Tampere Cup-pronssi matkasi Ruotsiin

Ilves oli vastaantulija ruotsalaiselle HV 71:lle lauantai-iltapäivänä Tampere Cupin pronssiottelussa. HV vei voiton selvänumeroisesti 7-4.

Ottelu oli selvä jo oikeastaan viiden peliminuutin jälkeen. HV meni peräkkäisissä vaihdoissa 2-0 johtoon. Sebastian Meijer vei HV:n johtoon sudittuaan kiekon maalinedustahässäkästä verkkoon. Vain puoli minuuttia myöhemmin Anders Huusko pisti paluukiekon reppuun ja kansa luuli ottelun olevan ohitse. Ilvestä kun ei tuntunut mikään kiinnostavan.

HV:n kolmas osuma syntyi ylivoimalla, kun Timmy Pettersson ampui viivalta ja kiekko muutti Ilves-pelaajasta suuntaa ja painui verkon perille. Erän loppupuolella Ilves pääsi ylivoimalle, mutta Jani Hassinen rankaisi vanhassa kotihallissaan viemällä ruotsalaiset alivoimalla jo 4-0 johtoon. Ylivoiman loppuvaiheilla Ilveksen uusi tsekkivahvistus Lubomir Korhon kavensi maalin edestä lukemiksi 4-1.

Koko erä pelattiin oikeastaan vain yhtä maalia. Ilves oli todella aneeminen, viisikkopelaaminen ei toiminut ollenkaan ja syötöt menivät minne sattuu. HV:lla oli helppo työ torjua Ilveksen kesyt hyökkäysyritykset.

Toiseen erään uudistunut Ilves

Toiseen erään tuli keskittyneempi Ilves. Neljän maalin takaa-ajoasema oli saanut valmennusjohdon vaihtamaan ketjukoostumuksia. Melko näkymätön David Nemirovsky siirrettiin pois Helmisen kentästä ja Raipen laidoille asettuivat Timo Peltomaa ja Lubomir Korhon. Petr Valan kanssa jäällä kävivät Vesa Viitakoski ja Kimmo Vähä-Ruohola.

Lubomir Korhon teki illan toisen osumansa, tällä kertaa Raimo Helmisen syötöstä viidellä kolmea vastaan. Kun peliä jatkettiin edelleen Ilves-ylivoimalla, try-out-puolustaja Bert Robertsson toi siniviivalaukauksellaan Ilveksen jo maalin päähän.

Toinen erä oli selkeästi Ilveksen, joukkue liikkui selvästi paremmin kuin edellisessä erässä ja yhteispelikin luisti huomattavasti paremmin.

Kolmannessa repsahti jälleen

Kolmannessa erässä Ilveksen piti tulla tasoihin ja mennä vielä vaikka ohikin, mutta palkintona ollut 3000 euroa halusi välttämättä muuttua ruotsin kruunuiksi ja HV meni menojaan. Ilves-puolustus hölmöili ja Per-Åge Skröder kirmasi läpi ja pisti kiekon ohi Tuomas Nissisen. Ville Koistinen koitti turhaan vierittää syytä tuomareiden niskoille. Tulos: 10min käytösrangaistus. Kun vielä Mika Niskanen teki ensin ylivoimalla 6-3:een ja Pär Arlbrandt 7-3:een oli ottelu ohi. Tomi Källarsson kaunisteli lukemat vielä 7-4:ään.

Ilves saa kyllä tehdä vielä rutkasti työtä, ennen kuin voidaan alkaa puhumaan sarjapisteistä kovatasoisessa SM-liigassa. Viisikkopelaaminen ontui pahasti ja eräitä hyökkääjiä ei oikein tunnu puolustuspeli kiinnostavan. Onneksi aikaakin on kuitenkin melkein kuukausi.

Jalolla edessä vaikeat valinnat

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo joutuu tulevan viikon aikana miettimään kovasti mitä tehdä try-out-pelaajille. Ilman sopimusta joukkuueessahan ovat hyökkääjät Marko Luomala ja Ville Hirvonen sekä puolustaja Bert Robertsson.

Robetssonin kohdalla kannattaa ottaa riski ja pistää mies pellolle. Hidas, mutta kankea pakki, josta ei tullut sitä kaivattua johtohahmoa puolustukseen. Parempiakin on varmasti tarjolla, kunhan NHL:n harjoitusleirit päättyvät. Tampere Cup vakuutti varmasti valmennusjohdon siitäkin, että Ville Hirvonen saa ryhtyä etsimään muualta peliaikaa. Sama kohtalo taitaa olla Luomalalla, koska parempi on antaa peliaikaa omille kasvateille.

Molemmat tsekkihyökkääjät ovat ainakin harjoitusotteluissa osoittautuneet hyviksi. Korhon on erittäin epätyypillinen tsekki sen vuoksi, että hän painaa kulmavääntöihin hyvällä tempolla. Ilveksellä tuntui olevan vaikeuksia ajoittain nopeiden hyökkääjien kanssa, vaikka liikkuvuutta tamperelaisryhmässä on kyllä selvästi enemmän kuin viime vuonna.
Tuomas Nissinen pelasi maalissa niin hyvin kun seitsemän maalia päästänyt molari voi yleensä pelata. Puolustukseen hankitut Tapio Sammalkangas ja Jukka Laamanen olivat melko näkymättömiä. Jälleen parasta liikettä piti yllä neloskenttä, joka oli koottu Mika Niemen ympärille.

Ilveksen seuraava ottelu on puolentoista viikon kulutta Ässiä vastaan Nokiallla. Siihen mennessä pitäisi olla joukkue jo joukkueen näköinen, tai muuten tulee kiire.