Miettinen palasi maalitykkinä

Sairastelun takia Oulun ottelun väliin jättänyt Camilo Miettinen oli Bluesin sankari joukkueen kukistaessa SaiPan 3-2. Voittomaali syntyi juuri ennen päätöserän puoliväliä.

Kolmas erä alkoi Bluesin 2-1-johdossa. Juha Kiilholman osuma livahti Petri Koiviston taakse luvattoman helposti. Blues sai kuittauspaikan SaiPan tuuraajakapteenin Jarno Koskirannan rangaistuksen aikana ja onnistui käyttämään sen. Ville Varakkaan syöttö löysi Miettisen, joka sai kiekon maaliin.

– On ison joukkueen merkki, että tuollaisen takaiskumaalin jälkeen noustaan takaisin, kolme syöttöpistettä ottelussa kerännyt Bluesin Ville Lajunen arvioi.

Kahden osuman ja yhden loukkaantumisen avauserä

Ottelun alku viivästyi muutaman minuutin, kun SaiPan päädyssä jouduttiin lasinvaihtotöihin alkulämmittelyn jälkeen. Heti ensimmäisessä vaihdossa Toni Kähkönen pääsi puolittain läpi, mutta Blues-kippari ei onnistunut ohittamaan hyvän ottelun pelannutta Jere Myllyniemeä.

SaiPallakin oli omat tilaisuutensa, Kiilholmalla jopa kahdesti maalin edessä. Avausosuman iski kuitenkin Blues, kun Kiilholma istui rangaistusaitiossa. Camilo Miettinen sai tilaa ja ampui ranteella kiekon SaiPa-maaliin. Syöttöpisteet Ville Lajuselle ja Petri Lammassaarelle, joka otti Bluesin kultakypärän haltuunsa ottelun päätyttyä.

SaiPa tuli tasoihin vain reilu minuutti myöhemmin. Oskari Korpikarin ja Tommi Huhtalan yhteispeli ei oikein toiminut ja Jesse Saarinen pääsi kiekonriistoon. Saarinen oli lopulta nokikkain maalivahti Koiviston kanssa ja ampui jalkojen välistä tilanteeksi 1-1.

Ottelu päättyi Blues-juhliin
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Erässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun Bluesin Matti Järvinen törmäsi SaiPan ruotsalaispuolustajan Per Savilahti-Naganderin kanssa. Seuraukset olivat varsin ikävät, sillä ensitietojen mukaan Järvisellä on polven sivusidevamma, ja sairaslomaa on tiedossa useampi kuukausi.

Aikalisä käyttöön jo toisessa erässä

Toiseen erään Blues paransi peliään. Siihen vaikutti myös kaksi peräkkäistä SaiPa-rangaistusta, ja pitkien kiekkojen seurauksena SaiPa joutui peluuttamaan pitkään samoja pelaajia. Apuun tulivat tosin niin SM-liigan kuin joukkueen oma aikalisä.

– Sama kentällinen oli vetänyt jo pari vaihtoa siinä. Yritin pelastaa takaiskulta siinä sillä tavoin. Se totta kai vaikutti pelin lopussa, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin myönsi.

Blues meni toistamiseen johtoon erän viimeisellä minuutilla. Kiekko pomppi maalin edessä Tomi Salliselle, joka pääsi nostamaan kiekon vasempaan yläkulmaan.

– Sössittiin hyökkäyspään aloitus siinä ja tuloksena takaiskumaali sellaiseen paikkaan, Selin harmitteli.

Kolmannessa erässä molemmat osuivat kertaalleen. SaiPa otti maalivahdin pois, mutta hallinnasta huolimatta kunnon maalipaikkoja viime minuuteilla joukkue ei onnistunut luomaan. Näin pisteet jäivät Espooseen maalein 3-2.

– Ei tämä ollut täysin laadukasta peliä. Peli oli vaikea, koko ajan viisi äijää vastassa. Usko joukkueessa 2-2-tasoituksen jälkeen oli kuitenkin kova.

– Blues oli parempi. Tämä oli tyypillinen kamppailupeli, paljon pörräystä kulmissa. Emme saaneet parasta pöytään tänään, Selin arvioi.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään heti lauantaina. Blues matkustaa Tampereelle kohdatakseen ensimmäistä kotiotteluaan Risto Dufvan alaisuudessa pelaavan Tapparan. SaiPa isännöi Kisapuistossa tänään huilannutta TPS:aa.