Riksman vakuutti - Pelicans "ei vielä pirteimmillään"

LIIGA / Raportti
Juuso Riksman debytoi voitokkaasti.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoossa Blues peittosi harjoituskauden viimeisessä kotiottelussaan Pelicansin voittomaalikisan jälkeen.

Kaksi ensimmäistä erää alamaissa ollut Blues nousi Teemu Rinkisen maalilla tasoihin päätöserässä. Voittomaalikisan voiton sinetöivät Kristian Kuusela ja Tommi Huhtala.

Blues-leirissä voittoon oltiin luonnollisesti tyytyväisiä.

– Kolmas erä pelattiin aika perhanan hyvää lätkää! Rankkarivoitto vielä, niitä kun pystyy napsimaan niin se on aina hyvä.

– Toki vähän huolissaan tässä ollaan kun on kuusi äijää pois ja (Marco) Rosa tippui vielä. Toisaalta se on rikkaus, kun pystyy peluuttamaan nuoria ja he saavat kokemuksia, päävalmentaja Lauri Marjamäki pyöritteli.

Kanadalaissentteri Rosa loukkasi polvensa erikoisessa tilanteessa ottelun kakkoserässä. Hän menee huomenna kuvauksiin. Marjamäki sanoi klassisesti toivovansa parasta, mutta pelkäävänsä pahinta.

Pelicans-valmentaja Riku-Petteri Lehtonen harmitteli tapaa, jolla voitto hukattiin.

– Jäi harmittamaan ettei pystytty pitämään voittoa kolmannessa erässä. Se maali (Rinkisen tasoitus) olisi pitänyt pystyä puolustamaan pois.

Bluesin ensimmäisen maalin varsinaisella peliajalla laukoi Harri Ilvonen viivasta. Illan kaunein oli seurausta Pelicansin kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä, kun Angelo Esposito tarjoili Timo Pärssiselle. Veteraanilaiturin laukaus upposi sisään, vaikka Juuso Riksman Blues-maalilla oli hyvin mukana.

Pelicans valmis liigan alkaessa

Ei lahtelaisten peli varsinaisesti murentunut, mutta Blues oli kuitenkin loppua kohden vahvempi. Siihen on syynsä. Päävalmentaja Kai Suikkanen harmitteli jo kesällä lakisääteisten lomien pituutta. Finalistit aloittavat kesäharjoituksensa aina viimeisenä.

– Ei olla vielä ihan pirteimmillä jaloilla, raskas harjoittelujakso näkyy, Lehtonen summasi. Hän myös lupaili joukkueensa kuitenkin olevan iskussa, kun sarja starttaa.

Kilpailu pelipaikoista on tiukkaa. Pelicansin pelaavaan kokoonpanoon yrittävät murtautumista muiden muassa Antti Iivari, Joni Isomäki ja Janne Ritamäki.

– Osa heistä kyllä näytti ihan pirteiltä, mutta toisaalta jos ei pysty nyt näyttämään niin ei kyllä pysty liigassakaan.

Riksman iskussa, Voldenille haetaan lainapaikkaa

Bluesin illan seuratuin hahmo oli maalivahti Juuso Riksman. Soukkalainen debytoi kotikaupunkinsa väreissä. Marjamäki oli hyvin tyytyväinen.

– Tosi vahva ensimmäinen peli. Rauhallinen ja itsevarma maalivahti, itse kukin saa olla rauhassa kun tietää että maalissa on tuollainen kaveri. Meillä on kolme hyvää veskaria, ja eihän Juusokaan ole 50 pelin mies. Meillä on paljon back-to-back pelejä. Meillä ei ole mitään huolta, Marjamäki sanoi korostaen Antti Oren roolia toisena maalivahtina.

Kolmosvahdiksi pudonneelle Lars Voldenille etsitään lainaseuraa.

– Koko ajan etsitään paikkaa. Hän on tämän seuran timantti. Haluamme myös suojata Voldenia ja välttää laittamista liian kovaan paikkaan liian aikaisin, kun tulee vastoinkäymisiä. Hänellä on jo allaan Mestiksen ja A-nuorten finaalit ja varmaan pelaa tälläkin kaudella jotain pelejä meillä. Pitää muistaa iso kuva, nyt meillä on vähän kokeneemmat, perheelliset miehet maalissa – Volden saa pelata jossain muussa paikassa joka ilta, mikä kehittää eniten.

» Lähetä palautetta toimitukselle