Pelicans peittosi peikkonsa

LIIGA / Raportti
Lahden Pelicans onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittamaan Espoo Bluesin. Ansaittu voitto tuli selvin numeroin 5–1.

Pelicansin voitto sinetöityi viitisen minuuttia ennen loppua. Aaron Brocklehurst viimeisteli hienon 4–1-maalin, ja Tero Koskiranta osui pian tyhjään maaliin Bluesin otettua riskin. Ratkaisumaali kirvoitti Camilo Miettisen lyömään mailansa palasiksi. Kentälle päästyään turhautunut sentteri nappasi vielä huitomisjäähyn.

Voitto oli Pelicansille makea.

– Aika huonosti ollaan Bluesia vastaan pärjätty. Pisteet oli 8–1 heille ja harjoituspelissäkin hävittiin. Sillä fiiliksellä tultiin tänne, että ei me voida joka kertaa ottaa samalta joukkueelta pataan, Pelicans-päävalmentaja Kai Suikkanen sanoi.

– Lähdettiin tappelemaan voitto melkein keinolla millä hyvänsä.

Loppulukemat eivät ole koko totuus. Blues oli avauserässä ja etenkin sen ensimmäisellä reilulla kymmenminuuttisella selvästi parempi. Sillä oli tukuttain maalipaikkoja, mutta Niko Hovinen ja Pelicans-maalin tolpat estivät mm. Miro Aaltosta osumasta.

Roope Talaja onnistui ylivoimalla viemään Bluesin johtoon seitsemännellä peliminuutilla. Bluesilla oli hyvin ote pelistä aina Kristian Kuuselan saamaan kaksiminuuttiseen saakka. Lahtelaisten ylivoima näytti jo jäävän tuloksettomaksi, mutta kun Bluesin puolustus päästi Justin Hodgmanin helposti purjehtimaan maalinedustalle ja Antti Orekaan ei ollut terävimmillään, onnistui mainion ottelun pelannut kanukkisentteri tasoittamaan.

Tasoitus muutti pelin kuvan. Pelicans sai lisävirtaa ja Bluesin peli heikkeni silmissä.

– Onnistuttiin erittäin hyvin valmistautumisessa. Ensimmäiseen kolmeen minuuttiin oli kolme huippumaalintekopaikkaa. Ajattelin, että joukkue on todella kovassa iskussa, kertasi Bluesin Lauri Marjamäki.

Marjamäki manasi Kuuselalle tuomittua jäähyä ja heppoisesti vastustajalle annettua maalia.

– 1–1:een ja sen jälkeen olikin huonoa Bluesia. En tiedä sitten mitä tapahtui. Aika paljon koitettiin sitä jo tuossa kopissa miettiä.

Erikoinen kakkoserä

Pelin toinen erä oli kummallinen. Roope Talajan kova taklaus Markus Seikolaan kuumensi tunteita ja nostatti ottelun tulisuusastetta hetkellisesti, mutta runsas jäähyily ja peli- sekä mainoskatkot laimensivat ilmapiiriä nopeasti.

Seikola loukkaantui taklauksesta eikä pystynyt jatkamaan. Puolustajan tilanne ei vaikuta alustavan arvion mukaan pahalta, ja Kai Suikkanen oli toiveikas Seikolan pelaamisesta perjantaina.


Immonen osui. Ottelua seurasi vain 2800 katsojaa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Bluesille vihellettiin erässä kuusi jäähyminuuttia. Pelicansille peräti 12. Minuutit menivät sikäli päällekäin, että lahtelaisten ylivoima-aika jäi hyvin pieneksi. Blues pääsi hieromaan reilusti, mutta pyöritys oli totutun huonoa. Myös Pelicansin erinomaiselle alivoimapelaamiselle pitää antaa tunnustusta.

Voittomaaliksi merkattu Pelicansin toinen maali oli Ryan Laschin käsialaa. Lasch pääsi Teemu Rinkisen neppaamasta kiekosta nokikkain Oren kanssa ja kahvitti Blues-vahdin hienosti.

– Peli ei lähtenyt hyvin käyntiin. Blues hallitsi. Toisessa erässä päästiin 5–5-pelissä jo pikkuisen viemään tätä peliä, mutta otettiin älytön määrä jäähyjä, mikä taas käänsi hallintaa vastustajalle, Suikkanen tiivisti.

Jarkko Immonen tukevoitti johtoa kolmannen erän alussa.

Usein keskenään tapelleiden joukkueiden räjähdysalttiutta koetteli vielä Ari Vallinin polvitaklaus, mutta tilanne rauhoittui pikaisesti.

Päätöserä oli vierasjoukkueen heiniä.

– Viimeinen erä oli erittäin fiksua, maltillista ja hyvää pelaamista. Älyttömän tyytyväisiä ollaan pisteisiin! Suikkanen hymyili.

Blues jatkaa pelejään torstaina, Pelicans perjantaina.

– Kovasti meillä on itseluottamuksen kanssa tekemistä. Onneksi pelit jatkuu ja torstaina mennään taas, Marjamäki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle