Blues löysi maalintekolääkkeet päätöserässä

LIIGA / Raportti
Bluesin ja TPS:n lomaltapaluu ei tarjonnut kiekkoilullisia hienouksia. Ottelu eteni pitkään maalittomana ennen kuin TPS siirtyi johtoon toisen erän lopulla. Päätöserässä kotijoukkue Blues iski kolmesti kiekon ohi Marek Schwarzin ja niittasi neljännen osuman tyhjiin.

TPS:n Veli-Matti Vittasmäki rikkoi Blues-pelaajaa aivan toisen erän loppusekunneilla, ja rangaistus astui voimaan erän päätyttyä. Blues käytti yleensä vaikeana pidetyn erän alun ylivoimansa, kun Camilo Miettinen sohi maalin edestä kiekon ensimmäistä kertaa TPS-maaliin.

Se vapautti espoolaisia, ja Toni Kähkösen laukaus kimposi Teemu Ramstedtista maalin katttoon seitsemisen minuuttia myöhemmin. Kun vielä Miettinen vei illan toisellaan Bluesin kahden maalin karkumatkalle, ei TPS enää noussut.

Ansaitsematon johto

TPS lähti otteluun varsin vaikeasta kokoonpanotilanteesta. Kuudesta peliin merkitystä puolustajasta yksi oli B-juniori-ikäinen Mikko Lehtonen ja yksi hyökkääjänä tunnettu Janne Hauhtonen.

– On selvää, että kun tähän mennessä liikettä on ollut lähinnä ulospäin, jossain vaiheessa pelaajia myös tulee, Pekka Virta kertoi.

Avauserä ei tarjonnut ihmeellisimpiä tilanteita. TPS:ää säikäytti Tomas Mojzisin kiekosta saama kolhu, mutta tšekkipakki palasi kehiin pikaisesti.

– Ensimmäinen erä oli tasainen, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki analysoi.

Toisessa erässä Blues sai pelistä selkeästi otetta. Tilanteita oli useita, joista mieleen jäävimpänä Dale Clarken neljä peräkkäistä yritystä ohittaa Schwarz.

Joakim Eriksson otti hyökkäyspäässä rangaistuksen estettyään TPS-pelaajaa, ja TPS hyödynsi tilanteen. Ylivoimamaaliksi osumaa ei merkitty, sillä rangaistus loppui samalla sekunnilla. Ville Vahalahti löysi maalin edestä Marko Virtalan, joka sai toisella yrityksellään kiekon ohi tanskalaisvahti Patrick Galbraithin.

– Pelillisesti emme ansainneet johto-osumaa, TPS:n päävalmentaja Virta myönsi.


Camilo Miettinen teki kaksi maalia.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Käännekohta

Blues sai ketsuppipullonsa auki Miettisen ylivoimaosuman myötä. Blues osui toistamiseen siirretyn rangaistuksen aikana maalilla, joka katkaisi Teemu Ramstedtin yli kaksi kuukautta kestäneen maalittoman putken. Kolmas osuma syntyi terävällä rannelaukauksella Miettisen toimesta.

TPS ei saanut kunnon pyöritystä Blues-päätyyn edes ylivoimalla. Joukkue ei ehtinyt pelata kauaa ilman maalivahtia, ennen kuin Tomi Sallinen sinetöi 4-1-loppulukemat Bluesille.

– Olimme parempia toisessa erässä, mutta kiekko pomppi vastustajalle. Ansaittiin voitto tänään, totesi Bluesin voitto-osuman tehnyt Ramstedt.

– Enemmän intoa tässä pelissä oli kuin otteluruuhkan keskellä, Ramstedt arvioi pelin sykettä joulutauolta palattaessa.

TPS:n päävalmentaja Virta näki, että joukkue ei pelannut hyvin.

– Emme hyökänneet tänään järkevästi, peli kääntyi usein liian nopeasti meidän päätyyn. Huonosta valmistautumisesta tässä ei kuitenkaan ollut kyse.

– Tällaisessa tilanteessa jotkut pelaajat ovat saaneet arvotonta arvonnousua, kun pääsevät ylempiin ketjuihin.

TPS on käyttänyt useita juniori-ikäisiä pelaajia kokoonpanossa kauden aikana. Espoossa liigadebyyttinsä teki Topi Taavitsainen.

– Yritetään katsoa eri pelaajia, josko heistä on hyötyä tulevia kausia ajatellen, Virta kertoi.

Bluesin päävalmentaja Marjamäki oli tyytyväinen peliin.

– Joukkueella oli kova usko nousuun, ja saimme maalit aikaiseksi. Tämä oli hyvä peli siihen nähden, että tultiin tauolta.

Molemmat joukkueet pelaavat torstaina kotihallissaan. Blues kohtaa Jokerit ja TPS SaiPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle