Varamiehisyys näkyi

Bluesin ja Pelicansin ottelussa nähtiin peräti 13 maalia, ja ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Illan ratkaisijaksi nousi lopulta Bluesin Kristian Kuusela.

Kuusela sai maalin eteen syötön Teemu Ramstedtilta ja nosti rystyltä kiekon ylös.

- Molemmissa maaleissa minulle pelattiin hyvät paikat, Kuusela kiitteli.

Bluesin kannalta kolmannen erän alku oli shokeeraava. Pelicans iski alta seitsemän minuutin kolme maalia, ja käänsi ottelun 3-4-tappioasemasta 6-4-johdoksi. Blues nousi kuitenkin vielä tasoihin.

- Tämä oli hyvä luonteenosoitus joukkueelta, totesi Bluesin apuvalmentaja Mikko Saarinen.

- Kaikesta huolimatta pitää nauttia tuloksesta, tästä parannetaan itseluottamusta ja pelirohkeutta.

Kiihtyvä maalitahti

Maalit lisääntyivät erä erältä. Avauserässä osumia iskettiin kolme. Dale Clarken viivaveto kimposi maalin edessä kaatuneesta Tommi Huhtalasta sisään, kun Pelicans osui Teemu Rinkisen vastahyökkäysosumalla sekä Joonas Jalvannin lämärillä siniviivalta.

Toisessa erässä osuttiin jo neljästi. Joakim Eriksson toi Bluesin tasoihin maanmiehensä Mika Hannulan syötöstä. Tilanteen alusti hienosti Ville Varakas, joka tosin jäi ilman tehopistettä ruotsalaisten syötellessä keskenään. Pelicansin KooKoo-apu Toni Niemi vei uransa toisella liigamaalilla lahtelaiset jälleen johtoon, mutta Blues käänsi vielä taukotilanteeksi 4-3.

Kristian Kuusela teki voittomaalin, Jani Hakanpää tasoitusosuman.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Joni Töykkälän syöttöyritys meni Markus Seikolan kautta maaliin, ja Kristian Kuusela pääsi laukomaan Teemu Ramstedtin poikittaissyötöstä tyhjään maaliin.

Maalivahti vaihtoon ja uuteen nousuun

Ryan Lasch oli pelipäällä kolmannen erän alussa. Ensin hän tasoitti pelin osumalla, joka kuumensi Blues-leiriä, joka oletti kiekon olevan Lars Voldenin hallussa. Hän sai myös syöttöpisteen sitä seuranneeseen Matias Lopin osumaan. Tässä vaiheessa Blues otti Voldenin pois maaliltaan ja Jonathan Iilahti pääsi tekemään liigadebyyttinsä.

Alku ei ollut hyvä, sillä Tomi Sallisen rangaistuksen aikana Lasch teki illan toisen osumansa maalinedusruuhkasta. Blues ei kuitenkaan lannistunut tästä, vaan alle neljä minuuttia myöhemmin peli oli jälleen tasan. Toni Kähkönen kavensi yksilösuorituksen jälkeen ja Jani Hakanpää laukoi Joni Töykkälän tarjoamasta vastakiekosta pelin tasoihin.

Tämän jälkeen molemmille tarjottiin vielä yksi ylivoima, mutta tuloksetta. Pelicansin Jan Latvala pääsi yksin läpi alivoimalla, kun peräti neljän takaiskumaalin aikana jäällä olleelta Harri Ilvoselta katkesi maila laukauksessa. Iilahti teki kuitenkin tärkeän torjunnan ja peli meni jatkoajalle.