Espoolainen vuoristorata

LIIGA / Raportti
Blues hukkasi kotonaan 3-0-johdon, mutta onnistui lopulta kukistamaan Tapparan voittomaalikilpailun jälkeen. Molemmat joukkueet jatkavat ”villi kortti” –kierroksen tavoittelua huipputasaisessa keskipakassa. Ottelu oli nousuine ja laskuineen kuin Bluesin kausi pienoiskoossa.

Kotijoukkue tuli peliin väkevästi. Espoolaisten kultapoika Camilo Miettinen huudatti yleisöä neljännellä peliminuutilla laukomalla kauden 11. osumansa.

Miettinen loukkasi itseään ikävästi jatkoajan viimeisellä sekunnilla, kun Pekka Saravo töytäisi huonossa asennossa olleen Miettisen laitaan. Lukuisista loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Miettinen poistui pukukoppiin tuskaisena ja turhautuneena. Bluesin lääkärin alustavan arvion mukaan kyseessä oli kuitenkin vain venähdys kyljen seudulla.

Espoolaisten toisen maalin viimeisteli ylivoimalla maalinedusruuhkasta Mika Hannula, joka pelasi erinomaisen ottelun. Myöhemmin voittomaalikilpailussa onnistuneella Hannulalla olisi ollut illan mittaan paikkoja useampaankin osumaan.

– Lähtötilannehan otteluun oli se, että vastustajalla oli kolme voittoa alla ja meillä vastaavasti kolme tappiota. Siihen nähden olen todella tyytyväinen ensimmäiseen erään. Pelattiin hyvää lätkää ja kiekollista peliä, Blues-valmentaja Marjamäki sanoi avauserästä.

Talajan kuudestoista

Tapparan startti oli vaikea, mutta toiseen erään vierailija iski kaksi maalia halliten kenttätapahtumia.

– Toiseen erään tultiin ihan eri vaihteella. Vastustajan 3–0-maali syntyi oikeastaan heidän erän ainoasta paikasta, Tapparan Risto Dufva mainitsi.


Mika Hannula teki toisen SM-liigamaalinsa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Roope Talaja vastasi Bluesin kolmannesta osumasta. Oskari Korpikari laukoi, ja kiekko päätyi hieman onnekkaasti Tappara-maaliin Talajan lavan kautta. Peräti 16 maalia paukuttanut Talaja hyökkäsi Bluesin ykkösketjun laidassa. Pääosan kaudesta hän on viettänyt alemmissa vitjoissa.

– Ei sillä ole väliä. Pääasia että saa pelata tässä joukkueessa, Talaja vastasi uteluihin mieluisammasta roolista tv-kameroiden edessä.

Bluesin pelasi kakkoserän surkeasti. Liikkeellelähtö omista oli tuskaista ja vaikeaa. Espoolaisten valmennus yritti lukuisten pitkien kiekkojen jälkeen herätellä joukkuettaan, mutta kirvesrinnat hallitsivat.

Tapparan ensimmäisen maalin teki Jerry Ahtola rystyltä. 3–2-kavennuksen viimeisteli Tomi Pekkala, joka pääsi laukomaan hienosti kiekon karvanneen Olli Palolan syötöstä.

Kähkönen ratkaisi voittomaalikisan

Kirvesrinnat tasoittivat pelin Sami Venäläisen ohjattua Kalle Kaijomaan laukauksen maaliin. Tasatilanteessa molemmilla oli omat paikkansa viedä pisteet, mutta peli venyi rankkareille. Tapparasta lähimpänä voittomaalia oli kultakuuppa Jussi Makkonen. Bluesin välinpitämättömän oloisesti hiihtelevä kanukkipuolustaja Dale Clarke jäätyi jatkoajan maalintekopaikassaan täysin.

3–0:ssa maalilleen Jani Niemisen vaihtanut Tappara laittoi voittomaalikilpailuun Juha Metsolan takaisin, mutta Blues korjasi lisäpisteen Mika Hannulan ja Toni Kähkösen onnistuttua.

– Ihan kelpo esitys meiltä, Dufva tiivisti manaten heikkoa alkua, mutta kiitellen joukkuettaan noususta tasoihin ja voittokamppailuun.

– Meillä on vielä selkeästi kehitettävää kärsivällisyydessä pelata johtoasemassa. Se on hyvä, että uskalletaan pelata kiekon kanssa, mutta Tappara riisti aivan älyttömästi meiltä helppoja kiekkoja, Marjamäki sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle