Tiivis puolustuspeli kääntyi Bluesille

LIIGA / Raportti
Patrik Laineen liigauran avausmaali ei auttanut Tapparaa voittoon.
Kuva © Jarno Hietanen
Blues otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi voittomaalikilpailussa Tapparan. Ville Korhonen onnistui maalinteossa jo varsinaisella peliajalla ja oli myös ratkaiseva voittomaalikilpailun onnistuja rystyharhautuksellaan.

Koko ottelua leimasi tarkka puolustuspeli molemmilta joukkueilta. Ensimmäistä liigaotteluaan maalilla pelannut Kaapo Kähkönen torjui koko ottelun aikana vain 13 kertaa, kaksinkertaiselle Suomen mestarille Tomi Karhuselle merkittiin 22 torjuntaa.

− Aika kova taistelupeli. Tästä tuli juuri sellainen peli kuin odotinkin. Ensimmäisen viikon tappioista otimme energiaa ja saatiin tältä viikolta se, mitä haettiinkin, Bluesin puolustaja Juuso Vainio kommentoi ottelua. 

− Kun pelataan tiiviisti, ei paikkoja aukea vastustajallekaan.

Tiiviys näkyi myös virheiden vähyytenä. Erityisesti kauden ensimmäisissä ottelussa Bluesin merkkauspeli oli kaukana vaadittavasta tasosta. Nyt se ei tuonut ongelmia, eikä myöskään vakavia virheitä kiekollisena nähty kummassakaan päässä.

− Isossa kuvassa tämä peli oli tasaista vääntämistä, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho näki.

− Hyvä alivoimapeli ja maalivahdin otteet pelasivat meille pisteen. Rehellisesti sanottuna, emme yhtään enempää ansainneetkaan, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola arvioi.

Ylivoimamaaleja ja seesteistä peliä

Ottelun ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa ylivoimalla. Ensimmäisenä maalin iski Blues, kun Veli-Matti Savinainen istui rangaistusaitiossa. Markus Poukkulan poikittaissyöttö tavoitti Ville Korhosen, joka laukoi suoraan syötöstä Bluesin johtoon. Tappara tasoitti osumalla, jota oltiin ehditty jo odottaa. Patrik Laineen ensimmäinen liigaosuma syntyi tarkalla rannelaukauksella.

Vaikka Kähköselle merkittiin vain kolme torjuntaa virkaveli Karhusen ollessa kiekon tiellä yhdeksän kertaa, erä oli hyvin tasainen. Toisessa erässä paremmat tilanteet olivat Tapparalla. Kähkönen venyi kuitenkin Arttu Ilomäen ja Henrik Haapalan laukausten tielle. Kokonaisuudessaan erä oli varsin tarkkaa pelaamista ja joukkueet saivatkin yhteensä vain yhdeksän laukausta kohti maalia.

− Toinen erä oli meiltä parempaa pelaamista, siinä saimme omaa juttua käyntiin, Tappara-luotsi Tapola analysoi.

Kolmannessa erässä kotijoukkue Blues sai hyviä mahdollisuuksia ottaa kolmen pisteen voitto, kun Tappara otti erän jälkimmäisellä puoliskolla kolme kahden minuutin rangaistusta — kaksi näistä pelin viivyttämisestä. Näiden hetkien aikana Tapparan maalivahti omi Karhunen hoiti puolustuksen avustuksella tehtävänsä niin kuin pitää, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

− Sikäli harmittaa, että meille tyrkytettiin kolmea pistettä. Täytyy kuitenkin antaa krediittiä vastustajalle alivoimataistelusta, Aho kommentoi.

Koska varsinaisen peliajan päättyessä Tapparan kultakypärä Ilomäen rangaistusta oli jäljellä vielä 22 sekuntia, kolmella kolmea vastaan päästiin pelaamaan vasta ensimmäisen rangaistuksen jälkeisen pelikatkon jälkeen. Tämä tapahtui siinä vaiheessa, kun kellossa oli aikaa jäljellä 2,6 sekuntia, joten Bluesin kokemukset erikoistilanteesta ovat edelleen varsin vähissä. Tapparalle jatkoaika oli kauden kolmas.

Tapola asettui tälle kaudelle tulleen sääntöuudistuksen puolelle, koska näkee pelaamalla tulevan ratkaisun olevan parempi kuin voittomaalikilpailun. Jyrki Aho vuorostaan ei pidä kolmella kolmea vastaan -peliä jääkiekkona.

Sarja vaihtuu tiistaiksi

Molemmat joukkueet pelaavat tällä kaudella CHL:ssä, jonka pelit jatkuvat tiistaina. Blues saa vieraakseen Saksan mestarin Adler Mannheimin. Tappara pelaa ensimmäisen pudotuspeliottelunsa viime vuoden MM-kisakaupunki Ostravassa paikallista Vitkovicea vastaan.

− Mitä olen katsonut, niin tosi paljon kokeneita pelaajia vastassa. Ei siitä tule yhtään sen helpompi peli kuin tänäänkään, Blues-puolustaja Vainio näkee.

− Samaa jääkiekkoa se on Tšekissäkin. Vastustaja on vain vähän tuntemattomampi, joten keskitytään enemmän omaan peliin, Tapola arvioi jatkoa.

− Koen sen äärimmäisen piristävänä. Hienoa saada pelata tuollaista joukkuetta vastaan, joka on vielä Saksan mestari. Mannheim on todellinen kiekkokaupunki, Aho päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo