TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Aaltonen hattuili Bluesille voiton

LIIGA / Raportti
Rooba otti ilon irti avausmaalistaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues ja TPS tarvitsivat paremmuutensa selvittämiseen jatkoajan. Voiton nappasi kotijoukkue Blues Miro Aaltosen iskettyä jatkoajalla ottelun kolmannen osumansa. Aaltosen lisäksi kotijoukkueesta maalinteossa kunnostautui Robert Rooba.

Robert Rooba pelasi nyt neljännen liigaottelunsa ja avasi samalla maalitilinsä. Maali vei Bluesin toisessa erässä 3-2-johtoon.

- [Eetu] Pöysti antoi hyvän tarjoilun siihen, Rooba totesi vaatimattomasti.

Rooba oli lähellä avausmaaliaan jo ensimmäisessä erässä pariin kertaan.

- Rystyveto hieman yllätti maalivahtia. Haastotilanteesta olisin voinut viedä kiekkoa pidemmällekin. Ei niitä pidä jäädä murehtimaan.

Blues otti ottelussa viisi kaksiminuuttista, joista yksi tuli samanaikaisesti TPS-rangaistuksen kanssa. Blues pelaa alivoimaa varsin laajalla miehityksellä, mikä on Roobankin mieleen. Hän pelasi tuolloin Siim Liivikin parina.

- Se on hyvä, että saa peliaikaa alivoimallakin. Näin tietty rytmi säilyy verrattuna siihen, että alivoimapelaajia olisi vain muutama.

Rooba oli liigahistorian toinen virolaispelaaja, joka onnistui maalinteossa. Myös ensimmäisen hän osasi nimetä, sillä Toivo Suursoo iski TPS-paidassa 1990-luvulla 28
runkosarjaosumaa.

- Hän on ollut iso esikuva minulle, ja antoi paljon vinkkejä silloin, kun pelasin toisia MM-kisojani.

15-vuotiaana Suomeen muuttanut Rooba on tavoittelemassa tosissaan läpimurtoa tällä kaudella.

- Olisi loistohomma myös perheen kannalta, jotka ovat joutuneet tekemään melkoisia uhrauksia kiekkourani puolesta. Sama pätee myös kaikkiin muihin, jotka ovat olleet
tukenani.

Viron jääkiekon tilanne on ollut sekava. Liiton hallitus vaihtui vähän aikaa sitten. Rooba uskoo, että sen jälkeen tilanne muuttuu parempaan suuntaan. Hän haluaa olla samalla myös itse esimerkkinä nostamassa maan jääkiekkotasoa.

Bluesin uuden päävalmentajan Jyrki Ahon tyyli miellyttää Roobaa. Aho kehuikin nelosketjun energisyyttä ottelussa. Rooba on fyysinen pelaaja, joka sopii pelityyliltään myös nelosketjuun, toisin kuin monet taitavammat Blues-junioreista nousseet pelaajat.

- Pyrin pelaamaan aggressiivisesti, taklata, riistää ja raastaa. Ei pidä kuitenkaan sortua roiskimiseen.

Ulkomaalaiset hyviä, puolustuksessa parannettavaa

TPS:n puolustuspeli ei vielä ollut korkealla tasolla. Miro Aaltonen pääsi iskemään käytännössä kaikki osumansa tyhjään maaliin, kaksi ensimmäistä suoraan paluukiekosta ja kolmannen sen jälkeen, kun Juuso Ikonen nappasi oman laukauksensa paluukiekon ja kiersi maalin antaen vapauttavan syötön. Erityisesti Veli-Matti Vittasmäki ja Markus Seikola pelasivat heikon ottelun.

TPS:n osalta joukkueen uudet ulkomaalaispelaajat erottuivat edukseen. Steven Seigo ja Dan Sexton iskivät ottelussa tehot 1+1 muutenkin hyvän ottelun jälkeen. Molemmat ehtivät kokea ottelussa myös kovia. Seigo löi päätään ylärimaan toisessa erässä, ja Sexton törmäsi Tommi Huhtalan kanssa päätöserän alussa.

Bluesin joukkueesta TPS:n kaikkien maalien aikana kentällä oli pakkipari Arto Laatikainen-Olli Malmivaara. Tästä huolimatta heitä ei voi liiemmälti tilanteista syyttää. Avausmaali oli puolustajan nousun tulos, jolloin vastuu miehen pitämisestä on lähinnä hyökkääjällä. Toisessa osumassa Sexton pääsi ohjaamaan neliön keskeltä tyylikkäästi. Kolmannessa Mikko Koskinen päästi kiekon liian helposti maalintekosektorille. Lähempänä tilannetta oli Laatikainen, mutta myös Aaltosen ketju laistoi hieman puolustusvelvollisuuksistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle