Bluesilla tuttu jatkoaikaratkaisija

LIIGA / Raportti
Maalilla oli ajoittain kovaa ruuhkaa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues nappasi maanantai-illan ainoassa Liiga-ottelussa 2-1-jatkoaikavoiton sarjaa johtavasta Pelicansista. Kauden avauksen tapaan jatkoaikamaalista vastasi Miro Aaltonen.

Miro Aaltonen osui, kun jatkoajasta ehdittiin pelata kolmannes. Maali syntyi ylivoimalla, sillä Jarkko Immonen otti kakkosen varsinaisen peliajan loppusekunneilla.

- Tasaisia pelejä ollaan käännetty tässä alkukaudella, mutta kaikkea ei voi voittaa, tiivisti Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta ottelun.

Pelicans oli erittäin lähellä voittoa, sillä se johti suuren osan ottelua 1-0, kun Juha Leimu teki välittömästi ylivoiman jälkeen maalin edestä vieraille maalin. Blues tuli tasoihin sen pelatessa kuudella viittä vastaan. Tommi Huhtala väänsi kiekon maaliin samalla, kun häntä rikottiin siirretyn rangaistuksen arvoisesti.

- Omaa huolimattomuutta se tasoitus oli, kommentoi Pelicansin puolustaja Henri Laurila, viitaten joukkueen pelaamiseen, sillä hän itse ei ollut osuman aikana kentällä.

Bluesin leirissä oltiin tyytyväisiä lopputulokseen.

- Kolmas erä oli meiltä nousujohteista. Tietyissä asioissa on menty eteenpäin, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kertoi sen enempää erittelemättä.

Aho ilmaisi kuitenkin suuren tyytyväisyytensä siihen, että päästettyjä maaleja oli vain yksi.

Tasollisesti ottelu ei tarjonnut mitään ihmeellistä. Se oli juuri sitä, mitä maanantaiselta runkosarjapeliltä voikin odottaa.

Aikaisemmissa kauden otteluissa Pelicans oli ollut erittäin vahva ylivoimalla, mutta nyt se ei onnistunut käyttämään tilaisuuksiaan, joihin kuului myös 46 sekunnin pätkä viidellä kolmea vastaan. Yksi ylivoiman tärkeimmistä pelaajista on Laurila, jonka lyöntilaukaus on tunnetusti kova.

- Kyllä huomaa, että minut otetaan tarkasti ylivoimalla. Pitää keksiä sitten muita ratkaisuja.

Viime kaudella Laurila edusti Bluesia, mutta hänen mukaansa pelissä ei ollut sen enempää erityislatausta.

- Sen verran monta seuraa on tullut kierrettyä, että joka paikassa on tuttuja.

Pelicansin maalilla Jere Myllyniemi pelasi pääosin hyvän pelin. Toisessa erässä hän oli tosin aiheuttaa harmia joukkueelleen, sillä Blues sai kaksi kertaa tilanteen hänen purkuyrityksensä jälkeen. Ensin katkaisemaan pääsi Eetu Pöysti, joka laukoi tolppaan. Toisella kerralla kiekko tarjoutui Juuso Ikosen kypärän kautta Blues-pelaajalle, mutta Myllyniemi ehti ajoissa väliin.

- Vaikka virheitä sattuu, on kuitenkin hyvä että maalivahti on aktiivinen. Se auttaa puolustajien työtä, Laurila arvioi.

Joukkueet ovat seuraavan kerran kaukalossa keskiviikkona. Blues jatkaa kotiareenallaan, jonne vieraaksi saapuu Ilves. Pelicans matkustaa päävalmentajansa viimevuotisen seuran vieraaksi Ouluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle