Yllätysmies johdatti TPS:n välieriin

LIIGA / Raportti
TPS mursi kotivoittojen taian Espoossa pelatussa kuudennessa puolivälierässä. Turkulaisten ratkaisijaksi nousi tehoilla 1+1 19-vuotias Arttu Virtanen.

Blues oli tilanteessa, jossa oli pakko voittaa. Voitolla ratkaisu seitsemänteen otteluun, tappiolla lomille. Kokoonpanosta ”vanhojen tuttujen” lisäksi Radek Philipp, joka sai siis aivotärähdyksen Mikko Elorannan töytäisyn seurauksena. TPS:ltä Eloranta oli pelikiellossa, sen sijaan Marco Tuokko pystyi pelaamaan. Uusina miehinä kokoonpanoon oli nostettu kotijoukkueen Matti Uusivirta ja vierasjoukkueen Simon Backman.

Vähän merkintöjä

Ensimmäinen erä ei tarjonnut yleisölle suurta herkkua. TPS sai aikaiseksi ensimmäiset maalitilanteet, kun Joni Lius pääsi reboundkiekkoon pelin kolmannella minuutilla. Tilanteessa Bluesin Janne Jalasvaaran maila oli mennyt poikki ja mailattomana nuori puolustaja olikin vaikeuksissa. Hetki myöhemmin Jani Kiviharju laukoi kauaksi ponnahtaneesta reboundista tuloksetta.

kuvakooste

Ottelun kuvat
Katso

”Stouni” onnistui kuitenkin tekemään erän ainoan maalin. Bluesin puolustusalueelle heitetty kiekko jäi Rami Alangon jalkoihin ja sitten TPS pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Arttu Virtanen antoi syötön Kiviharjulle, joka laukoi takakulmaan 0-1.

Bluesin parhaat maalintekotilaisuudet siunaantuivat Olli Ahoselle, mutta tänään hän ei ollut kunnon vireessä ja hän ei onnistunut käyttämään tilanteita hyväkseen edes kunnollisen laukauksen muodossa.

Erässä jaettiin vain yksi jäähy, David Schneiderille kiinnipitämisestä.

Kiekko talteen

Toinen erä tarjosi ottelussa eniten tilanteita. Heti alkuun Marko Tuomainen laukoi kaukaa ja ryntäsi maalivahdin eteen saaden aikaiseksi b-pistealoituksen. Toisessa päässä erityisesti Mika Alatalo loi hienoja tilanteita. Antti Hulkkosen laukaus tosin tuli hieman pienestä kulmasta, mutta Mikko Rautee pääsi näpyttämään aivan maalin edestä, mutta Mika Oksa torjui hienosti. Molemmat tilanteet syntyivät ylivoimalla, kun jäähyllä istuivat vuorollaan Tero Määttä ja Sebastian Sulku.

Erän ainoa maali tulikin aika yllättäen. Marko Kauppinen laukoi viivalta ja Oksa torjui eteensä. Tommi Pelkonen oli juuri pääsemässä kiekkoon, mutta Arttu Virtanen laukoi kiekon lähestulkoon Pelkosen lavasta ohi Oksan, joka ei ehtinyt reagoida mitenkään. Maali oli Virtaselle liigauran ensimmäinen, edes runkosarjassa hän ei onnistunut kertaakaan. Perinteisesti hän sai kiekon talteen.

kommentit

Virtanen, Koivu, Virta, Kohn, Tukonen
Lue

Blues ei onnistunut käyttämään ylivoimiaan eikä myöskään muita tilanteita erän aikana. Ahonen missasi samalla tavalla paikan kuin ensimmäisessä erässä ja Lauri Tukonen ei onnistunut vaikka pääsi yrittämään vielä oman ohjauksensa paluukiekosta.

Blues lomalle

Kolmannessa erässä Bluesin hallinta oli lähinnä näennäistä. Kunnon tilanteita ei saatu aikaiseksi edes ylivoimalla. TPS:llä sen sijaan oli kaksi läpiajoa, mutta sekä Kai Nurminen että Mika Alatalo joutuivat todistamaan Oksan paremmakseen näissä tilanteissa.

Oksa oli useaan otteeseen pois maalilta, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut erän aikana maalinteossa.

Palkitut ja muuten onnistuneet

Ottelun viralliset palkinnot menivät oikein Virtaselle, Lassilalle ja Kohnille (tähdet) sekä Oksalle (vakuuttaja). Näiden lisäksi erottuivat TPS:n puolelta erityisesti Alatalo ja Kiviharju. Bluesin parhaimmistoa Kohnin ja Oksan lisäksi oli Antti Pihlström, joka pelasi tutulla tyylillään ja sai vastuuta jopa Bluesin pelatessa ilman maalivahtia.

TPS jatkaa välieriin, jossa vastustajana on joko HPK tai Ilves, riippuen torstaisen HIFK-Ilves-ottelun tuloksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle