Pitkien kiekkojen jälkeinen vaihto jälleen Bluesin kiusana

Bluesin taistelu ei tuonut haluttua tulosta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues koki seitsemännen peräkkäisen tappionsa tiistaina, vaikka esitys olikin mallikas. Nuoren joukkueen rutiinitaso tiukimmalla hetkellä ei kuitenkaan yleensä riitä pisteiden nappaamiseen. SaiPa oli parhaimmillaan ottelun kolmannessa erässä, ja taiston tauottua taululla olivat lukemat 1-3.

Tapparaa vastaan Bluesin kohtalonhetket nähtiin kahden pitkän kiekon jälkeen tasoitusosuman muodossa. Sama oli sävel myös SaiPa-ottelussa, jossa Tommi Jokisen tekemä voittomaali syntyi kahden Bluesin ampuman pitkän jälkeen.

David McIntyre voitti aloituksen ja etsittyään tovin hyvää paikkaa Brett Carson laukoi ranteella laukauksen, johon Jokinen pääsi väliin.

− Pitkät kiekot kuuluvat jääkiekkoon. Tänään oli hyviäkin pitkiä kiekkoja, kun pätkittin peliä fiksusti. Tietysti pitää kuitenkin voittaa myös niiden jälkeisiä aloituksia, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho arvioi.

Ottelun viimeisen maalin teki Tomi Leivo tyhjään maaliin, kun Blues haki tasoitusta ilman maalivahtia.

Kehuja työmoraalista

Ottelun alusta alkaen Blues kävi aktiivisesti päälle ja sai joitakin riistoja aikaiseksi. Iikka Kangasniemi nappasi kiekon Ville Hämäläiseltä, mikä lisäsi painetta ja lopulta SaiPa-puolustaja Johan Larsson tökkäsi kiekon Jere Seppälälle, joka laukoi Bluesin johtoon.

Bluesin heikkous ottelussa oli ylivoimapeli. Pyörityksen käynnistyminen oli hankalaa ja kaiken kruunuksi SaiPa iski alivoimamaalin. Päätyyn ajaneen Victor Westermarckin syötön katkaisi Ville Koho, joka sai käynnistettyä sen myötä ylivoimahyökkäyksen. Elmeri Kaksonen antoi syötön takaisin Koholle, joka laukoi kiekon Bluesin maalin yläkulmaan.

− Vähän meinasi kiekko karata, mutta onneksi sain nostettua kiekon siitä maaliin, Koho näki maalin synnyn.

Maalittoman toisen erän jälkeen SaiPa meni johtoon heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Muutenkin erä oli sputnikeilta vahva, eikä Blues saanut erityisemmin kovia painostusvaiheita. Huomattavasti lähempänä oli SaiPan onnistuminen johtoaseman lisäämisessä kahteen maaliin, mutta Christian Engstrand torjui niin Kevin Hendersonin kuin Chad Raun yritykset.

− Blues pelasi hyvin, mutta onneksi saimme käännettyä päätöserässä pelin. Kolmea pistettä tultiin hakemaan ja kolme pistettä saatiin. Se on asia, mikä merkitsee tässä vaiheessa, SaiPa-kapteeni Koho kommentoi.

Koholla on pitkältä uraltaan kokemusta tilanteesta, jossa SaiPa on ollut vahva altavastaaja, joten hän osaa arvioida tilannetta myös nyt, kun tilanne on toisin päin.

− Se asetelma ei saa vaikuttaa pelaamiseen, Koho painottaa.

Myös valmentajien puolelta Bluesin esitys keräsi kehuja, ja molemmilta puolilta myönnettiin SaiPan paremmuus ottelun päätöserässä.

− Täytyy ihailla Bluesin työmoraalia, mikä tässä on nähtävissä. He tulivat kovasti päälle, ja avauserässä olimme jopa vaikeuksissa, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kommentoi.

− Viimeinen erä oli varmasti meidän paras.

− Olen tyytyväinen joukkueen kypsyyteen, jopa hieman positiivisesti yllättynyt, Bluesin käskijä Aho totesi.

− Kaksi erää oli mallikasta, mutta SaiPa puristi sitten kolmanteen erään lisää. Tällaista se liigassa on, ei se voittaminen ole helppoa.