Kärpät hyödynsi Blues-vahtien epävarmuuden

LIIGA / Raportti
Blues oli ennen lauantaita poistunut kotikaukalostaan vain kerran pisteittä. Illan ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä Kärppien iskiessä neljä kiekkoa Bluesin maaliin.

Kärpillä onnistui avauserässä lähes kaikki. Joonas Komulainen vei paluukiekosta Kärpät johtoon jo reilun minuutin jälkeen. Lars Volden sylki Ilkka Mikkolan laukauksen suoraan maalintekosektorille.

Kärpät iski kaksi muutakin osumaa norjalaisvahdin taakse, ennen kuin hän joutui antamaan tilaa Jonathan Iilahdelle. Sportista alkuviikosta takaisin hälytetty vahti joutui hänkin antautumaan kerran, kun Julius Junttilan laukaus upposi taakse varsin helposti.

– Blues saa itse päättää, onko heillä maalivahtiongelma, avausmaalin tehnyt Komulainen kommentoi vastapuolen esityksiä.

Tyrmäävä avauserä

Ville Varakas joutui jäähylle jo 16 sekunnin pelin jälkeen. Kärpät teki ottelun ainoan ylivoimamaalinsa rangaistuksen aikana, kun Ilkka Mikkola laukoi viivasta ja Komulainen ehti paluukiekkoon ennen Blues-puolustajia.

Seuraavakin rangaistus tuli Bluesille, mutta noin seitsemän ja puolen minuutin kohdalla Blues sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa. Tomi Sallisen virheen seurauksena Kärpät pääsi vastahyökkäykseen, jonka Juha-Pekka Haataja päätti maaliin Ivan Humlin syötöstä. Tilanteessa Sallinen ei onnistunut pitämään Haatajan mailaa.


Kärpät teki neljä maalia ensimmäisessä erässä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Erän puolenvälin jälkeen Dale Clarke antoi harhasyötön Komulaiselle, joka jatkoi Joonas Donskoille. Nuorten MM-kisoista kotiutunut hyökkääjä nousi maalille ja ampui ranteella kiekon ohi Voldenin. Maalivahdin vaihto ei auttanut Bluesia, sillä Junttila lisäsi Kärppien johdon neljään maaliin.

– Joukkue oli hyvin latautunut. Bluesin maalivahdit hieman avustivat, arvioi Hannu Aravirta avauserää.

Hakanpää rikkoi kuparisen

Suurin jännitys olikin ottelusta jo poissa. Blues pelasi toisessa erässä paremmin, mutta kunnon tilanteet loistivat poissaolollaan. Kärpät teki vastahyökkäyksestä viidennen maalin, joka oli samalla Haatajan illan toinen.

Kolmannessa erässä suurinta jännitystä saattoi nostaa siitä, pystyykö Tomi Karhunen pitämään nollan loppuun asti. Se ei onnistunut, sillä Jani Hakanpään hieman epäonnistunutkin laukaus meni maaliin reilu kolme minuuttia ennen loppua. Sitä ennen myös Junttila oli tehnyt illan toisen osumansa, joten päätöserän maalit menivät tasan.

Blues on nykyisessä kotihallissaan joutunut vain kahdesti yhtä pahasti ryöpytetyksi. Keväällä 2000 HPK haki 7-2-voiton ja saman vuoden lopulla Pelicans teki saman.

Kommentit ennen seuraavia kohtaamisia

– Kaikki näkivät, mitä ottelussa tapahtui. Alku oli epäonnekas, Blues-valmentaja Lauri Marjamäki totesi.

– Joukkue on ollut kovilla. Kärpät pelasi tänään fiksusti, ei siinä sen isompia juttuja ollut. Olemme pelanneet lähes koko ajan maalin pelejä, nyt niin ei käynyt. Mutta ei tässä mököttäminenkään auta.

Kärppien Aravirta oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen:

– Tämä oli äärimmäisen kompakti esitys joukkueelta. Ei huiskittu kiekkoa, karvauspeli toimi. Samanlaisella asenteella voi hävitäkin pelejä, mutta peli elää aina elämäänsä.

– Tammikuussa pelit ratkeavat usein henkisen puolen juttuihin. Yksityiskohdat ovat usein jo kunnossa, kokenut Aravirta tietää.

Joukkueet kohtaavat uudestaan ensi viikolla tammikuun tasauksen merkeissä. Perjantaina joukkueet kohtaavat Oulussa ja myös ensi viikon lauantaina pelataan Espoossa. Sitä ennen Blues käy keskiviikkona Jokereiden vieraana, ja Kärpät pelaa tiistaina Raksilassa JYPiä vastaan.

– Tämän jälkeen voi lähteä hyvällä fiiliksillä tasauksiin, Komulainen arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle