IFK vei voiton

IFK:n viimeinen harjoitusottelu ennen SM-liigan alkua toi 6-3 voiton ruotsalaisesta Färjestads BK:sta.

Tasainen ensimmäinen erä

Ensimmäistä erää vei kiekollisesti Färjestad, mutta erän ainoa maalintekijä oli IFK:n Timo Pärssinen. Hiljalleen tuttuun kukoistukseensa heräävä Pärssinen sai loistosyötön maalin eteen Roman Simicekiltä. Ketjun pyöritys oli tilanteessa mallikasta ja toiseksi syöttäjäksi merkittiin Kimmo Kuhta.

Erää IFK:n osalta häiritsivät useat jäähyt, joista suurin osa oli ihan aiheellisia. Laukaustilastonkin vei Färjestad 13-8. Jos jotain positiivista erästä maalin lisäksi hakee, niin se oli Tom Draperin torjunnat. Vaikka osa otettiin kiinni tuurillakin, niin Färjestadilla oli paikkoja useisiin täysosumiin. IFK:n valmennukselta Draperin pelaaminen tänäänkin oli melkoinen yllätysveto, koska onhan kyseessä harjoitusturnaus ja Timo Laaksoharjulle voisi näytönpaikkoja antaa. Tosin tällä haluttiin varmaankin ojentaa Draperille uusi näytönpaikka eilisen Djurgården tappion jälkeen.

Toinen erä aaltoliikettä

IFK aloitti toisen erän huomattavasti pirteämmin kuin ensimmäisen erän. Seitsemän minuutin kohdalla alkoi tapahtumaan. IFK iski kaksi maalia kolmenkymmenen sekunnin sisään. Ensin asialla oli Roman Vopat IFK:n kapteenin Riku-Petteri Lehtosen syötöstä. Ja kun peliä oli pelattu hieman yli seitsemän minuuttia, vei Ville Viitaluoma IFK:n jo 3-0 johtoon. Mutta vain kymmenen sekuntia IFK:n johtomaalista iski Färjestad. Peli 3-1.

Ajassa 10.42 Färjestad tuli jo maalin päähän, kun Jörgen Jönssön pisti kiekon helpon näköisesti Draperin taakse. Kahdentoista pelatun minuutin jälkeen Draper sai taas kaivaa kiekkoa selkänsä takaa. Färjestad oli tullut viidessä minuutissa tasoihin. Tilanne näytti IFK:n kannalta pahalta, koska Färjestad oli ensimmäisen maalinsa jälkeen painostanut armottomasti. IFK toimitti ainakin pelaajien mielestä kiekon jo maaliinkin, mutta päätuomari Levonen ei tilannetta nähnyt, eikä siten voinut maalia hyväksyä. Islandiassa ei nimittäin maalituomareita ole, joten läheltä piti tilanteet ovat vain tuomareiden huomiokyvystä kiinni.

Painostuksen aikana IFK oli pakotettu rikkomaan ja niinpä Niklas Hedberg luisteli jäähyaitioon. Färjestadin maali roikkui ilmassa. Tuomo Ruutu kuitenkin päätti toisin. Mies repi kiekon Färjestadin pakilta ja karkasi läpiajoon. Maalin edessä Ruutu ei epäonnistunut, vaan iski alivoimalla ottelun voittomaalin. Ottelua oli tuossa vaiheessa pelattu 15.35.

Ruudun maali sytytti IFK:n peli-ilon uudelleen. IFK jaksoi taistella kovaa erän lopun ja se tuotti tuloksen. Niklas Hedberg taklasi kovaa ruotsalaispakkia, otti kiekon ja kuljetti sen hyökkäysalueelle. Hedbergin syöttö löysi Toni Häppölän, joka jatkoi Joonas Vihkolle. Vihko pääsi B-pisteiden välistä lataamaan sydämensä kyllyydestä, eikä erehtynyt. Erätauolla lähdettiin siis IFK:n 5-3 johdossa. Hedbergin taklaus oli jotain mitä mieheltä ei yleensä nähdä, mutta toivottavasti tästä eteenpäin useamminkin.

Erä oli kokolailla hienoa ja maalirikasta jääkiekkoa, ei välttämättä valmentajan, mutta katsojan näkökulmasta. Erän laukaukset voitti Färjestad 17-15.

Perusvääntöä

IFK pelasi erä erältä parempaa kiekkoa ja kolmannessa varsinkin Pärssinen alkoi olemaan elementissään. IFK teki erän keskivälissä 6-3 maalin ylivoimalla hienon kuvion päätteksi. Maalintekijänä kunnostautui Kimmo Kuhta, Zidlickyn ja Pärssisen syötöistä. Ykkösketju pelasi loistavasti muutenkin ja varsinkin Pärssisen ja Zidlickyn välillä tuntuu olevan hyvä yhteys. Kiekko tulee yllättävien syöttöjen kautta jommalle kummalle ja show:ta tämä kaksikko tarjosi tänäänkin.

Kolmannessa erässä Färjestad ei päässyt juurikaan Draperia hätyyttelemään. Joukkue alkoi ilmeisesti hieman väsyä, kun ottelu siirtyi jo ehtoo puolelleen.

Hyvää ja huonoa

Kun vertaa tätä joukkuetta viime vuotiseen, niin eroja on valtavasti. Viime kaudella pystyi ottelun jälkeen nimeämään helposti ottelun parhaan pelaajan, joka yleensä oli vielä puolustaja Zidlicky. Nyt nähtyjen otteluiden perusteella tällainen jaottelu tulee olemaan hankalaa. IFK pelaa hyvin joukkueena yhteen ja sillä on neljä hyvää kenttää, joista mikä tahansa kykenee ratkaisuihin. Jos edellisessä ottelussa hyvin pelannut ketju on pimennossa, niin aina löytyy apuja muista ketjuista. Tämä on tärkeä asia, sillä kausi on pitkä ja kaikkien tehoja tarvitaan.

Ottelun parhaista voisi muutaman nimen kuitenkin mainita. Nuorista Turo Järvinen on lunastamassa oman paikkansa joukkueessa, tänäänkin maali jäi senteistä kiinni, sillä tolppa oli tällä kertaa edessä. Nelosketjuun on paljon vaihtelumahdollisuuksia. Tänään Ilkka Pikkarainen ja Carlo Grünn olivat lepovuorossa ja Arttu Luttinen ja Mikko Laine ottivat heidän paikkansa. Tuohon ketjuun on siis lähes runsauden pulaa. Pärssinen väläytteli sitä miksi mies on IFK:hon hankittu. Myös Robert Kantor pelasi tänäänkin erittäin hyvin ja varmuutta miehen otteisiin on tullut selkeästi viime kauteen verrattuna.

IFK:n fanit elivät tänäänkin omiensa mukana täydellä sydämellä ja hallin kuuluttaja kiittikin faneja tunnelman luonnista. Valitettavasti ruotsalaisjoukkueiden faneja ei ollut juurikaan paikalla saapunut, joten huutokisaa ei saatu aikaiseksi.

IFK:n kokoonpano: