Blues tuli tauolta SaiPaa valmiimpana

LIIGA / Raportti
Tommi Huhtala ja Jani Nieminen olivat tämänkin illan onnistujia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigan liki kaksiviikkoista joulutaukoa pääteltiin myös Espossa perjantai-iltana. Blues ei enää sulatellut kinkkua, vaan vei hallitulla pelillä pisteet aseettomalta SaiPalta. Loppulukema 3-0 antaa hyvän kuvan pelin luonteesta.

Tapiolan urheilupuisto on viime vuosina ollut SaiPalle hankala paikka: 15:sta edellisestä Espoon-vierailusta pisteet on viety Lappeenrantaan vain kahdesti. Tämä ei haitannut Saimaan Keltamustien tunnelmaa, fanijoukko piti parasta meteliä mitä Espoossa on tällä kaudella kuultu. Tämä innosti myös Blues-fanien kulmauksen äänekkääksi.

Molemmat joukkueet palasivat katkolta selvästi voittopainotteinen vaihe takanaan. Edellisiltä neljältä otteluviikolta nollan pisteen pelejä oli kummallakin vain yksi. Muutamilla parhaista pistemiehistä ei paljon paita ollut ehtinyt joulutauon aikana kuivua: EHT-turnauksessa olivat mukana niin isäntien Tomi Sallinen ja Tommi Huhtala kuin vierailijoiden Ville Kohokin.

Turnaus näytti pitäneen pelurit lämpiminä. Varovaisen alun jälkeen juuri Sallinen ja Huhtala saivat aikaan ensimmäisen kunnon pyörityksen aivan SaiPa-maalin tuntumaan. Tilanteen päätteeksi suoritustensa puolesta viime aikoina uudestisyntynyt Daniel Widing sutaisi kiekon Jussi Markkasen ohi ajassa 3:28.

Blues oli erän loppua kohti selvästi aktiivisempi osapuoli ja sai vakuuttavasti aikaan painetta Sputnikien maalille. SaiPa alkoi jo olla melkoisessa pinteessä kun kaudella sekä hyvässä että pahassa kunnostautunut Ryan Glenn koukkasi itsensä jäähylle.

Kotijoukkue hankki tämän perään vakuuttavalla pakkopelillään vielä toisen kaksiminuuttisen. Jani Nieminen oli jo poissa maaliltaan kun Kalle Kaijomaa kiskaisi viivalta numeroiksi 2-0. Tätäkin osumaa pohjustivat Tomi Sallinen ja Tommi Huhtala.

Toisen takaiskumaalin jälkeen SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen katsoi parhaaksi vaihtaa Jussi Markkasen tilalle Liiga-tasolla melko kokemattoman Andreas Bernardin.

Blues hallitsi jokaista erää

Kakkoserässä Bluesin nelosketju kiekotteli melko vaarattoman näköisesti kun Ilmari Pitkänen pelasi itsensä vapaaseen paikkaan. Pitkäsen maalia kohti toimittama kiekko kiekko lirui hiljalleen Bernardin otteesta repun perukoille ja numerot olivat 3-0.

Maalintekijä Pitkänen on ollut kauden sujuvinta yhteispeliä pelanneen nelosketjun vähiten huomiota saanut lenkki. Hän totesi suoraan, että tämä ilta oli kotijoukkueen.

− Oltiin kyllä selkeästi valmiimpia, ensimmäisessä erässä ei kaverilla ollut oikein mitään saumaa.

SaiPallakin oli ajoittain tilanteensa, mutta parhaista maalipaikoista vastasi aktiivinen kotijoukkue. Pelin puolivälissä Tirkkosen joukot näyttivät jo hetken ajan pääsevän mukaan kamppailuun. Alkanut hyvä ote kuitenkin hiipui muutamaan peräkkäiseen jäähyyn ja ennen aikojaan pleksiongelmien takia alkaneeseen toiseen erätaukoon.

Kolmannen erän alussa vierailijoiden Janne Tavi istui jäähyllä koukkaamisesta kun Kim Hirschovits otti estämisjäähyn vastustustajan maalilla. SaiPa sai omalla ylivoimallaan aikaan useammankin hyvän yrityksen, mutta Jani Nieminen piti maalinsa puhtaana.

Bluesilta Arto Laatikainen kävi kolmoserässä jäähyllä koukkaamisesta, vieraista Per Savilahti-Nagander. Savilahti-Naganderin istunnon aikana kotijoukkueella ei enää ollut puhtia rakentaa kunnon pakkopeliä. Ilmari Pitkänen näki pientä kritiikin paikkaa pelin lopussa.

− Loppua kohden ehkä otettiin vähän liian iisiä. Kaverikin sai vähän virtaa, kun pakko oli kiriä. Toisaalta, kyllähän peli 3-0-johdossa vähän yksinkertaistuu, mielellään heitetään kiekkoa ulos ja pidetään homma kasassa, että ei satu mitään.

Peli oli kuitenkin täysin selvä viimeistään siinä vaiheessa kun vieraiden Jaakko Rissanen otti jäähyn vajaa minuutti ennen loppua.

Ilmari Pitkäselle joulutauko sopi

Viidennen pisteensä tehnyt Pitkänen naureskelee faktalle, että nyt syntyi miehen Liiga-uran piste-ennätys.

− En nyt ikinä ole mikään pisterohmu ollut. Mutta joka kausi kun vähän parantelee, niin uran lopussahan sitä alkaa olla jo parinkymmenen pisteen tasolla.

Joulutauon mies näkee selvästi hyvänä asiana.

− Edellisen viikon loppu harjoiteltiin tosi kovaa. Joulunpyhinä ei ole ollut mitään ohjattua, eilen illalla treenattiin sitten koko joukkueen kanssa. Tauko tekee henkilökohtaisesti hyvää. Kun ei 4-5 päivään käy hallilla, niin se tekee ihmeitä kevättä kohden.

SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen ei nähnyt joukkueensa suorituksessa kehuttavaa.

− Blues oli halukkaampi ja Bluesilla oli parempi liikkuvuus. Loppua kohti kun vähän pyöritystä saatiin, oltiin hitaita eikä pystytty toimittamaan kiekkoa maalin eteen. Blues-hyökkääjät peittivät hyvin paikkoja, olisi pitänyt pystyä saamaan muutama irtokiekko maalille. Oltiin huonoja jokaisella pelin osa-alueella.

Tirkkonen toivoi, että jokainen pelaaja laittaa "työhaalarit päälle" ja keskittyy seuraavaan otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle