Växjö rokotti virheistä

Ässät kohtasi Espoon turnauksen avausottelussa alkavalle kaudelle Elitserieniin nousseen Växjö Lakersin. Liukkaammalla jalalla liikkeellä ollut ruotsalaisjoukkue otti voiton numeroin 4-2.

Ottelun alku oli porilaisjoukkueelta katastrofaalinen. Runsaan parin peliminuutin jälkeen patapaidat olivat kahden maalin tappiolla. Molemmat maalit olivat seurausta karkeista oman alueen virheistä. Ensimmäistä maalia edelsi ässäpuolustuksen harhasyöttö ja toisessa maalissa porilaisten maalia vartioinut Juha Järvenpää epäonnistui kiekon vastaanottamisessa maalinsa takana.

Zaborskyn osumat olivat Ässille lopulta laiha lohty.

Ässät onnistui kuitenkin nousemaan avauserän aikana tasoihin. Porilaisjoukkueen molemmista maaleista vastasi Tomas Zaborsky. Ensimmäinen maali syntyi slovakkihyökkääjän onnistuessa nostamaan kiekon takakulmalta yläkulmaan. Kolmisen minuuttia kavennusmaalin jälkeen Zaborsky pääsi puolittaiseen läpiajoon ja siirsi kiekon varmasti alakulmaan. Tasatilanteessa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Ottelun toinenkin erä alkoi Ässien kannalta murheellisesti. Laitakahinan jälkeen kimpaantunut kanadalaispuolustaja Ryan Caldwell koukkasi Växjön Gustav Hjalmarssonin ja kaupan päälle niittasi samaista kaveria poikittaisella mailalla selkään ja nappasi siten 2+2 minuutin rangaistuksen.
Växjö onnistui rangaistuksen ensimmäisen puolikaan aikana nousemaan jälleen johtoon.

Toinen erä oli ruotsalaisjoukkueen hallintaa ja runsaat viisi minuuttia ennen erätaukoa onnistui Hjalmarsson hienon kuvion päätteeksi siirtämään joukkueensa kahden maalin johtoon. Ottelun päätöserä oli melko tasaista peliä. Molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja, mutta lisämaaleja ei kumpikaan osapuoli onnistunut tekemään.

Terävämmän liikkeen, tarkemman viimeistelyn ja paremman hermokontrollin ansiosta Växjö nappasi ansaitusti voiton. Ässäpelaajien otteista paistoi välillä lievä kurittomuus, joka näkyi mm. puolustajien otteissa keskialueella haettuina ja ohimenneinä taklauksina.

Turnaus jatkuu molempien joukkueiden osalta huomenna lauantaina (27.8.) Ässät kohtaa Brynäs–Blues -ottelun häviäjän. Ottelu alkaa kello 18:00.