Materiaaliero näkyi toden teolla - Lukko nöyryytti Bluesia lähes ennätyksellisesti

LIIGA / Raportti
Syntymäpäiviään viettänyt Samson Mahbod ja muut Blues-pelaajat konttasivat pahoin Lukkoa vastaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Blues on pannut hyvin kampoihin monille vahvemmille vastustajille, mutta Rauman Lukko ei jättänyt Bluesille mitään mahdollisuuksia keskiviikon liigaottelussa, vaan vei voiton maalein 6-0. Ottelun ratkaisu syntyi jo avauserässä, jossa raumalaiset mättivät neljä maalia.

Ennätyksellisen huonosti Bluesilla ei kuitenkaan mennyt, sillä seuran liigahistorian suurin kotitappio on syksyltä 1998, jolloin HIFK vei voiton maalein 9-1. Tuolloin Blues pelasi evakossa Nordenskiöldinkadulla, kun uuden areenan valmistumista odoteltiin.

Bluesin Janne Puhakka hankki joukkueelleen pelin ensimmäisen ylivoiman, mutta kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään sitä. Juuri sen päättyessä Victor Westermarck pupelsi viivalla ja päästi Olli Sipiläisen läpiajoon. Se ei tuottanut tulosta, mutta purun jälkeen peli kääntyi nopeasti takaisin Bluesin päätyyn ja Jesse Virtanen iski ottelun avausmaalin.

− Pääsimme nopeasti vastahyökkäykseen ja Blues vaihtoi siinä. Keskelle aukesi tilaa ja sain hyvän paikan. Hienoa, että onnistuin, Virtanen kommentoi maaliaan.

Lukko iski avauserässä maaleja tasaisin väliajoin ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vieraiden 4-0-johdossa. Pelin voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä.

− Olimme alussa hyvin valmiina ja saimme hyvin viimeisteltyä maaleja, Virtanen luonnehti.

Hienoja sekä onnekkaita maaleja

Virtasen tekemän maalin jälkeen maalinteossa onnistuivat ensimmäisessä erässä myös Teemu Nurmi, Ville Vahalahti ja Jesper Piitulainen. Varsinkin kolmannessa maalissa Bluesin puolustus oli täysin hukassa.

− Ei se sattumaa ollut, että onnistuimme. Olimme oikealla asialla tänään, Lukon päävalmentaja Risto Dufva arvioi.

Blues vaihtoi erätauolla Kaapo Kähkösen Christian Engstrandiin, mutta maalitalkoita se ei pysäyttänyt, sillä Lukko iski erän alkupuolella kiekon maaliin vielä kahdesti. Aaron Gagnonin maali syntyi onnekkaasti miinuskulmasta, Toni Koiviston osuma puolestaan hyvän kuvion jälkeen.

− Fokus säilyi loppuun asti, vaikka se onkin vaikeaa 4−0- tai 6−0-tilanteessa, Dufva kommentoi.

Suurin jännitys pelin loppuhetkille olikin sen jäkeen, pelaako Ryan Zapolski kauden yhdeksännen nollapelinsä. Vastaus oli kyllä, eikä Blues saanut todellisia huippupaikkoja sen jälkeen, kun peli oli ratkennut.

− Jokainen tietää, missä vaiheessa kautta mennään ja kuinka tärkeitä pelejä pelataan. Pelasimme koko pelin samalla tavalla kuin aloitettiinkin ja se toimi, Virtanen sanoi.

Bluesin päävalmentajalla Jyrki Aholla ei ollut juurikaan hyvää sanottavaa omasta joukkueestaan. Samalla hän antoi täyden tunnustuksen Lukolle.

− Täytyy kehua Lukon pelaamista. Tuolla tavalla kuin he jatkavat, niin hyvää tulee. Oli ihailtavaa nähdä, kuinka joukkue syöttelee ja hyökkää.

− Meidän pitäisi olla valmistautuinen aina tapissa. Jos puolustaminen on niin väljää kuin tänään, tuollainen joukkue kuin Lukko käyttää sen hyväkseen. Meille tämä antoi hyvin oppia, miten kovaa kamppailupelaaminen on silloin, kun on huippujoukkue vastassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo