JYP antoi oppitunnin maalinteon salaisuuksista

Palve viimeisteli ensimmäisen maalinsa JYPin paidassa.
Kuva ©
Tasaisemman ensimmäisen erän jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. JYP latoi toisessa erässä taululle kolme maalia, jotka johdattivat jyväskyläläiset ensimmäiseen voittoonsa European Trophy-lopputurnauksessa. Loppulukemat kirjattiin JYPin hyväksi lopulta 1-3.

Vaikka kummankin joukkueen puolustuspelaaminen oli ensimmäisessä erässä heikkoa, ei todella hyvillä maalipaikoilla juhlittu. Ottelun ensimmäistä maalia saatiinkin odottaa aina toisen erän alkuun. Keskialueella kärkkynyt Jonne Virtanen karkasi läpiajoon vieden JYPin 0-1-johtoon läpiajonsa jälkitilanteesta.

Minuuttia myöhemmin uransa ensimmäisen maalin JYPin paidassa viimeisteli Oula Palve, joka sai erinomaisen syötön Ossi Louhivaaralta maalin takakulmalle. Erän jälkimmäisellä kympillä Djurgårdenin pelatessa ylivoimaa, sattui ruotsalaisjoukkueen puolustukselle jälleen kardinaalivirhe. Max Wärn karkasi läpiajoon alivoimalla, jonka päätteeksi juhlittiinkin jo ratkaisevan oloista 0-3-osumaa.

Kun puolustuspelaaminen ei kiinnosta

Ensimmäisen erän alku vietettiin vielä hieman tunnustellen. Erän edetessä vauhti alkoi lisääntyä, ja JYP sai pahoja rynnistyksiä Djurgårdenin maalille. Molempien joukkueiden puolustajat olivat oman maalinedustalla hätää kärsimässä. JYPin parhaista paikoista vastasi Markus Nenonen, jolla oli kaksi mahdollisuutta siirtää JYP johtoon ruotsalaisten maalinedustalta. Djurgårdenilla oli mahdollisuus siirtyä johtoon Steve Stavianon päästessä kokeilemaan vapaasti b-pisteen kaarelta, mutta kiekko meni niukasti ohi.

Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimalla kahteen otteeseen, mutta ylivomat eivät tuottaneet tulosta. JYPin tuskaillessa laukausten laadun kanssa, Djurgårdenilla oli vaikeuksia saada rauhoitettua ylivoimakuviotaan.

Toisessa erässä kentällä nähtiin huomattavasti enemmän tunnetta. JYP aktivoi karvauspelaamistaan tuottaen ruotsalaisjoukkueella kosolti harmaita hiuksia. Erityisesti Petr Hubacek pääsi yllättämään Djurgårdenin puolustajat muutamaan otteeseen nopeudellaan ja kiekonriistotaidoillaan.

Toisen erän puolivälissä ottelun käänsi kuitenkin Djurgårdenin puolustajat. Vierailijoiden puolustajille sattui toistuvasti pahoja merkkaus- sekä pelinlukuvirheitä, jotka näyttelivätkin suurta roolia JYPin kaikissa maaleissa. Myös Djurgårdenilla oli omat paikkansa kaventaa ottelu, mutta vierailijoiden maalinteko oli erittäin tuskaista. Paras paikka siunaantui Marcus Sörensenille, joka ohjasi kiekon tolppaan.

Djurgårdenin kiri alkoi liian myöhään

Kolmannen erän juoni oli selkeä. JYP keskittyi puolustamaan ja antoi Djurgårdenin pitää kiekkoa. Vierailijat saivatkin pidettyä Djurgårdenin pois parhailta vetosektoreilta tiivillä puolustamisella. Erän vaarallisin paikka nähtiin, kun JYP-puolustukselle sattui merkkausvirhe, jonka seurauksena ruotsalaiset pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Vakuuttavasti esiintynyt Tuomas Tarkki sai kuitenkin pidettyä Djurgårdenin maalisarakkeen nollassa.

Djurgården pääsi kuitenkin murtamaan nollansa pari minuuttia ennen ottelun loppua. Kirin päälle saaneet isännät pyörittivät aikansa ylivoimaa, kunnes Sörensen tälläsi kiekon vastustamattomasti maalin ylänurkkaan.

Djurgården sai vielä maalin jälkeen luotua kovaa painetta JYPin puolustusalueelle pelatessaan ilman maalivahtia. Liian myöhään alkanut kiri ei tuottanut enää lisämaaleja, joten JYP juhli 1-3-voittoa.

JYP taistelee pääsystä sunnuntaiseen finaaliin huomenna ruotsalaista Lulea:aa vastaan.