Blues kaatoi sarjakärjen jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Blues ja Lukko päätyivät edellisen kohtaamisensa tapaan jatkoajalle. Tälläkin kertaa se toi ratkaisun, kun Stefan Öhmanin rannelaukaus ohitti Petri Vehasen.

Tilanne sai alkunsa, kun Ville Lajunen avasi Erkki Rajamäelle. Samalla Lajusen maila katkesi, mutta syöttö meni kuitenkin hänen onnekseen oikeaan osoitteeseen. Rajamäki jätti Öhmanille siniviivan jälkeen. Öhman pelasi itsensä esiin ja laukoi varsin kaukaa ratkaisun. Laukaus suuntautui juuri Vehasen patjan yli.

Kaksi rangaistuslaukausta

Rangaistuslaukauksia nähdään kuitenkin varsin harvoin, mutta vieläkin harvinaisempaa on nähdä kaksi samassa ottelussa saati erässä. Avauserässä kuitenkin näin tapahtui. Ennen niitä kuitenkin Blues siirtyi 1-0-johtoon. Asialla oli sama kolmikko, joka sai myöhemmin kunnian ratkaista ottelun. Lajunen syötti Öhmanin ja Rajamäen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Öhman siirsi vasemmalla puolellaan olleelle Rajamäelle, joka ohitti ranteella Vehasen ensimmäisen kerran.

Ensimmäinen rangaistuslaukauksista tuomittiin Lukolle, kun Mikael Kurki koukki Miikka Tuomaista. Laukomaan asettunut Charlie Cook päätyi laukaukseen, mutta Iiro Tarkki oli vedon tiellä. Toiseen päähän rangaistuslaukaus ammuttiin viisi ja puoli minuuttia myöhemmin, kun Jani Lajusta oli huidottu läpiajossa. Sami Blomqvistille tarjoutui tilaisuus tehdä ensimmäinen liigamaali, mutta laukaus ei ollut paras mahdollinen ja Vehanen torjui.

- Vähän yllättynyt olin, kun minut käskettiin ampumaan, Blomqvist myönsi.

Lukko tuli tasoihin 36 sekuntia ennen erän päättymistä. Pyörityksen päätteeksi Kim Nabb ampui kiekon ranteella ohi Tarkin.

- Ensimmäisessä erässä nukuimme kymmenen minuuttia, mutta sen jälkeen peli oli hyvää, arvioi Lukko-hyökkääjä Samuli Kivimäki erää.

Kuumia tunteita

Blues joutui toisesta erästä lähtien pelaamaan viidellä puolustajalla, sillä Mikael Kurki jätti kentän jalkavamman takia.

Tommi Kovanen sai erän alkuun kaksiminuuttisen, minkä Blues onnistui hyödyntämään. Santeri Heiskanen avasi Camilo Miettiselle, jonka ranneveto ohitti Vehasen. Miettinen juhlisti maaliaan tutulla tavalla suutelemalla mailan lapaansa ja ottelun kuuluttajakin huomioi tämän.

Erän puolivälissä Lukon Kivimäki pääsi läpiajoon, muttei onnistunut. Kovasen erän toisen rangaistuksen aikana Blues lisäsi johtoaan. Santeri Heiskanen syötti toiselle laidalla Tomi Ståhlhammarille, joka löysi Blomqvistin takakulmalta. Näin illan toinen hyvä tilaisuus toi uran ensimmäisen liigamaalin.

- Maalintekopotentiaali on hänellä kova, joten hän on haastava pelaaja valmentajalle. Suomen jääkiekko tarvitsee tällaisia pelaajia, arvioi Bluesin apuvalmentaja Lauri Marjamäki Blomqvistia.

Tämän jälkeen tunteet kävivät kuumina ja varsinkin Bluesin Patrik Lostedt oli pariin otteeseen lähellä tappelua. Tomi Pettisen taklattua itsensä 2+10-minuuttiselle isompi kärhämä oli lähellä, mutta se myös rauhoitti tunteita.

Lukko näyttää taisteluaan

Blomqvist oli lähellä ratkaista ottelun, kun Tomi Sallinen tarjosi hänelle hyvän tekopaikan. Tällä kertaa Vehanen veti pidemmän korren. Hetkeä myöhemmin Blomqvist teki virheen hyökkäyssinisellä ja Lukko pääsi vastaiskuun, josta Kivimäki iski kavennuksen.

- Kyllä sen itse tuntee, että kiekko käy maalissa, Kivimäki totesi eikä erityisemmin jännittänyt, vaikka tilanne katsottiinkin videolta.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Lukko tasoitti. Cook nousi siniviivan tuntumasta olleen aloituksen jälkeen ja rannelaukaus ohitti Tarkin varsin helposti.

Erän lopulla huomattava ero nähtiin tilanteessa, jossa yksi suojalasin kiinnike irtosi. Tästä seuranneen ylimääräisen katkon Lukko käytti ikään kuin aikalisänä, sillä koko joukkue seurasi tarkasti Rauli Uraman piirtämiä kuvioita. Bluesin aitiossa sen sijaan oltiin rauhallisia, eikä mitään erityistä tapahtunut.

Kuviot eivät auttaneet Lukkoa, vaan ottelussa mentiin jatkoajalle, jossa siis Öhman ratkaisi ottelun.

- Kolmannessa erässä saimme oman draivin päälle, mutta se ei tällä kertaa riittänyt tämän parempaan, Kivimäki arvioi.

Kommentit ja jatko

- Täytyy olla tyytyväinen pisteeseen. Tämä oli taistelupiste, oli iso asia tulla takaisin, arvioi Lukko-valmentaja Urama.

Urama valotti myös loukkaantumistilannetta.

- Morrisonin tilannetta katsellaan päivä kerrallaan.

Marjamäki oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

- Pelistä aisti latauksen. Ensimmäinen maali oli upea, mutta sitten vähän jäädyttiin. Toinen erä oli loistava ja mahdollisuudet olivat kolmen maalin johtoon. Pelillisesti meillä ei ollut hätää, vaikka Lukko nousikin sitten tasoihin. Jatkoaikavoitto oli mielestäni ansaittu.

Blues pelaa seuraavaksi lauantaina Hämeenlinnassa. Lukko pelaa samana päivänä kotonaan Pelicansia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle