14 ja 8 sekunnin ratkaisut toivat pisteitä

Tappara johti suurimman osan ottelusta, mutta Blues nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin 14 sekunnissa. Kun enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla tehty, alkoi jatkoaika, joka päättyi 8 sekunnin jälkeen.

Mike Stapleton palasi Bluesin riveihin Tapparaa vastaan. Stapleton otti Peter Sarnon paikan kakkosketjusta muiden ex-NHL-miesten Juha Ylösen ja Marko Tuomaisen keskeltä. Sarno siirtyi pelaamaan Miika Elomon ja Mikael Jämsäsen kanssa.

Tappara lähti otteluun parhaalla miehistöllään. Bluesilta puuttuivat edelliseen otteluun verrattuna aivotärähdyksen saanut tulokas Matti Näätänen sekä puolustaja Juha Gustafsson. Sen myötä pakkiparit oli laitettu uuteen uskoon.

Jäähyt määräävät ensimmäistä erää

Ottelun alku oli varsin tylsä ja Tappara loi ottelun ensimmäiset maalipaikat neljän minuutin kohdalla. Aleksander Barkov sai hyvän syötön maalin takaa, muttei onnistunut ohittamaan Jere Myllyniemeä.

Marko Mäkinen sai ottelun ensimmäisen jäähyn, mutta Bluesin ylivoima oli erittäin huonoa. Seuraavalla Blues-ylivoimalla oli Tapparan alivoimamaalikin lähellä, kun juuri maajoukkueeseen valittu Pekka Saravo laukoi hyvästä poikittaissyötöstä.
Sen jälkeen alkoikin Blues-jäähyily, kun ensin Jiri Vykoukal sai kaksiminuuttisen ja sitten Rami Alanko 2+2 minuuttia. Tappara ehti pelata ylivoimaa yhteensä kolme minuuttia ja kymmenen sekuntia ennen onnistumistaan. Barkovin sokkona antama poikittaissyöttö tavoitti Johannes Alasen, joka laukoi one-timerina kiekon alakulmaan ja Tappara johti 0-1. Myllyniemi ei ehtinyt tilanteeseen.

Tasan 15 minuutin kohdalla Janne Grönvall otti kakkosen kiinnipitämisestä ja kympin protestoinnista. Blues-ylivoima toimi paremmin kuin aikaisemmin, mutta maalit jäivät tekemättä, jopa Jan Calounilta, joka ei osunut vapaassa paikassa kiekkoon.

Luoman tilastomerkinnät

Toisen erän alussa Peter Sarno pääsi läpiajoon ja harhautti Lehdon jäihin, muttei saanut nostettua kiekkoa maalin kattoon. Muutama minuutti sen jälkeen Jan Caloun sai kiekon heti aloituksen jälkeen, ja nousi maalille aivan vapaasti, mutta tällä kertaa Mika Lehto oli siinäkin tilanteessa parempi.

Erän ainoa rangaistus merkittiin Mikko Luomalle, jonka maila osui Calounia kasvoihin. Kovin kummoista ei Blues-ylivoima ollut tälläkään kertaa.

Myös Tapparalla oli erän aikana omat paikkansa, mutta Jere Myllyniemi pelasi peruspeliä, ja piti maalinsa puhtaana aina erän viimeiselle minuutille saakka.

Blues pääsi hyvään hyökkäykseen, jonka päätteeksi Peter Sarno tarjoili Sebastian Sululle hyvän tekopaikan, mutta hän epäonnistui, ja Tappara käänsi tilanteen heti edukseen. Rami Alangon jäädessä ainoaksi puolustajaksi Esa Pirnes syötti Mikko Luomalle, joka vei Myllyniemen kahville ja siirsi Tapparan 0-2-johtoon

Tapparan johto katoaa nopeasti

Blues teki ketjumuutoksia, ja Peter Sarno tuli Juha Ylösen paikalle. Ketju toimikin selvästi paremmin kuin edeltäjänsä.
Erän puoliväli ehdittiin juuri ylittää ennen Bluesin kuparisen rikkoutumista. Jan Caloun unohtui maalin kulmalle, jonne Sarno tarjoili kiekon. Tällä kertaa Caloun ei enää erehtynyt, 1-2. Myös Mike Stapleton sai syöttöpisteen tilanteessa.

Vain 14 sekuntia edellisestä Caloun syöttää Markku Hurmeelle, joka laukoo sydämensä kyllyydestä kiekon oikeaan nurkkaan, ja tilanne onkin yht’äkkiä tasan 2-2.

Jatkossa Blues oli lähempänä voittomaalia varsinaisen peliajan aikana. Tapparan paikat jäivät Janne Grönvallin ylivoimalaukaukseen, kun taas Bluesin ulkomaalaiset järjestivät lisää maalipaikkoja. Mika Lehto onnistui kuitenkin torjumaan Mike Stapletonin laukauksen maalin edestä. Ja aivan viimeisillä sekunneilla Jan Caloun laukoi Sarnon aloitusvoiton jälkeen muutaman sentin ohi maalista. Molemmat joukkueet saivat pisteen, kun summeri soi kolmannen erän päättymisen merkiksi.

Jatkoaika ehti vanheta vain kahdeksan sekuntia. Mikko Luoma laukoi kiekon heti keskiviivan jälkeen päätyyn. Jere Myllyniemi meni maalin taakse, mutta ei onnistunut pysäyttämään kiekkoa, joka ajautui Sami Venäläiselle, joka siirsi sen välittömästi kapteeni Janne Ojaselle, jolla oli lähes kokonaan tyhjä maali edessään. Siitä hän ei erehtynyt ja Tappara nappasi ottelusta kaksi pistettä lukemin 2-3.

Tuttuja huippunimiä

Joukkueiden parhaat pelaajat olivat niitä, jotka muutenkin ovat hyvin esillä. Bluesin ehdottomaan parhaimmistoon kuului ehdottomasti Jan Caloun sekä Peter Sarno. Mike Stapleton ei onnistunut aivan niin hyvin kuin vuosi sitten ensimmäisessä ottelussaan.

Puolustuspäässä Arto Laatikainen pelasi hyvän ottelun. Sebastian Sulku oli puolestaan heikko, ja saa ottaa kontolleen Tapparan toisen maalin.

Tapparan kokeneet sentterit Janne Ojanen ja Aleksander Barkov olivat suuressa roolissa. Barkov oli joukkueensa paras kenttäpelaaja. Maalilla palannut Mika Lehto osoitti, että uutta maalivahtia ei välttämättä tarvita. Lehto torjui monia hyviä tilanteita erityisesti hanskallaan.