin suoraan komeasta poikittaissyötöstä.

Aivan ottelun lopussa tunteet kuumenivat hiukan kahden pelaajan osalta. Yllättävänkin helposti jälleen kuumentunut Setzinger oli taas valmiina nyrkkitalkoisiin. Töniminen tuotti molemmille jäähyt, mutta huutelu jatkui rangaistusaitiossa. Loppuvihellyksen jälkeen linjamiehet olivat erottamassa miehiä toisistaan.

Pelicansin paras pelaaja tässä ottelussa oli Teemu Sainomaa. Taas kerran väsymätöntä työntekoa kentän molemmissa päädyissä ja kruunuksi vielä kaksi maaliakin. Keinäsen ohjastama ketju oli myös hyvä.

Pelicansin ketjut:



Nutikka - Kauppila - Jämsen

T.Saarinen - Keinänen - Setzinger

Julkunen - Hirvonen - Sainomaa

Väänänen - J. Saarinen - Makkonen



Paappanen - Cech

Laurila - Niskavaara

Lindström - Latvala

Grönholm - Saksinen



Rämö

(Kuivalainen)

» Lähetä palautetta toimitukselle